Uudet puhelinnumeroiden 08, 09 ja 118 maksut - kaikki mitä sinun tarvitsee tietää matkapuhelinkuluista, ilmaisista puheluista ja muusta

Puhelinlasku

Horoskooppi Huomenna

Puheluhintasi muuttuvat 1. heinäkuuta - sinun on tiedettävä tämä



1. heinäkuuta astuvat voimaan uudet säännöt, jotka muuttavat tapaa, jolla sinua veloitetaan matkapuhelimestasi 08, 09 tai 118 alkavista numeroista.



Ensimmäistä kertaa ostajan keskimääräinen talletus

Puhelut 0800- ja 0808 -numeroihin lankapuhelimista ovat jo ilmaisia, mutta matkapuhelimista soitetaan näihin ja muihin numeroihin maksut vaihtelevat - ei enempää. Ne ovat nyt vapaita kaikista puhelimista.



Mutta kaikki eivät ole hyviä uutisia.

Myös 084-, 087-, 09- ja 118 -numeroiden maksut muuttuvat - ja tässä tapauksessa sinun on parempi olla varovainen, sillä verkko -operaattorit saavat monissa tapauksissa veloittaa haluamansa.

Näitä numeroita käyttävät TV -lahjakkuusohjelmat, kuten X Factor, matkatoimistot, jakelutoimistot ja muut. Yli 13 miljoonaa brittiä soittaa heille vuosittain ja kuluttaa keskimäärin 132 puntaa.



Selvittääkseen, mitä muutokset merkitsevät ja miten ne vaikuttavat niihin, jotka kutsuvat niitä, NEWSAM Money puhui Richard Neudeggin kanssa - telealan asiantuntija uSwitch.com . Näin hän kertoi meille

Ketä se koskee

Tämä puhelumaksuihin kohdistuva tärinä vaikuttaa kaikkiin, jotka soittavat 08, 09 tai 118 numeroihin kotipuhelimellaan tai matkapuhelimellaan - noin 28% meistä.



Hyvät uutiset

Numerot, jotka alkavat 0800 ja 0808 - joihin voi jo soittaa lankapuhelimista - ovat vihdoin vapaita myös matkapuhelimista.

Huonot uutiset

Vihainen nainen puhelimessa

Niin paljon? Todella!? (Kuva: Getty)

Sinun on todella kiinnitettävä huomiota siihen, kuinka 084, 087, 09 tai 118 alkavat numerot veloitetaan. Maksu jaetaan nyt kahteen osaan: puhelinverkon asettama käyttömaksu ja palvelumaksu, jonka määrittää soittamasi yritys tai palvelu.

Teorian mukaan maksut ovat aiempaa läpinäkyvämpiä, mutta se ei tarkoita, että ne olisivat halvempia.

Yritykset voivat valita numeroonsa liittyvän palvelumaksun - Ofcomin palvelumaksun yläraja on 13 p / min 087 numerolle ja 7 p / min 084 numerolle.

Mutta huono uutinen on, että käyttömaksulla ei ole ylärajaa. Lankapuhelimissa käyttömaksut ovat 5-11p. Mutta matkapuhelimissa ne vaihtelevat paljon verkkojen välillä. Esimerkiksi TalkTalk on ilmoittanut, että sen käyttömaksu on 20p minuutissa matkapuhelinpalvelusta, kun taas EE: n hinta on 44p. Vodafone's on 23p, mutta nousee 45p: iin 10. elokuuta.

Kuka lataa mitä

Mies käyttää älypuhelinta

(Kuva: Getty)

Tässä on täydellinen luettelo siitä, mitä se maksaa eri verkoista:

Uudet 08 ja 09 maksut verkon mukaan (penniä minuutissa)

Lähde: uSwitch

Muista, että tämä on ennen palvelumaksun lisäämistä numeroon, johon haluat soittaa. Se voi olla jopa 13 p / minuutti, kun numero alkaa 087 [4].

Heinäkuun 1. päivästä lähtien näet todennäköisesti tämänkaltaisen viestin, kun yritykset ohjaavat sinut näihin numeroihin: Puhelut maksavat XXp minuutilta plus puhelinyhtiön käyttömaksun. Kun lasket puhelun kokonaiskustannukset yhteen laskemalla nämä kaksi maksua yhteen.

Mitä sinun pitäisi tehdä?

Muista tarkistaa ennen kuin äänestät Haenowia (Kuva: Getty)

  1. Tiedä, mitä sinulta veloitetaan ennen kuin soitat - etsi palvelumaksua numeron vierestä ja lisää se verkon käyttömaksuun, jotta voit laskea minuuttihinnan. Jos et tiedä käyttömaksua, tarkista matkapuhelinverkostasi tai kotipuhelinoperaattoriltasi ennen kuin valitset.

  2. Mobiililaitteilla verkkojen veloitusero on valtava - joissakin tapauksissa kaksinkertainen. Jos soitat näihin numeroihin usein, sinun on ehkä harkittava siirtymistä toiseen verkkoon, jolla on alhaisempi käyttömaksu.

    kuinka paljon minun 50p 1066 on arvoinen
  3. Voit yrittää löytää vaihtoehtoisen numeron 01, 02, 03 yritykselle, jolle haluat soittaa, koska ne sisältyvät kaikkiin käytettävissäsi oleviin minuutteihin. Siellä voi olla myös ilmainen 080 -numero, johon voit soittaa.

  4. Jos joudut soittamaan numeroihin 084, 087, 09 tai 118, on lähes aina halvempaa käyttää lankapuhelinta soittaaksesi näihin numeroihin, joten kannattaa tehdä tämä aina kun voit.

  5. Jotkut matkapuhelinoperaattorit, kuten Virgin Mobile, niputtavat kalliita ei-maantieteellisiä numeroita joihinkin matkapuhelutariffeihin. Tarkista siis, onko sinulla mukana minuutteja. Esimerkiksi maksa kuukausittain matkapuhelinasiakkaille 18 puntaa kuukaudessa vain SIM- tai Freestyle -tariffeja vastaanottaen rajoittamattomasti puheluita kaikkiin 08 -numeroihin.

Katso Myös: