SpaceX Crew-2 -julkaisu: Iso-Britannian aika ja kuinka katsella uskomatonta NASA: n astronautitehtävää livenä

Yhdysvaltain Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Neljä astronauttia eri puolilta maailmaa lähtee räjähtämään kansainväliselle avaruusasemalle (ISS) muutamassa tunnissa.



Sään salliessa SpaceX ja NASA ovat valmiita nostoon perjantaina klo 10.49 BST (5.49am EDT) Kennedyn avaruuskeskuksessa Floridassa.



Englanti v Hollanti tv

Voit katsoa julkaisun SpaceX: n verkkosivustolta ja sen YouTube -kanavalta.



Crew Dragon -kapseli on jo lentänyt ISS: lle kolme kertaa, joista kaksi oli koelentoja.

Se on vain toinen miehistön avaruuslento astronautien kanssa Crew Dragonilla ja ensimmäinen lento kahden kansainvälisen kumppanin kanssa osana NASA: n kaupallista miehistöohjelmaa yhteistyössä Elon Muskin SpaceX: n kanssa.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, neljä astronauttia räjähtää Crew Dragon Endeavourin kyytiin, joka on sidottu SpaceX: n ikoniseen Falcon 9 -rakettiin perjantaina.



Seuraa käynnistystä ja saat lisätietoja operaatiosta osoitteessa NASAn virallinen Crew 2 -sivu

NASAn astronautit Megan McArthur ja Shane Kimbrough, Euroopan avaruusjärjestön Thomas Pesquet ja Japan Aerospace Exploration Agencyn Akihiko Hoshide

NASAn astronautit Megan McArthur ja Shane Kimbrough, Euroopan avaruusjärjestön Thomas Pesquet ja Japan Aerospace Exploration Agencyn Akihiko Hoshide (Kuva: AUBREY GEMIGNANI/UPI/REX/Shutterstock)



Yhdysvaltain avaruusvoimien 45. säälaivue ennustaa edelleen 90 prosentin mahdollisuutta suotuisille sääolosuhteille perjantaina.

Falcon 9 käynnisti aiemmin onnistuneesti Crew-1-tehtävän viime toukokuussa astronautit Bob Behnken ja Douglas Hurley Dragonin kyydissä.

Euroopan avaruusjärjestön (ESA) astronautti Thomas Pesquet on mukana NASAn astronauttien Shane Kimbroughin ja Megan McArthurin ja Jaxan (Japan Aerospace Exploration Agency) astronautin Akihiko Hoshiden kanssa, jotka saapuvat ISS: lle perjantain Crew-2-tehtävään.

SpaceX Falcon 9 on valmiina, ja Crew Dragon -kapseli on valmiina lanseeraamaan Kennedyn avaruuskeskukseen

SpaceX Falcon 9 on valmiina, ja Crew Dragon -kapseli on valmiina lanseeraukseen (Kuva: Pat Benic/UPI/REX/Shutterstock)

Se on Pesquetin toinen ISS -matka, ja oleskelunsa viimeisen kuukauden aikana hän on ISS: n komentaja.

Operaatiossa nähdään useita tieteellisiä kokeita ISS: llä, jotka kattavat inhimillisen tutkimuksen, biologian, nestefysiikan, materiaalitieteet ja ympäristötieteet.

Välitön laukaisuikkuna avattiin alun perin kello 11.11 BST torstaina, mutta sääolosuhteet olivat liian huonot, ja tehtävä on nyt asettamassa toiveitaan perjantain varmuuskopioinnin käynnistysajasta.

SpaceX Falcon 9, jossa on Crew Dragon -kapseli, on valmiina lanseeraamaan Complex 39A: lle Kennedyn avaruuskeskuksessa

Se on vain toinen miehistön Crew Dragon -tehtävä Falcon 9 -raketilla (Kuva: Pat Benic/UPI/REX/Shutterstock)

miley cyrus/mtv

Lue lisää

SpaceX
Starlink -satelliittiseuranta SpaceX: n lanseeraus peruttu SpaceX telakoituu avaruusasemalle SpaceX Crew Dragon huomasi Britannian

Kun avaruusasemalla on onnistuneesti telakoituna, Crew-2: n astronautit liittyvät Expedition 65 -miehistöön kiertorata-asemalle, mukaan lukien vielä kyydissä olevat Crew-1-astronautit.

Noin kuuden kuukauden oleskelun jälkeen Dragon ja hänen miehistönsä 2 astronautit lähtevät ISS: ltä aikaisintaan 31. lokakuuta palatakseen Maahan ja roiskumaan Atlantin valtamerellä Floridan rannikolla.

Crew-1-astronautit on tarkoitus palata huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa.

Voit seurata käynnistystä SpaceX -livestriimillä, joka on käynnissä verkkosivusto neljä tuntia ennen käynnistysaikaa perjantaina tai sen kautta YouTube -kanava täällä.

Katso Myös: