Pahamaineinen vanki Charles Bronson haluaa yleisön kuulla viimeisimmän tarjouksen vapaudesta

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Charles Bronson taistelee saadakseen uusimman ehdonalaisensa julkisesti(Kuva: SWNS)



Charles Bronson, yksi Ison-Britannian pisimpään palvelluista ja tunnetuimmista vangeista, on saanut mahdollisuuden esittää korkeimman oikeuden tarjous viimeisimmästä ehdonalaisesta kuulemistilaisuudestaan ​​julkisesti.



67-vuotias-tällä hetkellä hallussaan HMP Woodhillin Milton Keynesin korkean turvallisuuden kiinteistössä-on ollut vankilassa suurimman osan viimeisistä 45 vuodesta, ja suurin osa tästä ajasta on vietetty eristyssellissä tai erikoisyksiköissä.



Bronson, joka muutti nimensä vuonna 2014 Charles Salvadoriksi taiteilija Salvador Dalin jälkeen, haluaa tulevan ehdonalaiskatsauksen tapahtuvan julkisesti.

Parole Boardin sääntöjen mukaan suullisten kuulemisten on kuitenkin tapahduttava yksityisesti - julkisten kuulemistilaisuuksien 'yleinen kielto', jonka Bronsonin asianajajat väittävät laittomaksi.

Euro 2016 joukkueiden rankingissa

Bronson on vanki HMP Woodhillissa Milton Keynesissä (Kuva: PA ARCHIVE IMAGES)



Keskiviikkona pidetyn etäkuulustelun jälkeen oikeusministeri Swift antoi Bronsonille luvan haastaa oikeusministeriö (MoJ) oikeuteen ehdonalaislautakunnan säännöistä.

Tuomari sanoi, että Bronsonilla - joka ei ollut läsnä etäistunnossa - oli 'kiistanalainen tapaus', joka olisi kuultava täysimääräisesti.



Bronsonin asianajaja Matthew Stanbury kertoi aiemmin tuomarille, että hänen asiakkaansa asia nosti esiin 'laajemman julkisen merkityksen', joka voi vaikuttaa moniin muihin vankeihin.

Lue lisää

Tunnettu: Charles Bronson
Top 10 faktaa Charles Bronsonista Kuka on Charles Bronsonin sulhanen? Katso hänen ystävänpäivän ehdotustaan Miksi hän muutti nimensä

Stanbury sanoi, että sääntö, joka sallii 'ennalta hyväksyttyjen' tarkkailijoiden osallistua ehdonalaiseen kuulemiseen, ei ole sääntö, joka on koskaan suunniteltu mahdollistamaan lehdistön tai yleisön pääsy '.

Hän sanoi, että se voisi sallia 'vankien & apos; perheenjäseniä tai kumppaneita ”tai asianajajia ja koehenkilöitä osallistumaan” ammatilliseen kehitykseen ”.

Mutta hän sanoi oikeusministeri Swiftille, että 'te ette muuta yksityistä kuulemista julkiseksi kuulemiseksi ottamalla vastaan ​​rajoitettu henkilöryhmä - joka jää yksityiseksi kuulemiseksi'.

Britannian tunnetuin vanki, Charles Bronson (Kuva: )

kuka on menestynein joukkue jalkapallossa

Bronson on luopunut oikeudestaan ​​yksityisyyteen ja haluaa, että hänen uusin ehdonalainen kuulemistilaisuutensa 'järjestetään täysin julkisesti, jotta avoimen oikeuden periaatetta voidaan noudattaa'.

Stanbury kertoi tuomioistuimelle mielenterveystuomioistuimelle, joka käsittelee maurien murhaajan Ian Bradyn tapausta julkisesti vuonna 2013, ja esitti 'selkeän esimerkin' siitä, miten ehdonalaiskomitean kuuleminen voitaisiin järjestää myös julkisesti.

Hän lisäsi, että Bronsonin tuleva ehdonalainen kuuleminen 'on jäädytetty', kunnes korkeimman oikeuden vaatimus on ratkaistu.

Lynsey de Paulin hautajaiset

Oikeusministeriön asianajaja Jason Pobjoy sanoi, että sekä oikeusministeriö että ehdonalaislautakunta ovat ottaneet 'merkittäviä askeleita ... varmistaakseen, että avoimen oikeuden periaatetta kunnioitetaan' ehdonalaisiin kuulemisiin liittyen.

Hän sanoi, että 'hän (Bronson) voi' pyytää mitä tahansa toimittajaa osallistumaan - he varmasti voivat hakea sääntöjen mukaan '.

Bronson on ollut vankilassa valtaosan viimeisten 45 vuoden aikana, ja suurin osa tästä ajasta on vietetty eristyssellissä tai erikoisyksiköissä (Kuva: Sunday NEWSAM)

Pobjoy viittasi mustan taksin raiskaajan John Worboysin tapaukseen, jonka ehdonalaislautakunta ohjasi vapautusta ennen kuin High Court kumosi tämän päätöksen maaliskuussa 2018.

Hän sanoi: 'Viime vuosina, etenkin Worboys -tapauksen jälkeen, (MoJ ja ehdonalaiskomitea) ovat olleet todellisia pyrkimyksiä ja todellisia pyrkimyksiä lisätä avoimuutta.'

paul walkerin ruumis

Bronson tuomittiin vuonna 2000 harkinnanvaraiseen elinkautiseen, vähintään neljäksi vuodeksi, koska hän otti vankilaopettajan HMP Hullin panttivangiksi 44 tunniksi.

Ehdonalaislautakunta on tarkastellut hänen tapaustaan ​​kuusi kertaa tämän vähimmäisajan päättymisen jälkeen vuonna 2003, viimeksi kieltäytynyt ohjaamasta vapauttamistaan ​​marraskuussa 2017 pidetyn kuulemisen jälkeen.

Se ohjasi heinäkuussa 2019 suullisen kuulemisen Bronsonin tapauksessa, joka on hänen korkeimman oikeuden vaatimuksensa kohteena.

Bronson oli viimeksi oikeudessa marraskuussa 2018, jolloin hänet vapautettiin yrittämästä vahingoittaa vakavasti vankilan kuvernööriä.

Hänen sanottiin hyökänneen Mark Dochertyyn, kun hän tuli huoneeseen HMP Wakefieldin hyvinvointikokoukseen, laskeutui herra Dochertyn päälle ja huusi: 'Minä puren ** nenä pois ja silmät pois 'ennen kuin vankilan virkailijat puuttuivat asiaan.

Mutta Bronson, joka edusti itseään tässä oikeudenkäynnissä, väitti aikovansa vain antaa herra Dochertylle 'lempeän karhun halauksen' ja kuiskata hänen korvaansa, mutta kompastui tai joku kompastui ja kaatui.

Bronson kertoi valamiehistölle, että hän oli aiemmin ollut 'erittäin ilkeä mies', kun hän kuvaili, kuinka hän oli pidättänyt yli 40 vuoden vankeudessa 11 panttivankia yhdeksässä eri piirityksessä - mukaan lukien kuvernöörit, lääkärit, henkilökunta ja kerran hänen oma asianajaja.

Hänet vapautettiin yrittämästä aiheuttaa vakavia ruumiinvammoja tarkoituksella Leedsin kruununoikeuden oikeudenkäynnin jälkeen.

Katso Myös: