Sergio Perez myöntää, että 'ei tule olemaan vaikeaa' lopettaa F1 ja vaatii Max Verstappenin väittämään

Formula 1

Horoskooppi Huomenna

Sergio Perez näkee itsensä kilpailevan sisään Formula 1 voimassaolon päättymisen jälkeen punainen härkä sopimus – mutta myöntää, että kun on aika kävellä pois, se 'ei tule olemaan vaikeaa'.



Meksikolainen allekirjoitti aiemmin tänä vuonna uuden sopimuksen, joka varmistaa hänen paikkansa ruudukossa kauden 2024 loppuun asti. Se tarkoittaa, että Perez pysyy taatusti F1:ssä ainakin muutama viikko ennen hänen 35. syntymäänsä.



Mutta nykytilanteessa hänellä ei ole minkäänlaista aikomusta kutsua sitä päiväksi siinä vaiheessa. Tarjoaako Red Bull hänelle uutta jatkoaikaa vai ei, Perez uskoo silti haluavansa jatkaa kilpaa.



'Minulla on vielä sopimus vuoteen 2024 asti, mutta en voi kuvitella, että lopetan urani silloin', hän kertoi. KUVA . 'Olen liian nuori siihen ja minulla on edelleen liian hauskaa. Vaikka urheilu vie paljon aikaa. Mutta niin se on.

'Formula 1 tulee olemaan elämäsi, etkä voi jättää sitä taaksesi – ja silti se ei ole minulle lopulta vaikeaa. Elämäni parhailla hetkillä ei ole mitään tekemistä kilpailun kanssa. Esimerkiksi lapseni. Mutta jopa yksinkertaiset asiat merkitsevät minulle paljon. Jos saan tacon Meksikossa 20 pesolla ja vietän aikaa perheeni kanssa, nämä ovat hetkiä, joita et koe Formula 1:ssä.'

Perezille kausi on ollut toistaiseksi outo. Hänen 173 pisteen nosto on jollain tasolla hänen kaikkien aikojen paras paluu F1-kauden 13 kilpailun jälkeen, mutta silti tuntuu, että hänen on tehtävä enemmän. Hänen Monacon Grand Prix voitto oli loistava esimerkki hänen kyvystään, mutta hän ei ole vielä voittanut enempää kuin yhden kilpailun yhdellä kaudella.



  Pereziä pidettiin hetken aikaa tittelin haastajana Monacossa voiton jälkeen
Pereziä pidettiin hetken aikaa tittelin haastajana Monacossa voiton jälkeen ( Kuva: Getty Images)

Meksikolainen ei ole näyttänyt todennäköiseltä saavuttavan voittoa missään kilpailussa sen jälkeen, ja sen sijaan joukkuetoveri on ohittanut hänet. Max Verstappen . Siinä ei ole juurikaan häpeää – hollantilainen on puolustava mestari ja mahtavassa kunnossa jälleen tänä vuonna – mutta lisää tarvitaan epäilijöiden voittamiseen.

eubank vs degale aika

Yksi heistä saattaa hyvinkin olla Red Bullin riveissä, kuten neuvonantaja Helmut Marko ilmaisi tunteensa selväksi ennen viime viikonlopun kilpailua Unkari . 'Hän on liian kaukana Max Verstappenista tällä hetkellä', hän sanoi. 'Kesätauko ei ole vielä alkanut, mutta hän näyttää jo olevan siinä tilassa.'



Perez tietää, ettei kaikki ole hyvin, kuten hän lisäsi: 'Tunnen oloni autossa erittäin hyvältä, mutta en täydelliseltä. Kauden alussa minulla oli huippunopeus. Nyt olemme kehittäneet autoa edelleen ja se ei enää sovi ajotyyliini 100 prosenttia Minun on sopeuduttava, koska se sopii Maxille ja hänen ajotyyliinsä paremmin tällä hetkellä.

  Puolustava mestari Verstappen on paljolti ohittanut Perezin
Puolustava mestari Verstappen on paljolti ohittanut Perezin ( Kuva: Getty Images)

'Siksi minun täytyy tottua siihen mahdollisimman nopeasti ja toivoa, että menemme enemmän siihen suuntaan, jolla olimme kauden alussa. Sitten voin todella hyökätä uudelleen. En voi edes kuvitella, mitä sen pitää olla kuin juhlimaan titteliä. Juuri se motivoi minua. Jos en olisi niin huippuautossa, en luultavasti olisi enää tässä lajissa.'

Ja hänestä tuntuu edelleen, että hän voi voittaa Verstappenin. Kysyttäessä, voiko hänestä tulla maailmanmestari, Perez vastasi: 'Ehdottomasti! Jos kaikki on oikein ja ajan täydellisesti, voin voittaa kenet tahansa Formula 1:ssä. Myös Max. Olen näyttänyt sen useita kertoja tällä kaudella.

'Valitettavasti siitä ei tule varmaa menestystä. Maxilla on uskomaton laatu, hän on erittäin siisti ikäisekseen ja hänellä on erittäin hyvä fiilis autoon. Siksi kysymys ei ole siitä, pystynkö päihittämään hänet yhdessä viikonlopussa , mutta kuinka monta kilpailua voin lopettaa ennen häntä. Kyse on johdonmukaisuudesta. Se erottaa mestarin.'

Katso Myös: