Asuntolainavälittäjien palkkiot selitettiin: Välityspalkkio ja kulut, joista on huolehdittava

Asuntolainat

Horoskooppi Huomenna

Yleiset kädet rahalla

Ei ole olemassa ilmaista asuntolainaa(Kuva: Etelä -Walesin kaiku)



Tämä artikkeli sisältää kumppanilinkkejä, saatamme saada palkkion kaikista tuotteistamme. Lue lisää



Pätevä asuntolaina -neuvonantaja - joka tunnetaan myös nimellä asuntolainavälittäjä - voi auttaa sinua löytämään edullisen asuntolainan, joka sopii talouteesi, ja opastaa sinua paperityössä.



meripalatsi weston-super-mare

Ja kun lainanantajat kiristävät sääntöjään, hyvä asuntolainaneuvoja voi myös auttaa sinua hyppäämään läpi. Joissakin tapauksissa he löytävät sinulle asuntolainoja, joita et voi hakea suoraan.

Mutta olipa asuntolainavastajasi hyvä, he eivät tee sitä ilmaiseksi. Ne voivat auttaa sinua säästämään rahaa pitkällä aikavälillä, mutta on tärkeää tietää, mitä maksat heille.

Voit etsiä asuntolainaneuvojia hakemistosta Puolueeton . Meillä on myös vinkkejä niiden vertailuun täällä .



Miten asuntolainavälittäjä maksetaan?

Varmista, että katsot, kuinka monta tuntia sinulta veloitetaan

Maksat keskimäärin 500 puntaa välittäjältä asuntolainasi järjestämiseksi. Mutta eri yritykset veloittavat eri tavoin:



  • Kiinteä maksu. Neuvonantajasi suostuu järjestämään asuntolainasi kiinteällä summalla. Tästä on sovittava kirjallisesti, jotta ei ole tilaa kiistalle.

  • Tuntitaksa. Jotkut neuvonantajat veloittavat tunteja. Varmista, että neuvonantaja antaa sinulle arvion siitä, kuinka kauan työ kestää.

  • Komissio. Jos asuntolainaneuvoja on ”maksuton”, hän voi saada lainanantajalta palkkion muodossa. Muista kysyä siitä heti alussa, jotta et joutuisi harhaan.

  • Prosenttiosuus. Jotkut neuvonantajat veloittavat sinulle prosenttiosuuden asuntolainastasi. Jos esimerkiksi hyväksyt 1%: n maksun 300 000 punnan asuntolainasta, maksu on 3 000 puntaa. Jotkut neuvonantajat rajoittavat maksut tiettyyn prosenttiin.

  • Yhdistelmä. Jotkut neuvonantajat veloittavat palkkioita, mutta saavat silti provisiota. Toiset veloittavat maksuja, mutta suostuvat rajoittamaan ne prosentteina asuntolainasta.

Lue lisää

Asuminen
Asuntolainavälittäjän neuvoja Ei talletusta? Ei ongelmaa. Ensimmäinen talo klo 19 Jaetun omistajuuden toiminta

Sinun pitäisi pystyä löytämään tietoja maksusta asuntolainavälittäjän ehdoista. Sinun pitäisi myös saada aluksi asiakirja, jossa selitetään tärkeimmät tosiasiat ja kustannukset.

Muut maksut

Kun otat asuntolainaa, sinun on myös maksettava lainanantajalle maksuja. Ne vaihtelevat, mutta voivat sisältää järjestely-, varaus- ja arvostusmaksuja. Rahaneuvontapalvelu täällä on hyödyllinen opas koko valikoimasta .

Pitääkö minun maksaa kaikki nämä asuntolainat etukäteen?

Voisitko pienentää kotisi kuukausimaksuja?

Sinulla on enemmän rahaa pitkällä aikavälillä, jos maksat maksut etukäteen (Kuva: PA)

Voit mahdollisesti lisätä joitakin näistä maksuista kiinnitykseen. Tämä voi säästää sinua maksamasta kaikki kerralla - mutta sillä on suuri haittapuoli. Sitten maksat korkoja ja alkuperäisestä velasta.

Voit leikata maksuja ottamalla pidemmän aikavälin asuntolainan, kuten viiden tai kymmenen vuoden määräajan. Voit lukea lisää korjauksen eduista ja haitoista täältä.

Katso Myös: