Royal Mail -varoitus annettiin miljoonien muiden lähetysmaksujen huijauksen kohteena

Royal Mail Oy

Horoskooppi Huomenna

Ihmisiä varoitetaan varoittamasta tekstiviestihuijausta, jossa rikolliset esiintyvät Royal Mailina yrittäessään varastaa henkilökohtaisia ​​pankkitietoja(Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)



Miljoonille ihmisille on lähetetty tekstiviestejä huijareilta, jotka esiintyvät Royal Mailina yrittäessään siepata heidän pankkitietonsa.



Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sanoi, että viestit väittävät, että paketti odottaa toimitusta, mutta 'selvitys' on ensin maksettava.



Viestit sisältävät linkin vilpilliselle Royal Mailin verkkosivustolle, joka pyytää vastaanottajaa antamaan pankkitietonsa paketin luovuttamiseksi.

CTSI varoitti, että verkkokauppojen lisääntyminen tarkoittaa sitä, että yhä useammat ihmiset odottavat paketteja ja toimituksia, mikä tekee heistä alttiimpia tällaisille petoksille.

Royal Mailin verohuijaus.jpg

Royal Mail sanoi, ettei se koskaan lähetä tällaista tekstiviestiä



mitä 1111 tarkoittaa enkelit

Johtava upseeri Katherine Hart sanoi: ”Tämä toimitushuijaus on jälleen yksi esimerkki huijareista, jotka yrittävät ansaita rahaa pahaa aavistamattomalta yleisöltä. Sulkemisten vuoksi monet miljoonat ihmiset luottavat tuotteiden toimituksiin, joten huijarit ovat keskittäneet voimansa tähän aiheeseen.

'' Royal Mail ottaa sinuun yhteyttä vain tekstiviestillä tai sähköpostilla vain, jos tullimaksu on maksettava, ei kotimaan pakettitoimituksesta. Jos sinulla on epäilyksiä, ota yhteyttä Royal Mailiin ja varmista ennen kuin napsautat linkkejä tai jaat tietoja.



”Yleisön on myös oltava tietoinen siitä, että tällaisia ​​huijauksia voi esiintyä monessa muodossa, eikä huijarit käytä vain Royal Mailin tuotemerkkiä.

'' Todellakin, tammikuussa kommentoin samanlaista huijausta, jossa käytettiin DPD -tuotemerkkiä.

'' Tämän tyyppisiä huijauksia on monenlaisia, ei vain tekstin, vaan myös sähköpostien ja puhelimen välityksellä. ''

Ihmisiä kannustetaan ilmoittamaan huijauksista Action Fraudille tai sähköpostitse tehtävistä huijauksista ottamalla yhteyttä National Cyber ​​Security Centeriin sähköpostitse report@phishing.gov.uk.

Ole huijaus tietoinen - miten suojautua

  • Älä oleta, että kukaan, joka on lähettänyt sinulle sähköpostiviestin tai tekstiviestin - tai soittanut puhelimeesi tai jättänyt sinulle vastaajaviestin - on sitä, mitä he sanovat olevansa.

  • Jos puhelu tai vastaaja, sähköposti tai tekstiviesti pyytää sinua suorittamaan maksun, kirjautumaan verkkotilille tai tarjoamaan sinulle tarjouksen, ole varovainen.

  • Jos olet epävarma, tarkista se aito kysymällä yritykseltä itseltään. Älä koskaan soita numeroihin tai seuraa epäilyttävissä sähköposteissa olevia linkkejä; etsi virallinen verkkosivusto tai asiakastuen numero erillisellä selaimella ja hakukoneella.

Huomaa merkit

  • Niiden oikeinkirjoitus, kielioppi, graafinen suunnittelu tai kuvanlaatu ovat huonolaatuisia. He voivat käyttää parittomia & sposlings & apos; tai & apos; cApiTals & apos; sähköpostin aiheessa huijataksesi roskapostisuodattimesi.

  • Jos he tietävät sähköpostiosoitteesi, mutta eivät nimesi, se alkaa jollain tavalla, kuten 'arvoisalle asiakkaallemme' tai 'Hyvä ... & apos; jota seuraa sähköpostiosoitteesi.

  • Verkkosivusto tai sähköpostiosoite ei näytä oikealta; aitot verkkosivustojen osoitteet ovat yleensä lyhyitä eivätkä käytä asiaankuulumattomia sanoja tai lauseita. Yritykset ja organisaatiot eivät käytä verkkopohjaisia ​​osoitteita, kuten Gmailia tai Yahoota.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Katso Myös: