Sähkötupakan terveyspelko: Nestemäisen nikotiinin vaaralliset kemikaalit voivat aiheuttaa 'popcorn-keuhkoja', tutkijat varoittavat

Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Kolme neljäsosaa maustetuista sähkösavukkeiden 'täyttöpakkauksista' sisältää kemikaalia, joka aiheuttaa synkän sairauden, joka tunnetaan nimellä Popcorn Lung , amerikkalaiset tutkijat ovat väittäneet.



Asiantuntijat Harvardin T.H. Chan School of Public Health sanoi, että nestemäistä nikotiinia myydään mausteina, mukaan lukien 'hattara, hedelmäruiskut ja kuppikakku', jotka on suunniteltu vetoamaan nuoriin.



Mutta jotkut näistä harmittomiksi nimetyistä tuotteista ovat täynnä diasetyyli-nimistä kemikaalia, jonka tiedetään aiheuttavan sairauden ns. obliteroiva bronkioliitti.



Tämä kauhea tila tunnetaan nimellä Popcorn Lung, koska se havaittiin ensin työntekijöillä, jotka hengittivät mikroaaltopopcornin valmistukseen käytettyä keinotekoista voin makua.

Joissakin tapauksissa tämän taudin vaikutukset ovat niin heikentäviä, että ainoa vaihtoehto on suorittaa täysi keuhkonsiirto.

Höyryn vaara: Maustetut sähkötupakat sisältävät erityisen riskin, terveysasiantuntijat ovat varoittaneet



Lue lisää :

'Koska suurin osa sähkösavukkeisiin liittyvistä terveyshuoleista on keskittynyt nikotiiniin, emme vielä tiedä paljon sähkösavukkeista', sanoi David Christiani, ympäristögenetiikan professori.



'Sisältää vaihtelevia määriä riippuvuutta aiheuttavaa ainetta nikotiinia, ne sisältävät myös muita syöpää aiheuttavia kemikaaleja, kuten formaldehydiä, ja kuten tutkimuksemme osoittaa, aromikemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa keuhkovaurioita.'

Osana arvostetussa terveyslehdessä julkaistua tutkimusta Ympäristöterveysnäkökulma , tutkijat testasivat 51 erilaista maustettua sähkösavuketta ja nesteitä.

Savussa: Terveysvaroituksista huolimatta sähkötupakan katsotaan olevan huomattavasti turvallisempaa kuin tupakointi (Kuva: PA)

Jokainen laite laitettiin keinotekoiseen inhalaattoriin, joka veti sähkötupakkaa kahdeksan sekunnin ajan kerrallaan.

Sitten höyrypilvi analysoitiin, ja diasetyyliä löytyi 39:stä 51:stä mausta. Kaksi muuta vaarallista kemikaalia - asetoiini ja 2,3-pentaanidioni - havaittiin 46 ja 23 näytteestä.

Joseph Allen, altistumisarviointitieteen apulaisprofessori ja raportin johtava kirjoittaja, sanoi: 'Aromikemikaalien hengittämiseen liittyvien vaarojen tunnistaminen alkoi 'Popcorn Lungista' yli kymmenen vuotta sitten.

Lue lisää :

'Diasetyyliä ja muita vastaavia aromikemikaaleja käytetään kuitenkin monissa muissa makuissa kuin voimakuisessa popcornissa, mukaan lukien hedelmämakuissa, alkoholimakuissa ja, kuten opimme tutkimuksessamme, karkkimaisissa sähkösavukkeissa.'

kyselyn lataus

Pitäisikö sähkötupakka kieltää?

TÄNÄÄN 500+ ÄÄNESTÄ

JOOEILuetuin
Älä missaa

Katso Myös: