Morrisonsin supermarket hyväksyy 6,3 miljardin punnan ostohinnan ulkomaille käteistarjouksena

City News

Horoskooppi Huomenna

Morrisons

Morrisons -supermarket on hyväksynyt 6,3 miljardin punnan ostotarjouksen(Kuva: Getty Images)



Morrisons -supermarket on hyväksynyt 6,3 miljardin punnan ostotarjouksen sijoitusryhmien konsortiolta.



Tarjouksessa, jota johtaa Softbankin omistama linnoitus, joka on tehnyt yhteistyötä Kanadan eläkesuunnitelman investointikomitean ja Koch Real Estate Investmentsin kanssa, osakkeenomistajat saavat 252 p per osake ja 2p erityisosinkoa.



Käteisostotarjous edellyttää osakkeenomistajien hyväksyntää.

Tarjous edustaa 42%: n korotusta Morrisonsin osakekurssista ennen kuin ilmoitettiin, että supermarket oli hylännyt New Yorkin Clayton, Dubilier & Rice (CD&R) -yrityksen ostotarjouksen viime kuussa.

Fortress on investoinut päivittäistavarakauppaan sekä Pohjois -Amerikassa että Euroopassa ja investoinut Majestic Wineen Isossa -Britanniassa.



Morrisons

Tarjous edellyttää osakkeenomistajien hyväksyntää (Kuva: PA)

Yhdysvalloissa Fortress on investoinut päivittäistavarakauppaan, bensiinikenttien asemille sekä vähittäiskauppaan ja ravintoloihin.



Morrisonsin puheenjohtaja Andrew Higginson sanoi: ”Morrisonsin johtajat uskovat, että tarjous edustaa oikeudenmukaista ja suositeltavaa hintaa osakkeenomistajille, joka tunnustaa Morrisonsin. tulevaisuuden näkymät.

'' Morrisons on erinomainen yritys, ja suorituskykymme pandemian kautta on parantanut asemaamme entisestään ja antanut meille mahdollisuuden keskustella linnoituksen kanssa vaikeasti saavutetusta vahvuudesta.

Morrisons

Tarjous edustaa 42%: n korotusta Morrisonsin osakekurssista (Kuva: PA)

'Olemme tarkastelleet linnoitusta erittäin huolellisesti & apos; lähestymistapaansa, heidän liiketoimintasuunnitelmiinsa ja heidän yleiseen soveltuvuuteensa ainutlaatuisen brittiläisen ruoanvalmistajan ja kauppiaan omistajana, jolla on yli 110 000 kollegaa ja joilla on tärkeä rooli brittiläisessä elintarviketuotannossa ja -viljelyssä.

Meille on selvää, että Fortress ymmärtää ja arvostaa täysin Morrisonsin perusluonnetta.

'Tämä yhdessä heidän tänään esittämiensä selkeiden aikomusten kanssa on antanut Morrisonsin johtajille luottamuksen siihen, että linnoitus tukee ja nopeuttaa suunnitelmiamme kehittää ja vahvistaa Morrisonsia edelleen.'

Joshua A Pack, Fortressin johtava kumppani, sanoi: '' Uskomme pitkäaikaisten investointien tekemiseen, joissa keskitytään tarjoamaan vahvoille johtoryhmille tarvittavaa joustavuutta ja tukea strategiansa toteuttamiseen kestävällä ja arvoa lisäävällä tavalla.

'Tunnistamme täysin Morrisonsin & apos; rikas historia ja Morrisonsin tärkeä rooli kollegoille, asiakkaille, Morrisonsin eläkejärjestelmien jäsenille, paikallisille yhteisöille, kumppanitoimittajille ja maanviljelijöille.

'' Olemme sitoutuneet olemaan Morrisonsin hyviä luottamusmiehiä palvelemaan parhaiten sen sidosryhmiä ja laajempaa brittiläistä yleisöä pitkällä aikavälillä. ''

Katso Myös: