Haiden saastuttamiin vesiin jääneen pariskunnan mysteeri puuttuu edelleen 23 vuotta

Maailman Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Elokuva Open Water perustui Lonerganiin

Elokuva Open Water perustui parin katoamiseen 23 vuotta sitten(Kuva: URL :)



Yli kaksi vuosikymmentä sitten Tom ja Eileen Lonergan katosivat sukellusveneen jälkeen Queenslandin rannikolla Australiassa.



Heidät jätettiin hylätyiksi haiden saastuttamille vesille, kun vene lähti ilman heitä, ja heidän kauhistuttava kokemuksensa inspiroi hittielokuvaa Open Water.



Mutta toisin kuin elokuvassa, ei tiedetä, söivätkö Lonerganit hait. Itse asiassa 23 vuotta katoamispäivästä ei vieläkään tiedetä, miten tai jos he todella kuolivat.

Amerikkalainen pari saapui Port Douglasiin Pohjois -Australiaan tammikuussa 1998 etsimään seikkailua Päivän tähti .

Kahden vuoden virkatehtävän jälkeen Yhdysvaltain rauhanturvajoukkojen kanssa Tuvalussa ja Fidžissä Lonerganit, jotka olivat olleet naimisissa kymmenen vuotta, päättivät vierailla pakollisessa Isossa valliriutassa.



Pari oli tavannut ja mennyt naimisiin ollessaan Louisianan yliopistossa, ja Eileen oli jo intohimoinen sukelluksesta, harrastuksesta, jonka hän välitti Tomille.

Pariskunnalla oli molemminpuolinen rakkaus sukellukseen

Pariskunnalla oli molemminpuolinen rakkaus sukellukseen (Kuva: URL :)



Mutta mikään ei tuntunut väärältä, kun pari lähti Suuri Valliriutta -seikkailulle tammikuussa 1998.

He liittyivät sukelluskollegoihin Outer Edge -veneen aluksella valtameren vesillä, ja heidät havaittiin viimeksi 12 metriä meren alla tutkien maailmankuulua valtameren ekosysteemiä, joka oli aina ollut heidän unelmansa.

duncan bannatyne joanne mccue

Mutta hieman alle tunnin kuluttua pinnan alla Lonerganit palasivat takaisin veneeseen, mutta huomasivat sen jääneen ilman heitä.

Outer Edgen miehistö ja heidän sukellustoverinsa olivat hylänneet heidät keskellä merta jättäen heidät hukkumaan tai tiikerihaiden syömään.

Elokuvassa hait tappoivat sukeltajat, mutta asiantuntijat sanovat, että pari on saattanut hukkua

Elokuvassa hait tappoivat sukeltajat, mutta asiantuntijat sanovat, että pari on saattanut hukkua (Kuva: URL :)

Valtavat tappavat hait havaitaan usein Queenslandin rannikolla, niiden pituus on 5 metriä, ja lajit, jotka todennäköisimmin hyökkäävät ihmisiä vastaan.

Pariskunta on varmasti uinut ja etsinyt paniikissa, mutta Outer Edge ei näkynyt missään - se oli palannut Port Douglasiin ilman heitä.

Ja hämmästyttävää, vasta kaksi päivää myöhemmin kukaan ei ymmärtänyt Lonerganien jääneen jälkeen, kun kippari ja Outer Edge -omistaja Jack Nairn löysivät pariskunnan sukelluskassin lompakollaan ja papereillaan.

Poliisi ja Australian laivasto etsivät pariskuntaa välittömästi, mutta heitä ei koskaan löydetty.

Tiikerihait ovat vaarallisimpia lajeja ihmisille ja todennäköisimmin hyökkääviä

Tiikerihait ovat vaarallisimpia lajeja ihmisille ja todennäköisimmin hyökkääviä (Kuva: Barcroft Media Getty Imagesin kautta)

Kuukausien kuluessa Lonerganien jälkiä & apos; kohtalo alkoi näkyä.

Kuusi kuukautta Eileenin kokoisella märkäpuvulla - jossa ei ollut verta - löydettiin sekä puhallettavat sukellustakit, joissa oli Tomin ja Eileenin nimet, Eileenin evät ja niiden paineilmasäiliöt, jotka pestiin Port Douglasin rannalla noin 75 mailia (121 km), josta ne olivat kadonneet.

Myös talteen otettiin sukeltajan liuskekivi - jota käytettiin kommunikoimaan veden alla - jossa kerrottiin olevan: ”Maanantai 26. tammikuuta; 1998 08:00. Kaikille, jotka voivat auttaa meitä: MV Outer Edge on hylännyt meidät A [gin] court Reefillä 25. tammikuuta 1998 klo 15.00. Auta meitä pelastamaan ennen kuolemaamme. Auta!!!'

Todisteet osoittavat, että hain hyökkäys ei ollut todennäköinen - toisin kuin Open Waterin verinen huipentuma, jossa hait syövät mieshahmon ja naishahmo lopulta upottaa itsensä niiden joukkoon ja antautuu kohtalolleen.

Tarkastettaessa märkäpuvun kasvua, todettiin, että se oli todennäköisesti uponnut mereen tammikuusta lähtien. Siinä oli myös kyyneleitä pakaraan ja kainaloihin, tutkijoiden oletettiin johtuvan korallista.

Alue Queenslandissa, Australiassa, jossa pari oli lähtenyt seikkailemaan eikä päässyt koskaan kotiin

Alue Queenslandissa, Australiassa, jossa pari oli lähtenyt seikkailemaan eikä päässyt koskaan kotiin (Kuva: URL :)

Siihen mennessä, kun todisteet löydettiin, toivot Lonergans & apos; toipuminen hiipui.

Kasvava kansainvälinen tapaus Australian ja Amerikan välillä muuttui rumaksi pariskunnan katoamisen jälkeen, sillä Outer Edgen lakimiehet ehdottivat heidän kadonneen tarkoituksella. He käyttivät väitteensä tueksi Eileenin päiväkirjasta vain kaksi viikkoa ennen matkaa vuotaneita merkintöjä.

28-vuotias oli kirjoittanut, että hänen miehellään oli 'kuoleman toive', joka sanoi: 'Hän toivoo kuolevansa nopeasti ja kivuttomasti, ja toivoo sen tapahtuvan pian.

'Tom ei ole itsemurha, mutta hänellä on kuoleman toive, joka voisi johtaa hänet haluamaansa ja minä saatan jäädä siihen kiinni.'

Asiantuntijoiden mukaan Eileenin märkäpuku olisi voinut repiä koralliriutalle

Asiantuntijoiden mukaan Eileenin märkäpuku olisi voinut repiä koralliriutalle (Kuva: Youtube)

Itsemurha tai jopa murha-itsemurha Tomin käsissä tuli mahdolliseksi, mutta lonerganit hylkäsivät tämän. perheet ovat outoja ja panettavia.

Lopulta Outer Edge saatettiin vastuuseen, ja Nairn myönsi syyllisyytensä huolimattomuuteen.

Kuolinsyyntutkija Noel Nunan kertoi loppusanassaan katoamista koskevalle tutkimukselle, että kippari Nairnin pitäisi kantaa vastuu.

Hän sanoi: ”Kipparin on oltava valppaana matkustajien turvallisuuden kannalta ja varmistettava, että turvatoimet toteutetaan.

'Kun yhdistät virheiden määrän ja virheiden vakavuuden, olen vakuuttunut siitä, että kohtuullinen tuomaristo katsoisi Nairnin syyllistyneen murhaan rikollisen näytön perusteella.'

Elokuva antoi kauhistuttavan käsityksen siitä, kuinka peloissaan pari on ollut

Elokuva antoi kauhistuttavan käsityksen siitä, kuinka peloissaan pari on ollut (Kuva: URL :)

Tuomaristo ei todennut Nairnia syylliseksi, mutta hänen Outer Edge Boat Company -yrityksensä lopetti toimintansa.

Kuolonuhreja tutkiessaan asiantuntijat arvelivat, että pariskunta oli palautuneen pyydyksen tilan perusteella todennäköisesti kuollut dehydraatiosta johtuvaan deliriumiin, mikä sai heidät vapaaehtoisesti poistamaan sukellusasut ja hukkumaan.

Mutta ruumiita tai jäänteitä ei ole koskaan löydetty.

Pariskunnan katoaminen johti luottamuskriisiin Pohjois -Queenslandin sukellusteollisuudessa, mikä johti tiukempiin pakollisiin turvamääräyksiin sukellusveneille Australiassa, mikä tarkoittaa nyt, että sukellusveneen päälliköiden on suoritettava kaikkien aluksella olevien sukeltajien lukumäärä.

Katso Myös: