Uusi 'kotitalousvero' voisi korvata BBC: n TV -lisenssin - eikä ketään vapauteta

Tv -Lisensointi

Horoskooppi Huomenna

Kaikki kodit joutuisivat maksamaan veron, vaikka heillä ei olisi televisiota, radiota tai älypuhelinta(Kuva: Getty Images)



TV -lisenssit voidaan korvata uudella 'kotitalousverolla' joka sisältäisi neuvoston verolaskut ja olisi pakollinen kaikille, BBC: n huippupomo on varoittanut.



jac jossa ja dan osborne

BBC: n pääjohtaja Tony Hall, joka eroaa perjantaina, sanoi, että lähetystoiminnan harjoittajan tulisi harkita kaikkia vaihtoehtoja uudistaa - mukaan lukien maksun siirtäminen neuvoston veroon, kun nykyinen sopimus päättyy.



Se syntyy valtavien kiistojen keskellä BBC: n päätöksestä luopua eläkeläisten ilmaisista TV -lisensseistä yli kymmenen vuoden kuluttua etuuden ensimmäisestä käyttöönotosta.

Radio 4: n Media Show -haastattelussa pomo sanoi, että progressiiviset vaihtoehdot TV -lisenssille olivat 'mielenkiintoisia' ja 'niitä olisi tarkasteltava'.

Hän ehdotti, että maksu voisi olla lisämaksu olemassa olevista kotitalouslaskuista, kuten neuvostoverosta, mikä tarkoittaa, että BBC: n ei tarvitsisi viettää aikaa tukahduttamisen torjumiseksi.



TV -lisenssi seuraamusten tarkistamiseksi

Nykyinen TV -lupamenettely päättyy vuonna 2027 (Kuva: PA)

Lisenssimaksu on tällä hetkellä taattu vuoteen 2027 asti, mutta hallitus on ilmoittanut, että uuden rahoitusjärjestelmän edellytetään sopimuksen päättyessä.



Helmikuussa kulttuurisihteeri Nicky Morgan sanoi, että hallitus on päättänyt tuoda BBC: n takaisin 2000 -luvulle tarkastelemalla lisenssimaksujen dekriminalisointia ja poistamalla ne kokonaan.

Hall myönsi haastattelussa, että Saksan kotivero, joka kaikkien kotien on maksettava, vaikka heillä ei olisi televisiota, radiota tai älypuhelinta, saattaa olla järkevämpää kuin TV -lisenssi.

Hän sanoi: 'Mielestäni on etsittävä keinoja, joilla lisenssimaksu voidaan periä asteittain, jotta olisi tarkasteltava niitä, joilla on varaa maksaa enemmän ja niitä, joilla ei ole varaa maksaa vähemmän.'

Se voidaan lisätä päivittäisiin laskuihin (Kuva: PA / Getty)

'' Pitäisikö se kerätä jollain tavalla kotitalouslaskuihin, neuvoston verolaskuihin kustannusten alentamiseksi?

'Meillä on aikaa vuoteen 2027 asti kehittää oikeudenmukainen tapa rahoittaa BBC: tä ja mikä on sopiva tapa rahoittaa BBC: tä.'

No10: n vanhemmat avustajat vaativat aiemmin tänä vuonna TV -lisenssin romuttamista ja korvaamista tilauspalvelulla raporttien mukaan, vaikka Hall on tätä ajatusta vastaan.

Lordi Tony Hall sanoo, että BBC: n rahoituksen tulevaisuudesta tarvitaan 'suuri keskustelu' (Kuva: PA)

Oletko huolissasi laskuista? Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Hän lisäsi: Jos haluat saada jotain hyvää, julkisen palvelun kaikkien saataville, se on rahoitettava kaikkien, ei tilauksen tai jonkin maksumuurin takana. '

rylan clarkin nettovarallisuus

Tim Davie, entinen BBC Studiosin kaupallinen johtaja, siirtyy pääjohtajaksi Hallin jälkeen.

Kulttuuri-, media- ja urheiluministeriön tiedottaja sanoi harkitsevansa vaihtoehtoja lisenssimaksuuudistuksille aikanaan.

Jos menetät ilmaisen TV -lisenssisi, voit ehkä hakea sen sen sijaan eläkehyvityksillä. Ota selvää miten, täältä.

Katso Myös: