Peacocksin ja Jaegerin omistaja romahtamisen partaalla ja 24 000 työpaikkaa vaarassa

Pääkatu

Horoskooppi Huomenna

Riikinkukkoja

Edinburghin villanmyllyryhmä - joka omistaa myös riikinkukkoja - on romahtamassa, High Courtille toimitettujen asiakirjojen mukaan



High Street -muotiimperiumi Edinburghin Woollen Mill Group on romahtamisen partaalla, se on tullut esiin.



Yritys, joka omistaa myös Peacocks- ja Jaeger -tuotemerkkejä, jätti perjantaina ilmoituksen järjestelmänvalvojien nimittämisestä, mikä koskee noin 24 000 työntekijää.



EWM -konsernin toimitusjohtaja Steve Simpson sanoi, että viimeiset seitsemän kuukautta ovat olleet 'erittäin vaikeita', koska hän varoitti, että normaali kaupankäynti on 'mahdotonta' toisen koronavirusepidemian jälkeen.

Hän sanoi, että sulkeminen on väistämätöntä, kun brändi taistelee selviytymisestään.

Syynä ovat väitteet, joiden mukaan yhtiö peruutti miljoonien puntien arvoiset tilaukset Bangladeshin vaatetehtailta kriisin alussa, ja työntekijät väittivät, että EWN vaati suuria alennuksia, mikä johti työntekijöiden irtisanomiseen.



'Kuten jokainen jälleenmyyjä, olemme kokeneet viimeiset seitsemän kuukautta erittäin vaikeiksi', hän sanoi.

”Tilanne on pahentunut viime viikkoina, kun olemme joutuneet käsittelemään joukkoa vääriä huhuja maksuistamme ja kaupankäynnistämme, jotka ovat vaikuttaneet luottovakuutukseemme.



Edinburghin villatehdas osti Jaeger -tuotemerkin vuonna 2017 (Kuva: Getty)

'Perinteisesti konserni on aina käynyt kauppaa vahvoilla käteisvarannoilla ja konservatiivisella taseella, mutta nämä tarinat, luottoturvavähennys - lukituksen taustalla - ja nyt tämä toinen Covid -19 -aalto ja kaikki paikalliset lukitukset ovat teki tavanomaisen kaupankäynnin mahdottomaksi.

”Johtajina meillä on velvollisuus yritystä, henkilöstöämme, asiakkaitamme ja velkojamme kohtaan löytää paras ratkaisu tässä julmassa ympäristössä.

'Olemme siis tänään pyytäneet tuomioistuimelta lyhyttä hengähdystaukoa arvioidaksemme vaihtoehtojamme ennen kuin siirrymme nimittämään ylläpitäjiä.'

Kaikki myymälät jatkavat kaupankäyntiään ja lisätietoja kerrotaan aikanaan, yhtiö lisäsi.

'Toivon ja uskon, että pystymme turvaamaan tämän prosessin kautta yrityksillemme parhaan tulevaisuuden, mutta väistämättä tapahtuu merkittäviä leikkauksia ja sulkemisia, kun teemme tämän läpi', hän sanoi.

FRP: n tiedottaja lisäsi: '' Tiimimme työskentelee useiden Edinburghin Woollen Mill Groupin tytäryhtiöiden johtajien kanssa selvittääkseen kaikki vaihtoehdot sen vähittäiskaupan tuotemerkeille Edinburgh Woolen Mill, Jaeger, Ponden Home ja Peacocks. ''

Muutos tulee, kun liittokansleri Rishi Sunakin odotetaan paljastavan uusia suunnitelmia toisen aallon kärsimien työpaikkojen ja yritysten suojelemiseksi sekä uusia toimenpiteitä.

Yhtiö omistaa merkkituotteita (Kuva: Staffordshire Newsletter)

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Edinburghin villanmyllyryhmä, jonka kotipaikka on Langholmissa, Skotlannissa, omistaa high street -miljardööri Philip Day - liikemies, joka kilpailee Mike Ashleyn kanssa viime vuonna Jack Willsin hankinnassa.

Hänen valtakuntansa, joka omistaa myös Jacques Vertin, Jaegerin, Eastexin, Austin Readin ja Windsmoorin, osti Peacocksin vuonna 2012 ja pelasti 388 myymälää sen jälkeen, kun ketju romahti hallintoon.

Peacock perustettiin ensimmäisen kerran Warringtonissa, Cheshire, vuonna 1884, kun Albert Frank Peacock perusti Peacockin Penny Bazaarin.

Se muutti Cardiffiin vuonna 1940.

Vuonna 2017 EWG otti haltuunsa myös premium -vähittäiskauppiaan Jaegerin, kun se joutui hallintoon.

Katso Myös: