Valtakunnallinen tekstiviestihuijaus, jota asiakkaiden tulisi tarkkailla - miten pysäyttää rikolliset heidän jälkeensä

Valtakunnallinen

Horoskooppi Huomenna

Valtakunnallinen

Tietoverkkorikollisuus: Älykkäät rikolliset tyhjentävät pankkitilejä teeskennellen olevansa virallisista lähteistä(Kuva: Daily Post)



Taitava uusi tekstihuijaus on kohdistanut valtakunnallisia asiakkaita.



Tekstiviestissä, joka näyttää tulevan pankistasi, asiakkaita pyydetään vahvistamaan epätavallisen korkeat maksut luotetuille tuotemerkeille.



Viestissä, jonka Nationwide jakoi verkossa, se näytti esimerkin vilpillisestä viestistä ja pyysi vastaanottajaa vahvistamaan 1976 punnan maksun Applen verkkokaupalle.

Hakkerit sitten pyytävät sinua 'kiireellisesti' soittamaan heidän 'petostentorjuntansa' numeroonsa - tämä on itse asiassa suora linja heille - missä he yrittävät huijata sinua henkilökohtaisista tiedoistasi.

Valtakunnalliset ja toimintopetokset kehottavat pankkiasiakkaita pysähtymään ja miettimään ennen kuin he soittavat mihinkään numeroon, jonka ihmiset lähettävät sinulle - mieluiten käyttämällä korttisi numeroa tai menemällä verkkoon etsimään itsenäisesti pankkisi numeroa.



Nationwide -tiedottaja sanoi: 'Nationwide -tyyppisten rahoituslaitosten käyttämät järjestelmät ja prosessit toimivat ja lopettavat onnistuneesti monet petosyritykset - teemme petoksia & apos; elävät vaikeammin, mutta sen seurauksena he voivat nyt yrittää ottaa suoraan yhteyttä asiakkaisiin.

'On tärkeää olla varuillaan ja ajatella ennen kuin jaat taloudellisia tietoja.



Kaksinkertainen bluffi: viesti, joka näyttää & apos; Nationwide & apos; lähettäjänä

Kourallinen asiakkaita sai tämän tekstiviestin ja vastasi siihen, mutta olimme ennakoivia, suljimme sen ja asiakkaat saivat hyvityksen samana päivänä ', tiedottaja lisäsi.

'' Käytimme tätä huijausta twitter -syötteessämme esimerkkinä kannustaaksemme asiakkaita olemaan valppaita. Petos on koko alan ongelma, ja näemme asiakaskoulutuksen keskeisenä tekijänä sen torjumisessa. ''

Nationwide sanoo, että se on nyt lukinnut viestit, mutta jos näet sen, sinun on suositeltavaa ilmoittaa ja jättää se välittömästi.

Miksi pankkini lähettäisi minulle tekstiviestin?

Pankit käyttävät usein puhelin- ja tekstiviestejä tapahtumien tarkistamiseen, varsinkin kun niiden automaattiset järjestelmät merkitsevät epätavallisen korkeita tai tavanomaisia ​​maksuja.

Valtakunnallinen tiedottaja sanoi: ”Osana sitoumustamme estää petokset, jos havaitsemme epätavallisen tapahtuman, kortillesi voidaan asettaa lohko.

'Sitten otamme sinuun yhteyttä automaattisen palvelumme avulla vahvistaaksemme, ovatko tapahtumat aitoja. Tämä on nopea ja helppo tapa joko vahvistaa petos tai poistaa korttisi. ''

Nationwide sanoo, että sen automaattinen palvelu voi ottaa sinuun yhteyttä kahdella tavalla:

  • Tekstihälytys

  • Äänipuhelu

Saat tekstiviestin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan, onko viimeisin tapahtuma sinun. Jos vastaus on 'ap'; kyllä, voit vastata takaisin tekstiin vahvistaaksesi.

kyselyn lataus

Oletko koskaan langennut huijaukseen?

0+ ÄÄNETTÄ KAIKKI

JOOÄLÄ

Tämän jälkeen saat vahvistusviestin Nationwide -palvelusta ja kortti poistetaan kortiltasi. Tapahtumaa on ehkä yritettävä uudelleen.

Jos et ole varma, onko tapahtuma sinun - tai et tehnyt tapahtumaa, sinua pyydetään soittamaan Nationwide -palveluun ja keskustelemaan konsultin kanssa.

Jos lähetät virheellisen vastauksen, saat tekstiviestin takaisin ja sinulla on mahdollisuus lähettää kelvollinen vastaus.

Kuinka kertoa, onko tekstiviesti peräisin Nationwide -palvelusta

Jos olet epävarma, soita pankkiin käyttämällä kortin takana olevaa numeroa (Kuva: PA)

Nationwide sanoo myös käyttävänsä vain yhtä seuraavista numeroista ottaakseen yhteyttä asiakkaisiinsa:

Pankki ei koskaan pyydä käyttäjiä ottamaan yhteyttä 0300 -numerolla, kuten tekstiviestissä on tehty.

Mistä tiedän, onko se väärennös?

Tarkista vielä kerran: varo näitä vihjeitä, etkä joudu uhriksi (Kuva: Getty)

Kysyimme turvallisuusasiantuntijoilta osoitteessa Toiminta Petos neuvoja vilpillisen tekstiviestin tunnistamiseen, ja tässä on mitä he sanoivat:

  • Ole varovainen, ennen kuin ryhdyt toimiin tekstiviestillä tai sähköpostilla, joka näyttää olevan rahoituspalvelujen tarjoajan lähettämä

  • Tarkista palveluntarjoajan verkkosivustolta numero, johon sinua pyydetään soittamaan - jos epäilet, soita kortillasi olevaan numeroon

  • Älä koskaan paljasta kortinlukijakoodeja puhelimessa

    David Walliamsin vaimo lara Stone
  • Lähettäjän nimi tekstiviestissä voi olla väärennetty, joten vaikka tekstiviesti näyttäisi tulevan pankistasi, mutta viesti on odottamaton tai epätavallinen, ota yhteyttä suoraan kortin takana olevaan puhelinnumeroon tai tiliotteeseen

  • Kun otat yhteyttä pankkiisi, pyydä vahvistus siitä, että se lähetti sinulle tekstiviestin, ennen kuin luovutat henkilökohtaisia ​​tietojasi

Haluan vahvistaa viestin Nationwide -palvelussa - kenelle voin soittaa?

    Jos sinulla on vaihtotili tai säästötili, voit käydä osoitteessa paikallinen valtakunnallinen sivuliike tai soita 0800464 3139 ja keskustele neuvonantajan kanssa.

    Jos sinulla on luottokortti, ota yhteyttä sen luottokorttipalveluihin osoitteessa 0800464 3063 .

    Valtakunnalliset parhaat vinkit pysyäksesi turvassa verkossa ja matkapuhelimellasi

    Verkkopetos

    Älä lankea siihen (Kuva: Getty)

    Älykkäät huijarit eivät pysähdy tavoittamaan sinua - mutta nopea kahden sekunnin tauko, ennen kuin allekirjoitat katkoviivalla tai painat & apos; return & apos; mikä tahansa voi pelastaa sinut joutumasta älykkään taktiikkansa uhriksi.

    Riippumatta pankistasi tai ostoksistasi, tässä on muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä seuraavan kerran, kun saat viestin, hälytyksen tai puhelun - vaikka olisitkin vakuuttunut siitä, että se on laillista.

    1. Varmista, että se on turvallinen

    Ennen kuin annat henkilökohtaiset tai korttitietosi, tarkista seuraavat asiat:

    • Riippulukon symboli selainikkunan kehyksessä. Varmista, että riippulukko ei ole itse sivulla, tämä osoittaa todennäköisesti petollisen sivuston.

    • Verkko -osoitteen tulee alkaa etuliitteellä 'https: //', jossa 's' tarkoittaa suojattua.

    2. Tee vähittäiskaupan tutkimus

    On parasta tehdä ostoksia tutuilta merkeiltä, ​​mutta jos haluat ostaa tuotteen yrityksestä, josta et ole kuullut, varmista, että:

    • Lue arvosteluja, jotka muut ostajat ovat jättäneet.

    • Pyydä ympärillesi, onko perheenjäseniä, ystäviä tai työtovereita, jotka ovat mahdollisesti käyttäneet sitä aiemmin.

    • Hanki sivuston luokitus ilmaisista shekeistä, kuten Norton Safe Web (tämä linkki avautuu uuteen ikkunaan) .

    • Ovat varovaisia ​​tarjouksista, jotka näyttävät liian hyviltä ollakseen totta.

    Lue lisää

    Huijaukset, joita kannattaa varoa
    & Apos; kiinni ylinopeudesta & apos; huijaus Tekstit, jotka näyttävät todellisilta EHIC- ja DVLA -huijarit 4 vaarallista WhatsApp -huijausta

    3. Tiedä milloin käyttää luottoa

    Kulutusluottolain 75 §: n mukaan luottokortilla maksaminen voi antaa sinulle ilmainen suoja yli 100 euron ostoksille ja jopa 30 000 puntaa, jos toimittaja rikkoo sopimusta tai esittää väärin heiltä ostamiasi tuotteita tai palveluita.

    Saatat huomata, että maksaminen luottokortilla maksaa hieman enemmän kuin pankkikortin käyttö, esimerkiksi kun ostat lentoja, joten on hyvä ymmärtää, milloin kohta 75 koskee.

    Lue lisää

    Kuluttajien oikeudet
    Oikeutesi pääkadun hyvitykseen Kuinka valittaa palkkapäivälainasta Matkapuhelinsopimukset - oikeutesi Huonot arviot - kuinka saada hyvitys

    4. Älä jaa liikaa julkisesti

    Se, että monet hotellit, lentokentät ja kahvilat tarjoavat ilmaisen Wi-Fi: n, on pieni luksus, joka sopii erinomaisesti jalkapallotulosten tarkistamiseen tai hyvän illallispaikan löytämiseen. Tietosi ovat kuitenkin vähemmän suojattuja kuin kotiverkossa, joten on parasta:

    • Vältä rahoitustapahtumien tekemistä ja salasanojen, luottokorttinumeroiden tai muiden taloudellisten tietojen syöttämistä.

    • Poista tiedostojen jakaminen käytöstä, kun muodostat yhteyden julkiseen verkkoon.

    5. Valitse, milloin haluat olla suora

    Vältä maksamasta tavaroista suoralla pankkisiirrolla, ellet tunne kyseistä henkilöä hyvin tai voit vahvistaa, että yritys on hyvämaineinen.

    6. Ole salasanan ammattilainen

    Turvallisuusasiantuntijoiden varoituksista huolimatta enemmän kuin puolet (55%) aikuisista Internetin käyttäjistä myöntää käyttäneensä samaa salasanaa (tämä linkki avautuu uuteen ikkunaan) Ofcomin mukaan useimmille sivustoille.

    On houkuttelevaa valita pari helposti muistettavaa, kuten perheenjäsenen syntymäpäivät tai suosikkiurheiluryhmäsi, mutta pitää salasanat vahvana:

    • Valitse salasana, jota et voi jäljittää, esimerkiksi parhaan ystäväsi suosikkibändi tai parhaan ystävän tyttönimi
    • Harkitse kirjainten korvaamista erikoismerkeillä ja suurten kirjainten käyttöä, jotta hakkerointi olisi entistä vaikeampaa
    • Valitse lause, lainaus tai runorivi, jonka tunnet hyvin, ja tee jokaisen sanan ensimmäinen - tai viimeinen - kirjain tehdäksesi hölynpölyä

    • Turvallinen verkossa suosittelee myös välttämään nousevia tai laskevia numeerisia sekvenssejä, päällekkäisiä numeroita tai helposti tunnistettavia näppäimistökuvioita (kuten 14789)

    7. Huolehdi tietokoneesta

    Suorita tietokoneellesi ajantasainen virustentorjuntaohjelmisto, jotta tietokoneesi ei ole haittaohjelmien ja muiden infektioiden varassa.

    8. Tarkista väitteesi

    Menojen ylläpitäminen merkitsee kaikki varoitusmerkit ennen kuin se kaatuu käsistä (Kuva: Getty)

    Pankkitiliotteiden säännöllinen tarkistaminen voi auttaa sinua havaitsemaan petoksen merkit varhain, varsinkin kun rikolliset tekevät usein pienen kotiutuksen tai ostoksen testatakseen, mitä he voivat saada pois.

    Lue lisää

    Huijaukset, joita kannattaa varoa
    & Apos; kiinni ylinopeudesta & apos; huijaus Tekstit, jotka näyttävät todellisilta EHIC- ja DVLA -huijarit 4 vaarallista WhatsApp -huijausta

    Katso Myös: