Miljoonat Vodafone- ja Three Mobile -asiakkaat näkevät laskujaan 45 puntaa vuodessa

Vodafone Group Plc

Horoskooppi Huomenna

Huhtikuu on tyypillisesti hinnannousukausi(Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)



Kaksi suurta matkapuhelinverkkoa ovat ilmoittaneet jyrkistä hinnankorotuksista miljoonille asiakkaille - muutokset tulevat voimaan huhtikuussa.



Kolmen Mobile- ja Vodafone -asiakkaan laskut nousevat 4,5% tänä keväänä vuotuisen hinnankorotuskauden tullessa voimaan.



Vodafone nostaa hintoja huhtikuusta alkaen. Se käytti kuluttajahintaindeksiä - inflaatiomittaria - laskemaan hyppy.

Asiakkaiden, jotka ovat allekirjoittaneet tai uusineet matkapuhelinsopimuksensa 9. joulukuuta 2020 alkaen, hinnat muuttuvat 1. huhtikuuta.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla on £ 83 kuukausittainen sopimus - tyypillisesti kallein Apple iPhone 12 Pro Maxiin liittyvä sopimus - laskusi nousisi 44,88 puntaa vuodessa.



Vodafonen tiedottaja sanoi: 'Ymmärrämme, ettei kukaan halua nähdä hinnankorotuksia, mutta ne ovat välttämättömiä, jotta voimme jatkaa investointejamme verkkoihin, tuotteisiin ja palveluihin.'

Korotukset vaikuttavat kuukausipalkkaisiin asiakkaisiin (Kuva: Getty Images/iStockphoto)



Three Mobile suunnittelee myös hintojen korotuksia tämän vuoden huhtikuusta ONS: n julkaiseman tammikuun RPI -inflaation perusteella.

Kuinka paljon ylimääräistä maksat, riippuu siitä, milloin allekirjoitit sopimuksen. Se koskee vain kuukausimaksullisia asiakkaita.

Kolme asiakasta, jotka tekivät uuden sopimuksen tai uusivat sopimuksensa 29.10.2020 jälkeen, saavat 4,5%: n hinnankorotuksen huhtikuussa.

Asiakkaat, jotka liittyivät kolmeen tai uusivat sopimuksensa 29.5.2015–28.10.2020, saavat 1,4%: n lisäyksen.

Kolmen tiedottaja sanoi: 'Kuten muutkin matkapuhelinverkko -operaattorit, myös kuukausipalkkajärjestelyihimme kohdistuu vuosittainen hinnankorotus.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

'' Tänä vuonna joidenkin asiakkaiden kuukausimaksu nousee 1,4% ONS: n julkaiseman tammikuun RPI -inflaation mukaisesti.

'Investoimme +2 miljardia puntaa Ison -Britannian nopeimpaan 5G -verkkoon varmistaaksemme, että meillä on vahva verkko, joka pystyy tarjoamaan parempia yhteyksiä joka päivä jokaiselle asiakkaalle.'

Kolmeen mainittuun asiakkaaseen otetaan yhteyttä maaliskuusta 2021 alkaen.

Uswitch -kännykkäasiantuntija Ernest Doku sanoi: ”Valitettavasti nämä hinnankorotukset on kirjoitettu sopimukseesi, joten sinulla ei ole mahdollisuutta irtisanoa sopimustasi maksamatta sakkoa.

'Jos et ole tyytyväinen tilanteeseen, aja se ulos ja tee muistiinpano vaihtaa palveluntarjoajaa, kun sopimus on päättynyt.'

Katso Myös: