Osakkeet ja osakkeet ISA: t: Hanki alennus Nutmeg, Fidelity ja Hargreaves Lansdown

Säästöjä

Horoskooppi Huomenna

Kymmenen tärkeintä nykyajan brittiläistä elämää. Raha

Anna kassa kasata(Kuva: Getty)



Tämä artikkeli sisältää kumppanilinkkejä, saatamme saada palkkion kaikista tuotteistamme. Lisätietoja



Jos säästät 15 000 puntaa osakkeissa ja osakkeissa ISA: ssa 10 vuoden ajan, saatat saada yli kaksi kertaa enemmän rahaa kuin jos kiinnität sen käteis -ISA: han.



paras paikka ostaa kunnostettuja kannettavia tietokoneita uk

Mutta useimmat meistä eivät tee tätä. Miksi? No, se voi olla jotain tekemistä sen kanssa, että osakkeiden ja osakkeiden ISA näyttää paljon monimutkaisemmalta kuin tavallinen pankkitili.

ISA: n osakkeiden ja osakkeiden toiminta

Osakkeiden ja osakkeiden ISA: n avulla ostat osakkeita, joukkovelkakirjalainoja tai sijoitusrahastoja kasvattaaksesi rahaa. On olemassa riski, että sijoituksesi arvo voi laskea tai nousta toisin kuin käteis -ISA: ssa. Ne ovat hyviä pitkäaikaisille säästöille, kuten talletus talolle tai sateisen päivän rahasto.

Monet osakkeet ja osakkeet ISA -palveluntarjoajat antavat sinulle myös valita riskialttiista tai vähemmän riskialttiista rahastoista ja jättävät sijoittamisen ammattimaisen johtajan tehtäväksi. Maksat yleensä pienen maksun tilistä ja ylläpitäjistä.



Mutta usein on vaikea todella tutkia, miten se toimii, ennen kuin olet rekisteröitynyt. Joten olemme tarkastelleet kolmea suosittua osaketta ja osakkeita ISA -palveluntarjoajia yksityiskohtaisesti:

1. Muskottipähkinä

Muskottipähkinän kojelauta näyttää kaiken yhdessä paikassa



Tämä on hieman eri tili kuin perinteiset ISA -osakkeesi. Et osta varoja, osakkeita tai joukkovelkakirjalainoja itse. Pikemminkin kerro muskottipähkinälle kuinka paljon riskiä haluat ottaa ja anna heidän hoitaa loput puolestasi.

aiemmat kuntoutushinnat

Voit pelata riskitasoilla ennen sijoittamista

Yksi muskottipähkinän parhaista puolista on se, että voit pelata vuorovaikutteisilla riskinhallintaohjelmilla ennen kuin rekisteröit edes tilin - kokeile sitä täällä .

Tämä kaavio näyttää kuinka paljon voit kasvattaa rahaa

Maksat kertamaksun Muskottipähkinälle, alkaen 1 prosentista 1 000–25 000 punnan investoinneista ja pienennyt sitten. Sinun on maksettava pieni rahastomaksu, joka vaihtelee käytettävien varojen mukaan, mutta on tällä hetkellä keskimäärin 0,19%.

Meillä on täydellinen selitys miten muskottipähkinä toimii täällä .

2. Uskollisuus

Aloita yksinkertaisesti Fidelityllä, tule seikkailunhaluiseksi ajan myötä

Fidelityn avulla voit valita tuhansia sijoitusrahastoja, mutta arka sijoittajat voivat myös pysäköidä rahansa käteisellä, kunnes he tuntevat olevansa valmiita ryhtymään.

eddie kotka nyt

Ole kiukkuinen pysäköijä ja selvitä, mitä muut sijoittajat tekevät

Kuten muskottipähkinä, se on tietokilpailuja, joiden avulla voit valita oikeat sijoitukset tarpeisiisi, ja voit myös selvitä, mitä muut tilanteessasi olevat ihmiset ovat tehneet . Voit sitten valita riskitasollesi sopivan rahaston ja valita halvemman tai kalliimman vaihtoehdon.

Valitse riskitasosi ja Fidelity tekee loput päätökset puolestasi

Voit myös käyttää Fidelityn HeadStart -palvelu koko sijoitussalkku. Tämä antaa kokonaiskuvan sijoituksistasi ja valitsee useita varoja sen mukaan, kuinka paljon riskiä haluat ottaa.

Fidelity veloittaa tyypillisesti 0,35%: n vuotuisen maksun osakkeista ja osakkeista enintään 250 000 puntaan asti ja 0,95%: n maksun rahastonhoitajalta - saat lisätietoja täältä .

kuka on sophien isä mamma miassa

3. Hargreaves Lansdown

Hargreaves Lansdownin kojelauta

Sijoitusmaailman jättiläinen Hargreaves Lansdown antaa sinulle paljon vapautta valita varoja tai osakkeita. Investointikieltä on melko paljon, mutta periaatteet ovat samat kuin kaikilla muilla ISA -palveluilla.

Selvitä kunkin rahaston kehitys - ja mihin olet sijoittanut

Data -nörtit nauttivat työkaluista, jotka osoittavat mihin rahasi on sijoitettu, miten kukin rahasto toimii ja kuinka paljon ansaitset.

joka voitti julkkiksen isoveli 2014

Portfolio+ tarkoittaa vähemmän kaavioita, enemmän yksinkertaisuutta

Jos haluat jotain yksinkertaista, tutustu siihen ilmaiseksi Portfolio+ palvelu . Voit valita, kasvatatko rahaa hitaammin pienemmällä riskillä tai otat hieman enemmän uhkapeliä, ja sitten Hargreaves Lansdown selvittää sijoittamisen puolestasi.

Muista kuitenkin maksut - jokaisen rahaston vuosimaksu on 1,34–1,46%. Sinun on myös maksettava 0,45% vuosimaksu ISA -tilistäsi.

Osakkeet ja osakkeet ISA -maksut selitetty

Kannattaa seurata maksuja - 1%: n vuosimaksu ei kuulosta paljoa, mutta jos sinulla on 10 000 puntaa, se on 100 puntaa vuodessa.

Maksat yleensä pienen vuosimaksun tilistä ja sitten toisen maksun varoista. Jotkut osakkeet ja osakkeet tarjoavat sinulle enemmän valinnanvaraa kuin toiset halvempien rahastojen valinnassa.

Kalliimmilla rahastoilla on yleensä aktiiviset johtajat - eli maksat ammattisijoittajille markkinoiden voittamisesta.

Lue lisää

ISA on selitetty
Elinikäinen ISA Käteinen ISA Osakkeet ja osakkeet ISA Junior ISA: t

Muut osakkeet ja osakkeet

Nämä ovat vain muutamia markkinoilla olevista ISA -osakkeista. Löydät muita tuotteita vertailusivustolla, kuten MoneySupermarket . Tässä muutamia kysymyksiä, joita sinun tulee kysyä, kun valitset ISA: n:

  • Mitä maksuja he veloittavat?
  • Kuinka monesta rahastosta voin valita?
  • Voinko valita salkun riskitasoni perusteella?
  • Helpottavatko ne minun ymmärtämistä?
  • Kuinka helppoa on käyttää tiliä verkossa?

Katso Myös: