'Pakettini ei ole saapunut, mitä voin tehdä?' - Sinun oikeutesi, kun postimies pettää sinut

Kuluttajien Oikeudet

Horoskooppi Huomenna

Joulun postaus

Puuttuva viesti ei ole ennenkuulumaton - tämä on tehtävä, jos kaikki menee pieleen(Kuva: PA)



Se tapahtui parhaimmillemme. Tilaat tuotteen seuraavana päivänä (jostain syystä), peruutat aamusuunnitelmasi ja heräät aikaisin odottamaan kellon soimista ... niin saat vihdoin kaiken tärkeän paketin.



linda harrison ade adepitan

Ja sitten odotat ... ja odotat vielä jonkin aikaa, kunnes ymmärrät sen ei itse asiassa tulossa, koska jotain, jossain on mennyt kauheasti pieleen.



Useimmissa tapauksissa puuttuva viesti tulee lopulta esiin, mutta toisissa voi kestää viikkoja, ennen kuin se saapuu kotiovellesi.

Torstaina TV -kiinteistöasiantuntija Kirstie Allsopp valitti Twitteriin, kun hänen netistä tilattu 900 euron Amazon -tuote ei ilmestynyt.

Pahentaakseen tilannetta kolme pakettia hoitavaa yritystä - Amazon, DHL ja Yodel - väittivät kaikki, että hänen paketinsa oli 'toimitettu'.



Yrittäessään päästä käsiksi näennäisesti kadonneeseen virkaansa, Kirstie soitti Yodel -jakelunsa matkapuhelinnumeroon - vain saadakseen tietää, ettei hän ole koskaan ollut Lontoossa.

Tämän tarinan jälkeen Yodel on ilmoittanut meille, että he tutkivat asiaa ja toivovat saavansa ratkaisun aikanaan.



Yodel on joutunut tuhoon viime kuukausina sen jälkeen, kun MoneySavingExpert -kysely nimitti ja häpäisi yrityksen pahimmaksi pakettitoimitukseksi Isossa -Britanniassa.

Pikahaku Twitterissä paljastaa kuitenkin, etteivät nämä viisi yritystä vastaanota leijonien osuutta valituksista.

Royal Mail, TNT, DPD ja monet muut ovat asiakkaiden luettelossa, jotka valittavat kadonneesta tai vahingoittuneesta postista ja joissakin tapauksissa paketit jätetään pois ja altistetaan varkaille.

Mitä laki sanoo

Toimituksiin liittyvissä ongelmissa sinulla on vuoden 2015 kuluttajaoikeuslain ja kesäkuussa 2013 voimaan tulleiden etämyyntiä koskevien sääntöjen korvaavien kuluttajasopimussääntöjen mukaiset oikeudet.

Kuluttajaoikeuslain mukaan kun ostat tavaroita verkkokaupasta, he ovat vastuussa tavaroista, kunnes saat ne.

Lue lisää

Kuluttajien oikeudet
Oikeutesi pääkadun hyvitykseen Kuinka valittaa palkkapäivälainasta Matkapuhelinsopimukset - oikeutesi Huonot arviot - kuinka saada hyvitys

Joten jos kuriiri menettää tilaamasi tavarat tai ne saapuvat vahingoittuneina, jälleenmyyjä on vastuussa asioiden korjaamisesta, ei kuriiri.

'' Jos tilaustasi ei toimiteta tai jakeluyritys on ollut hyödytön, sinun on otettava asia esille jälleenmyyjän eikä toimitusyhtiön kanssa '', selittää valituspalvelun perustaja James Walker Selvittää .

'Jälleenmyyjä on vastuussa paketista, kunnes se toimitetaan sinulle, ei toimitusyhtiö.'

Sopimus on sinun ja jälleenmyyjän - ei kuriirin - välillä

John Pal, Manchester Business Schoolin vähittäiskaupan asiantuntija lisää: 'Jos jälleenmyyjä ei toimita tuotteitasi ajoissa, he rikkovat sopimustaan.

'Kun teet tilauksesi Argosin tai Amazonin kaltaisen henkilön kanssa, hyväksyt heidän käyttöehtonsa - ei toimitusyrityksen.

Myöhäinen postaus 1: Ota yhteyttä jälleenmyyjään

Kello

Aloita ottamalla yhteyttä sosiaaliseen mediaan tai yrityksen asiakaspalvelun kautta (Kuva: Getty)

Jos tilasit tuotteen, mutta se ei näkynyt ajoissa, ota ensin yhteyttä kauppiaaseen selvittääksesi, onko tavarasi todella lähetetty.

Kun kyselysi on kirjautunut, jälleenmyyjän vastuulla on jäljittää paketti. Voit nopeuttaa asioita ottamalla yhteyttä jakeluyritykseen itse.

Aloita sosiaalisesta mediasta - se on paljon nopeammin kuin verkkolomakkeen täyttäminen, ja saat todennäköisesti vastauksen tunnin sisällä.

Vaihtoehtoisesti voit soittaa yrityksen asiakaspalvelunumeroon saadaksesi päivityksen ostoksestasi.

& apos; Pakettini saapui myöhään - voinko saada hyvityksen? & apos;

Toimittaja tekee kierroksensa

Paketin pitäisi saapua 30 päivän kuluessa (Kuva: Getty)

Lain mukaan tavarat on toimitettava 'kohtuullisessa ajassa'. Se, mikä on järkevää, riippuu tavaroiden tyypistä ja alkuperäisestä toimituksesta.

Jos maksoit pikatoimituksen, mutta se ei saapunut luvatussa ajassa, voit pyytää pikakuljetuskulut takaisin.

Jos kuitenkin maksoit normaalitoimituksesta - tai sait sen ilmaiseksi - et voi vaatia normaaleja postikuluja, jos tuote saapuu, vaikka se saapuisi arvioitua toimitusaikaa myöhemmin.

Kohteesi on pakko saapua 30 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä.

Jos se saapuu 30 päivän kuluttua ilman ennakkoilmoitusta, sinulla on oikeus täyteen hyvitykseen, kuten kohdassa on mainittu Kuluttajasopimusasetukset 2013 .

& quot; Allekirjoitin kohteen - mutta se on vahingoittunut & apos;

Nainen vastaanottaa laatikon toimitusmieheltä

Tuotteen allekirjoittaminen ei vaikuta oikeuksiisi (Kuva: PeopleImages.com)

Usein kun ostat tuotteen verkossa, sinua pyydetään allekirjoittamaan se saapuessasi. Tämä ei vaikuta oikeuksiisi, jos huomaat myöhemmin, että se on viallinen tai vahingoittunut.

Kuluttajaoikeuslain mukaan myyjä on vastuussa mahdollisista vahingoista tai rikkoutumisista toimituksen aikana.

Kuluttaja -alusta Kumpi? sanoo, että on aina hyvä kirjoittaa kortille tai elektroniselle laitteelle, jos mahdollista, 'vastaanotetut tavarat, joita ei ole tarkastettu'. tehdäksesi selväksi asemasi - vain vahinkojen sattuessa.

Jos huomaat esineesi vahingoittuneen jälkeen allekirjoitit sen, ota yhteyttä myyjään ja selitä tilanne.

& Apos; Pakettini ei ilmestynyt ... ollenkaan & apos;

Työntekijä nauhoitti paketin Amazonin toimituskeskuksessa Peterboroughissa, Cambridgeshiressä

Jos tuotteesi ei saavu perille, jälleenmyyjä on vastuussa joko vaihdosta tai hyvityksestä

Myyjän vastuulla on varmistaa, että tuote saapuu luvatulla tavalla. Jos tuotteesi ei näy, heidän on jahdattava jakeluyritystä selvittääkseen, mitä on tapahtunut.

Jos sinulle ilmoitetaan, että tuote on 'kadonnut', jälleenmyyjä on laillisesti vastuussa joko toimituksen uudelleen järjestämisestä tai täyden hyvityksen antamisesta.

Ota yhteyttä jälleenmyyjään ja pyydä korvausta tai rahat takaisin.

& apos; Jälleenmyyjä on kieltäytynyt hyvittämästä tai vaihtamasta & apos;

Laki sanoo, että jos tuotteesi ei saapu tai tulee viallinen, sinulla on oikeus hyvitykseen tai vaihtoon (Kuva: Getty)

Jälleenmyyjän vastuulla on varmistaa, ettei sinua jätetä taskusta, joten jos tuote katoaa tai saapuu vahingoittuneena, hän on velvollinen korjaamaan asiat.

On kuitenkin olemassa yrityksiä, jotka yrittävät siirtää syyllisyyttä.

Jos näin tapahtuu sinulle, toimi seuraavasti:

  1. Älä tunne uhkailua. Tee valitus jälleenmyyjälle sen virallisen prosessin mukaisesti.

    shakespearen 2 punnan kolikko
  2. Jos tämä epäonnistuu, kerro yritykselle, että haluat keskeyttää toiminnan, kun huolesi tutkitaan virallisesti. Nosta tapaus Vähittäiskaupan oikeusasiamies ja he ottavat sinuun yhteyttä.

  3. Jos maksoit luottokortilla - jopa vain osan ostoksestasi - voit yrittää vaatia maksua Kulutusluottolain 75 § (kunhan tuotteen arvo on vähintään 100 puntaa ja alle 30000 puntaa).

  4. Jos maksoit PayPalin kautta eikä tuotteesi tule perille tai ei vastaa myyjän kuvausta, olet sen suojattu Ostajan suojatakuu . Tämä korvaa tuotteen koko summan sekä postitus- ja pakkauskulut.

  5. Jos olet käyttänyt debit -korttia tai maksanut alle 100 punnan arvoisesta tuotteesta luottokortilla, pankkisi voi ehkä peruuttaa tapahtuman ns. Takaisinperintä . Tämä on kuitenkin hieman riskialtista, koska yrityksellä on mahdollisuus rekisteröidä sopimusrikkomus. pankkiin - kieltäytyy käytännössä yhteistyöstä.

    Katso Myös: