Raha -asiantuntija Martin Lewis antaa parhaat vinkkinsä parhaista henkivakuutuksista vanhemmille

Martin Lewis

Horoskooppi Huomenna

Muotokuva onnellisesta perheestä kotinsa puutarhassa(Kuva: Getty)



Vuosi sitten puhuin ensimmäistä ja ainoaa kertaa julkisesti äitini menettämisestä yhtäkkiä, juuri ennen kuin olin 12 -vuotias.



Se on elämäni ratkaiseva tragedia, ja jopa nyt, ammattilähetyksenä, änkyn sen läpi tuskallisilla vaikeuksilla.



Tein tuon BBC: n haastattelun lisätäkseni tietoisuutta lasten neuvonta hyväntekeväisyysjärjestöstä GriefEncounter.org.uk, jonka suojelija olen ylpeänä.

Se on lähellä sydäntäni oleva aihe. 30 hengen luokassa tyypillisesti menettää vanhemman ennen kuin hän kasvaa.

Kamalan emotionaalisen vaikutuksen lisäksi sillä on usein vakavia taloudellisia seurauksia.



Silti uudet vanhemmat TV -esityksissäni eivät koskaan kysy minulta tätä, vaan keskittyvät siihen, miten säästää lapsilleen.

Vanhempana kukaan meistä ei halua kuvitella, että emme olisi lastemme puolesta.



mitä nyrkkeilyä on tänä iltana

Anteeksi, mutta sinun täytyy. Joten kun olen onnitellut heitä ja vastannut, kysyn heiltä aina, onko heillä henkivakuutus.

Henkivakuutuksen tyypit

Henkivakuutus on suunniteltu maksamaan kertakorvaus, kun kuolet, yleensä joko velkojen selvittämiseksi tai ansaitaksesi rahaa elääksesi. Päätyyppejä on kolme (muut kuin sijoitustyyppiset henkivakuutussuunnitelmat).

Henkivakuutus on suunniteltu maksamaan kertakorvaus, kun kuolet (Kuva: Getty)

mitä 944 tarkoittaa

a) Tasoinen henkivakuutus-tämä maksaa kiinteän summan, jos kuolet tietyn ajan, esim. 200 000 puntaa, jos kuolet seuraavan 20 vuoden aikana. Mitä enemmän suojaa saat ja mitä pidempi se on, sitä enemmän se maksaa.

b) Asuntolainojen lyhytaikainen henkivakuutus-tämän tarkoituksena on selvittää asuntolaina. Joten kun asuntolainasi laskee ajan myötä, niin myös sen maksama summa.

c) Koko henkivakuutus - kyse on pääasiassa perintöverokustannusten lieventämisestä.

Tason vakuutus on yksinkertainen ratkaisu, jos yrität suojata kotitaloutesi tuloja. Koska se maksaa kiinteän summan ja yleensä on vähän kiistaa siitä, onko joku kuollut, jos kyseessä on hyvämaineinen, säännelty yritys, yleensä kyse on halvemmasta, sen paremmasta.

Jos olet sinkku ilman huollettavia, sinun ei tarvitse huolehtia.

Tarvitsee tietää

1. Tavoitteena on kattaa noin kymmenkertainen pääansaajan tulo. Tavoitteena on kattaa kaikki jäljellä olevat velat (mukaan lukien asuntolaina, jos sinulla ei ole erillistä vakuutusta) ja huolehtia huollettavien menoista.

Karkea nyrkkisääntö on kattaa kymmenkertainen pääasiallisen elattajan tulot - vaikkakin vähennä niitä työnantajan mahdollisesti tarjoaman palvelukuoleman vuoksi.

Pariskunnille kattaa molemmat vanhemmat samalla summalla, sillä vaikka kuollut ei ollut tärkein palkansaaja, toisen vaikutus tulokykyyn voi olla vakava.

2. Eikö sinulla ole varaa tällaiseen suojaan? Jos 10 kertaa on liikaa, ole realistinen. Selvitä, mitä sinulla on varaa sen sijaan, sano 15 puntaa kuukaudessa ja löydä suurin kattavuus, jonka voit saada siitä.

3. Kansi, kunnes lapset suorittavat kokopäiväisen koulutuksen. Pidä kuitenkin politiikka niin lyhyenä kuin kohtuullinen pitää kustannukset alhaisina.

Neljä. Ilmoita, jos olet tupakoitsija tai sinulla on ennestään sairauksia. Maksat enemmän, sillä suoraan sanottuna kuolet todennäköisemmin määräajassa - mutta sen laiminlyönti voi mitätöidä käytännön.

Pariskunnille molemmille vanhemmille sama vakuutus (Kuva: Getty)

5. Oletko lopettanut tupakoinnin sen jälkeen, kun olet saanut käytännön? Jos olet ollut nikotiinivapaa vuoden tai pidempään, jos sinulla ei ole ollut sairausvakuutuksen saamisen jälkeen-tarkista nyt, voitko saada halvemman vakuutuksen. Tupakoimattomuudesta johtuva vähennys voi olla suurempi kuin ikääntyminen.

6. Kirjoita se luottamuksella vähentääksesi veroja. Sitten sen sijaan, että se maksettaisiin kiinteistöllesi ja olisit oikeutettu perintöveroon, se maksetaan suoraan huollettaville. Useimmat käytännöt sisältävät tämän vaihtoehdon. Jos tiedät mitä olet tekemässä, kirjoita käytäntö luottavaisin mielin. Jos ei, hanki neuvoja.

1155 enkeli numero rakkaus

Kuinka saada halvin tasovakuutus

Nämä ovat pitkiä käytäntöjä, joten arvioi kustannukset koko kauden aikana. Täysi apu on osoitteessa www.mse.me/lifeinsurance, mutta lyhyesti…

Ostaminen suoraan vakuutusyhtiöiltä on yleensä kallista. Vertailusivustot ovat halvempia, mutta suuri osa kustannuksista on niiden provisio.

Joten jos tiedät mitä teet, maksa alennusvälittäjälle, kuten www.cavendishonline.co.uk, www.moneyworld.com ja www.money-minder.com. Noin 25 puntaa he löytävät halvimman vakuutuksen ja alentavat palkkiota, mikä vähentää kustannuksiasi 1000 puntaa koko ajan.

Jos kuitenkin olet epävarma ja tarvitset neuvoja, hanki se. Käytä neuvoa -antavaa välittäjää, kuten www.lifesearch.co.uk ja www.lifeassureonline.co.uk, tai riippumatonta talousneuvojaa (IFA), jonka löydät osoitteista www.unbiased.co.uk ja www.vouchedfor.co.uk.

Vertailusivuston tavoin he löytävät sinulle halvan politiikan ja ottavat provision, mutta täällä he ainakin tekevät enemmän sen hyväksi.

Katso Myös: