Vastaamatta jäänyt puhelu, jonka vastaamatta jättäminen maksaa 300 puntaa - pelottava uusi puhelinhuijaus, joka hämmentää verkkoja

Puhelinlasku

Horoskooppi Huomenna

Järkyttynyt nainen katseli puhelinta

Nämä salaperäiset vastaamattomat puhelut huijaavat meitä(Kuva: Getty)



Saat vastaamattoman puhelun 08 -numerosta, päätä olla seuraamatta sitä ja älä ajattele sitä enää.



Mutta sitten saat tekstiviestin matkapuhelinoperaattoriltasi, joka varoittaa, että puhelimesi on estetty suuren käytön vuoksi.



Ja he lähettävät sinulle sadan punnan laskun.

Kun protestoit, puhelinoperaattori sanoo, että soitit numeroon takaisin. Ei vain sitä, mutta puhelusi kesti 3–12 tuntia. Ja siitä syntyi lasku, joka maksaa sinulle paljon rahaa.

Salaperäinen vastaamaton puhelu

Mies puhelimessa

Miten puhelin soittaa takaisin, on edelleen tuntematon (Kuva: Getty)



Tämä näyttää olevan uudenlainen matkapuhelinhuijaus, joka voi maksaa asiakkaille satoja puntia.

Uhrit joka puhui Daily Mail ovat kertoneet muunnelmia samasta tarinasta, kaikki eivät muista soittaneensa takaisin laskuunsa olevaa numeroa. Ei varsinkaan 12 tunniksi.



Jotkut sanovat, etteivät he edes nähneet vastaamatonta puhelua, kun taas toiset vain sivuuttivat sen.

Eräs nainen, jolla oli yleensä 9 punnan lasku kuukaudessa, oli järkyttynyt huomatessaan, että hän oli velkaa 90 puntaa puhelun jälkeen, johon hän ei vastannut.

Toinen oli ahdistunut kuullessaan, että hän oli velkaa 375 puntaa puhelusta 0845 -numeroon - 41 kertaa suurempi kuin hänen normaali laskunsa.

im a celebrity jacqueline jossa

Lue lisää: Tekstilukko, joka tarkoittaa, että sinulta veloitetaan 45p perusviestistä

Vodafone kertoi aluksi, että hän oli ollut linjalla 12 tuntia, mutta hänen puhelimessaan näkyi vain vastaamaton puhelu numerosta eikä mikään toisinpäin.

Kaikki paperin nähneet uhrit olivat Vodafonen asiakkaita, mutta matkapuhelinoperaattorin mukaan kyseessä on alan laaja huijaus.

Matkapuhelinten vahtikoira Ofcom tutkii asiaa.

Numerot näyttävät liittyvän vahinkohallintayritysten omistamiin numeroihin 0845 ja 0843.

Mutta tarkka tapa, jolla huijaus toimii, on edelleen epäselvä.

Kuinka suojautua

Donald Sinden esitteli valtavan suurennuslasin

Sääntelyviranomainen Ofcom tutkii asiaa (Kuva: NEWSAMpix)

Haastatellut asiakkaat Daily Mail joutui riitelemään Vodafonen kanssa, joka alun perin sanoi, että he olivat yksinkertaisesti olleet puhelimessa tuntikausia ja maksaneet suuren laskun.

Hyvä uutinen on, että Vodafone ja muut matkapuhelinyritykset tunnistavat sen nyt huijaukseksi.

Jos saat puhelun epäilyttävältä numerolta 0845 tai 0843, kirjoita se muistiin ja tarkista seuraava matkapuhelinlaskusi.

Lue lisää: Teksti maksoi miehelle 23 000 puntaa

Vodafonen tiedottaja kertoi Peili rahaa : 'Tämä on koko alan ongelma, joka vaikuttaa muihin toimijoihin. Vodafonen järjestelmiä ei ole vaarantettu tai rikottu millään tavalla.

nick timothy ja fiona hill

”Turvallisuusvalvontajärjestelmämme on havainnut, että monet asiakkaat ovat palauttaneet ei -toivottuja puheluita, minkä vuoksi heiltä veloitetaan huomattavia summia.

'' Olemme ryhtyneet ennakoiviin toimiin varmistaaksemme, että kukaan asianomaisista asiakkaista ei ole taskussa, ja olemme tunnistaneet ja estäneet tämän ongelman aiheuttavat numerot.

'' Koska tämä on koko alaa koskeva ongelma, teemme yhteistyötä Ofcomin ja muiden operaattoreiden kanssa tämän ongelman tunnistamiseksi ja sulkemiseksi mahdollisimman pian.

Ofcomin tiedottaja sanoi: Olemme erittäin huolissamme kuullessamme, että monet ihmiset saavat matkapuhelumaksuja, joita he eivät odottaneet. Ofcom tekee yhteistyötä matkapuhelinoperaattoreiden, alan asiantuntijoiden ja kumppanivalvojien kanssa selvittääkseen syyt ja ratkaistakseen ongelman.

Olemme iloisia siitä, että Vodafone estää epäilyttävät numerot ja palauttaa vahingoittuneet asiakkaat. Kehotamme niitä, jotka uskovat kärsivänsä, ottavan yhteyttä puhelinyhtiöönsä viipymättä.

kyselyn lataus

Onko sinulla vastattu puhelu 08 -numerosta viime aikoina?

Yli 2000 ÄÄNETTÄ

JOOÄLÄ

Katso Myös: