Superdrug ja Asda muistuttivat mäkikuisma -tabletteja maksasairauksien pelosta

Uk News

Horoskooppi Huomenna

St. John

Muista: mäkikuisman erien uskotaan saastuneen myrkyllisestä kasvista



farage breaking point -juliste

Mäkikuismaa sisältävien rohdosvalmisteiden erät on vedetty takaisin, kun ne ovat saastuneet aineilla, jotka voivat aiheuttaa maksavaurioita.



Asdan ja Superdrugin myymien tablettien kuuden erän on havaittu sisältävän suuria määriä myrkyllisiä pyrrolitsidiinialkaloideja.



Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston mukaan PA -myrkytys tapahtuu, kun ihmiset kuluttavat niitä ruoana, lääkinnällisiin tarkoituksiin tai muiden maatalouskasvien epäpuhtauksina.

PA -myrkytys voi johtaa kohtalaiseen tai vakavaan maksavaurioon.

Oireita ovat vatsakipu ja oksentelu sekä nesteen kehittyminen vatsaan, mikä voi aiheuttaa kuoleman vakavissa tapauksissa.



Asda

Supermarket: Asda on myynyt joitain tuotteita (Kuva: PA)

Lääkkeiden ja terveydenhuollon tuotteiden sääntelyvirasto (MHRA) sanoi, että se peruutti tabletit varotoimena eikä ollut saanut ilmoituksia myrkytyksestä kärsineistä ihmisistä.



Siinä sanottiin, että jokaisen, joka on ostanut tabletteja syyskuusta 2013 lähtien, on tarkistettava etiketissä olevat eränumerot.

Vaikuttavat erät sisältävät 30 tablettia ja ovat: Asda Mäkikuisma (eränumero 14279), Superdrug Mäkikuisma (erä 14523), HRI Good Mood (erät 14255, 14662, 14498, 14660).

Lue lisää :

Vuonna 2013 valmistetut erät vanhenevat toukokuun ja elokuun 2016 välisenä aikana.

PA: ta ei löydy mäkikuismasta itsestään. Saastuminen johtuu todennäköisesti paikallisten rikkaruohojen satunnaisesta keräämisestä sadonkorjuun aikana, MHRA sanoi.

Eläinkokeet ovat osoittaneet, että jotkut syövät ovat yleisempiä PA: lle altistetuilla eläimillä.

Gerald Heddell, MHRA: n tarkastus-, täytäntöönpano- ja standardiosaston johtaja, sanoi: '' Suosittelemme, että jokainen, joka ottaa mäkikuisman tabletteja tai jolla on niitä lääkekaapissaan, tarkistaa eränumeron ja palautettavat.

'PA: iden tiedetään aiheuttavan maksaongelmia ihmisillä. Maksasairauksien oireita ovat silmänvalkuaisten ja/tai ihon keltaisuus, pahoinvointi, oksentelu, tumma virtsa, vatsakipu ja epätavallinen väsymys.

`` Jos sinulla on jokin näistä oireista, kerro siitä heti lääkärillesi. ''

  • Pakkaukset tulee palauttaa osoitteeseen The Herbal Research Company Ltd c/o QP-Services UK Ltd, 46 High Street, Yatton, BS49 4HJ, UK. Soita 01934 838820 tai lähetä sähköpostia recall@QP-Services.com saada etukäteen maksettu leimattu osoitekirjekuori.

Katso Myös: