Valtakunnallisesti käynnistää uudelleen 5% talletuskiinnitykset, mutta ei osana 95% valtion järjestelmää

Asuntolainat

Horoskooppi Huomenna

Nationwide Building Society ilmoitti käynnistävänsä uudet 5%: n kaupat torstaina 20. toukokuuta ilman hallituksen tukea

Nationwide Building Society ilmoitti käynnistävänsä uudet 5%: n kaupat torstaina 20. toukokuuta ilman hallituksen tukea(Kuva: PA)



Nationwide Building Society aikoo tuoda takaisin 95% asuntolainat ensikertalaisille ostajille ja lainanottajille pienillä talletuksilla, mutta se ei sisällä uudisrakennuksia.



Asuntolainasopimukset lainanottajille, joilla on 5% talletus, katosivat suurelta osin markkinoilta viime vuonna, kun palveluntarjoajat suhtautuivat varovaisesti riskialttiimpiin lainoihin ja mahdollisuuteen asuntojen hintojen laskuun vaikeassa taloudessa.



Aloite palasi viime kuussa sen jälkeen, kun liittokansleri Rishi Sunak julkisti uuden hallituksen tukeman asuntotakuujärjestelmän vähävaraisille ihmisille.

Nationwide sanoi kuitenkin, että se käynnistyy ilman hallituksen tukea 20. toukokuuta - Yorkshiren rakennusyhdistyksen jalanjäljissä maaliskuussa.

Se sanoi, että uusi asuntolainasarja on saatavana niille, jotka etsivät ensimmäistä asuntoaan, sekä uusille muuttaville asiakkaille, mikä varmistaa, että mahdollisimman monet ihmiset voivat hyötyä.



joey essex ja stephanie pratt

Ihmisten on läpäistävä tietyt kriteerit saadakseen uusia tarjouksia. Ne ovat vain palkattujen lainanottajien käytettävissä, ja kiinteistön on oltava talo eikä uudisrakennus.

Rakentaja käyttää sahaa työskennellessään kattopalkeilla

Uuden rakennuksen ostajat eivät voi saada asuntolainaa (Kuva: Getty)



Valtakunnallisesti korkein LTV (laina-arvo) on tällä hetkellä 85% itsenäisille ammatinharjoittajille ja asunnoille.

Uusista 5% talletussopimuksista, joita Nationwide tarjoaa, lainanottajat voivat valita kahden vuoden kiinteäkorkoisen asuntolainan, jota tarjotaan eri hinnoilla riippuen maksetusta maksusta. 1499 punnan maksusta veloitetaan 3,49%, 999 puntaa 3,69% ja ilman maksua 3,84%.

Tarjolla on myös viiden vuoden kiinteäkorkoisia asuntolainoja. Niihin sisältyy 3,79%: n maksu 1 499 £: n maksusta, 3,89%: n 999 £: n maksu ja 3,99%: n korko ilman maksua.

Saatavilla on myös kahden vuoden seurantahinnat.

Ensimmäistä kertaa ostajat saavat 500 puntaa cashbackia, kun he suorittavat 5% talletuslainan yhteiskunnalle.

Uudet tuotteet ovat saatavana asuntolainavälittäjien kautta ja myös suoraan Nationwide -palvelun kautta.

Nationwide oli tarjonnut 5% talletuksia kesäkuun puoliväliin asti vuonna 2020.

Henry Jordan, asuntolainojen johtaja Nationwide Building Society -yhtiössä, sanoi: ”Ison -Britannian suurin rakennusyhteisö ja toiseksi suurin lainanantaja on ihmisten tukeminen heidän ensimmäisessä kodissaan.

Myöskään lomautetut työntekijät eivät voi saada tukea

Myöskään lomautetut työntekijät eivät voi saada tukea (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

”Yhtenä johtavista lainanantajista ensiasunnon ostajille olemme varmoja, että palaamme 95%: n LTV-markkinoille ilman tarvetta kiinnitysvakuusjärjestelmään.

'' Koska emme ole osa järjestelmää, voimme tarjota parempaa arvoa jäsenillemme, ja tämän osoittavat tänään julkistamamme markkinajohtajahinnat. ''

Moneyfacts.co.uk: n talousasiantuntija Eleanor Williams sanoi: ”On fantastista nähdä lisää valinnanvaraa ja tuotevaihtoehtoja saatavana 95%: n laina-arvo-suhteella.

”Monet ensimmäiset ostajat ja ne, joilla on rajoitetut talletukset, viettivät suuren osan viime vuodesta kykenemättä siirtymään eteenpäin unelmissaan asunnon ostamisesta, koska saatavuus supistui dramaattisesti korkeammissa laina-arvo-asuntolainoissa.

”Niille, jotka suunnittelevat nyt asuntoluottojärjestelyn etenemistä, on tärkeää, että he harkitsevat koko tarjottavaa pakettia ottaen huomioon alkuperäisen koron, mutta myös muut tekijät, kuten maksun, jonka he joutuvat maksamaan, ja mahdolliset kannustimet .

'' Riippumattoman, pätevän neuvon hakeminen voi siksi olla korvaamatonta sen varmistamisessa, että he harkitsevat kaikkia käytettävissä olevia vaihtoehtoja ja valitsevat olosuhteisiinsa sopivan ratkaisun. ''

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Katso Myös: