Ihmiset, jotka ostavat lemmikkejä koronaviruksen sulkemisen aikana, on huijattu 280 000 puntaa

Eläimet

Horoskooppi Huomenna

Satoja ihmisiä, jotka haluavat noutaa lemmikin lukituksen aikana, huijataan sen sijaan(Kuva: Getty)



Ihmiset, jotka haluavat ostaa lemmikkejä koronaviruksen sulkemisen aikana, on huijattu yli 280 000 puntaa kahden viime kuukauden aikana Action Fraudin mukaan.



Lemmikkien kysyntä ei ole koskaan ollut korkeampaa, ja lemmikkivakuutuspalvelujen tarjoajien määrä on lisännyt 78% uusien eläinten rekisteröintiä.



Mutta riskit ovat myös suuret - kasvattajat pyytävät usein satojen puntien talletuksia.

holly willoughby gemma collins

Nämä kaksi tekijää ovat osoittaneet, että noin 669 ihmistä menettää 282 686 puntaa keskenään maalis -huhtikuussa, kun he ovat tallettaneet talletuksia lemmikeille, joiden he ovat nähneet mainostavan verkossa.

Lemmikin ostaminen voi olla monimutkaisempaa kuin luulet (Kuva: E +)



Mainoksia julkaistiin sosiaalisessa mediassa, yleisillä online -myyntisivustoilla ja myös tietyillä lemmikkien myyntialustoilla.

Action Fraud sanoi, että rikolliset, jotka julkaisevat näitä mainoksia lemmikkieläinten, kuten pentujen ja pentujen, parissa, eivät saa myydä eläimiä ja pyytävät uhreja asettamaan lemmikkieläimelle takuumaksun ostoksen varmistamiseksi.



He käyttävät Covid-19-puhkeamista ja sosiaalisen etäisyyden rajoituksia syynä siihen, miksi uhri ei voi tulla katsomaan eläintä ensin tai noutaa sitä.

Ensimmäisen maksun jälkeen yhä enemmän varoja pyydetään kattamaan vakuutus, rokotukset ja lemmikin toimitus.

Action Fraud on saanut ilmoituksia tästä huijauksesta ihmisiltä kaikkialta Yhdistyneestä kuningaskunnasta - raportit nousivat huimasti huhtikuussa, jolloin kirjattiin 524 raporttia.

Action Fraud -päällikkö Pauline Smith sanoi: ”Se, että rikolliset käyttävät hyväkseen jopa kansainvälistä kriisiä, kuten nyt vallitsevaa kriisiä, ottamaan viattomien ihmisten rahat on erityisen julmaa. Valitettavasti, kun vietämme enemmän aikaa verkossa ja joudumme sopeutumaan uuteen elämäntapaan, rikollisilla on mahdollisuuksia tehdä petoksia.

'Näinä ennennäkemättöminä aikoina saattaa tuntua varsin uskottavalta, että sinun on maksettava takuumaksu lemmikistä ja ettet voisi nähdä eläintä ensin tosielämässä. Kehotamme kuitenkin sinua ajattelemaan huolellisesti ennen kuin siirrät rahaa - tunnetko ja luotatko tähän henkilöön? '

Paula Boyden, Koirat Trus t: n eläinlääkintäjohtaja sanoi: Saatamme olla keskellä maailmanlaajuista pandemiaa, mutta nämä vääriä myyjiä käyttävät silti kaikkia kirjan temppuja huijaamaan pahaa-aavistamattomat koiran ystävät kovalla työllä ansaitusta rahastaan.

Vaikutus perheisiin voi olla tuhoisa, ja olemme nähneet monia esimerkkejä tästä julmasta käytännöstä.

Valitettavasti se on liian helppoa olla koirapaloja. Jos nyt on oikea aika hankkia koira, tunnistaa Kennelliiton vakuutettu kasvattaja tai löytää kasvattaja henkilökohtaisen suosituksen perusteella, näe aina pentu vuorovaikutuksessa äitinsä kanssa, vaikka se olisi videopuhelun aikana, kysy paljon kysymyksiä, ja pyydä näkemään tärkeät paperityöt, kuten pentusopimus. Jos sinulla on epäilyksiä tai jos se tuntuu liian hyvältä ollakseen totta, niin vaikealta kuin se onkin, kävele pois ja ilmoita myyjälle.

Mahdolliset lemmikinomistajat ryöstetään (Kuva: Getty Images)

RSPCA: n lausunnossa sanottiin: 'Valitettavasti olemme tutkineet monia rikollisjoukkoja, jotka ovat halukkaita hyväksikäyttämään eläimiä saadakseen nopeasti rahaa, ja nyt, tänä kansainvälisen kriisin aikana, he kokeilevat uusia temppuja rahan ansaitsemiseksi ja saamiseksi. julkinen.

Kehotamme kaikkia, jotka harkitsevat uuden lemmikin hankkimista, miettimään pitkään ja huolellisesti, voivatko he huolehtia kyseisestä eläimestä asianmukaisesti, ei juuri nyt vaan tulevaisuudessa, kun rajoitukset poistetaan ja heidän elämäntapansa muuttuu kiireisemmäksi. Jos ihmiset päättävät nyt, että on oikea aika hankkia lemmikki, kehotamme heitä aina harkitsemaan adoptiota eläimen ostamisen sijaan.

- Meillä on edelleen tuhansia eläimiä hoidossamme, ja olemme aloittaneet joidenkin muiden eläinten kotiuttamisen Englannissa tiukoilla toimenpiteillä henkilöstömme ja yleisön turvaamiseksi.

'' Jokaisen, joka on huolissaan kasvattajasta tai myyjästä, tulee kävellä pois ja ottaa yhteyttä paikalliseen neuvostoon ja RSPCA: hon 0300 1234 999. ''

Lue lisää

Koronavirus ja rahasi
Kuinka saada 3 kuukauden asuntolainatauko Lomarahat matkustuskiellon jälkeen Työskentele kotoa käsin BT: n ja Sky Sportin hyvitykset

Action Fraud ehdottaa seuraavia vinkkejä suojautuaksesi huijauksilta:

  • Tee tutkimuksesi - Ennen kuin ostat verkosta, olipa kyseessä lemmikkieläimet tai muut ostokset, etsi arvosteluja verkkosivustosta tai henkilöstä, jolta ostat. Jos olet edelleen epävarma, kysy neuvoa luotetulta ystävältä tai perheenjäseneltä.

  • Luota vaistoosi - Jos et voi fyysisesti mennä katsomaan eläintä henkilökohtaisesti, pyydä videopuhelua. Jos myyjä kieltäytyy, haasta heiltä syy. Jos sinulla on epäilyksiä, älä jatka ostamista.

  • Valitse maksutapa viisaasti - Jos päätät jatkaa ostamista, yritä välttää pankkisiirrolla maksamista, sillä se voi tarjota sinulle vähän suojaa, jos joudut petoksen uhriksi. Harkitse sen sijaan luottokortin tai maksupalvelun, kuten PayPalin, käyttöä.

Jos luulet joutuneeni petoksen uhriksi, ota yhteyttä Action Fraudiin mahdollisimman pian.

Katso Myös: