Opintolainan korot laskevat syyskuusta lähtien - näin se vaikuttaa sinuun

Opiskelijat

Horoskooppi Huomenna

Opintolainojen korot näyttävät laskevan syyskuusta

Opintolainojen korot näyttävät laskevan syyskuusta(Kuva: Getty Images)



Opiskelijat näyttävät odottavan, että lainojen korot laskevat syyskuusta.



Joillekin Englannin ja Walesin opiskelijoille se tarkoittaa, että veloitettava korko laskee todennäköisesti 5,6 prosentista 4,5 prosenttiin.



Korkoon maksamasi summa koostuu vähittäismyyntihintaindeksistä (RPI) mitatusta inflaatiosta plus tietty prosenttiosuus riippuen siitä, milloin aloitit opiskelun.

Hallitus yleensä laskee opintolainojen korot maaliskuun RPI -luvun perusteella, joka julkaistiin tässä kuussa - mutta se vahvistaa virallisesti korot vasta tämän vuoden lopussa.

Viime viikon luvut osoittivat, että RPI oli 1,5% - vähemmän kuin viime maaliskuussa kirjattu 2,6%.



Jos hallitus noudattaa aiempia malleja ja laskee sen opintolainojen korkojen laskemiseksi, se tarkoittaa, että Englannin ja Walesin opiskelijoiden korot laskevat nykyisestä 5,6 prosentista 4,5 prosenttiin syyskuussa.

Opintolainat

Katso alla olevasta kätevästä oppaastamme, miten se vaikuttaa sinuun (Kuva: Getty Images)



Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Nämä luvut julkaistiin ensimmäisen kerran Rahan säästämisen asiantuntija , perustuvat Walesin ja Englannin perustutkinto -opiskelijoilta veloitetaan maaliskuun RPI + 3% vuosittain.

Valmistumisen jälkeen on liukuva asteikko sen mukaan, kuinka paljon ansaitset.

Skotlannin ja Pohjois -Irlannin perustutkinto -opiskelijoilta veloitetaan eri hinnat, ja luku on erilainen myös Englannissa ja Walesissa asuville opiskelijoille, jotka aloittivat kurssin ennen vuotta 1998 ja vuoden 2012 välillä.

Myös jatko -opiskelijoilta veloitetaan eri hinta.

alesha dixon raskaana 2013

NEWSAM on ottanut yhteyttä opetusministeriöön kommentoidakseen asiaa.

'Minulla ei ollut varaa maksaa laskujani, mutta BT antoi minun maksaa myöhemmin, joten laajakaistani ei katkennut'

Mainostajan sisältö BT

Mairead Cumiskey, 34, on viimeisen vuoden yliopisto-opiskelija Lontoossa, joka maksaa opintonsa työskentelemällä osa-aikaisesti lasten draamanopettajana.

Työt pysähtyivät nopeasti pandemian alkaessa, ja viivästyneiden opintolainojen ja kasvavien kotitalouslaskujen yhdistelmä tarkoitti, että rahat olivat tiukalla.

Yksi hänen kotoaanista muutti sitten pois yhteisestä kodistaan, mikä tarkoitti sitä, että hänen oli autettava kattamaan puuttuva vuokrasumma, kunnes hän löysi uuden kotitoverin.

sauvan runko ja emu

Mairead sanoi: Kun Covid-19 iski ensimmäisen kerran, kaikki tuntui niin hallitsemattomalta. Olin huolissani vanhemmistani, sisareni oli raskaana, ja ensimmäistä kertaa en voinut vain suunnitella paluuta, taloudellisesti ja sulkeutumisen vuoksi. Se oli todella pelottavaa.

Soittamalla BT: lle ja selittämällä, mitä oli meneillään, hän pystyi lykkäämään laskunsa maksua ilman katkaisua. Tämä oli tärkeää, koska luotettava laajakaista on välttämätön hänen opinnoilleen ja online -luennoille. Hän tarvitsi myös hyvän yhteyden säännöllisiin videokeskusteluihin vanhusten vanhempiensa ja uuden veljenpoikansa kanssa, jotka syntyivät lukituksen aikana.

Viime vuonna oli niin paljon sopeutumista, hän lisäsi. Mutta se, että pystyin lykkäämään laskuani BT: llä, oli yksi pienistä asioista, jotka saivat elämän tuntumaan hieman vähemmän stressaavalta.

Kuinka opintolainojen korot voivat muuttua

Tämä riippuu jälleen siitä, että hallitus noudattaa samoja laskelmia kuin edelliset vuodet.

Suunnitelman 2 lainat: Tämä koskee kaikkia opiskelijoita Englannissa ja Walesissa, jotka aloittivat yliopiston syyskuusta 2012 lähtien.

Jos opiskelet edelleen, nykyinen kurssi näyttää laskevan 5,6%: sta 4,5%: iin - käytettyjen lukujen perusteella, joiden mukaan sinun veloitetaan RPI + 3%.

Valmistuttuaan huhtikuusta lähtien korko on RPI, jos ansaitset 27 295 puntaa tai vähemmän - joten se laskee 2,6 prosentista 1,5 prosenttiin.

Kaikille, jotka ansaitsevat 27 295–49 130 puntaa, korko on jälleen RPI plus jopa 3% korko.

Jos palautat kotiin yli 49 130 puntaa, palautus nousee RPI: hen ja 3%: n korkoon, joten näyttää siltä, ​​että se laskee jälleen 5,6%: sta 4,5%: iin syyskuusta.

Jatko -lainat: Englannista ja Walesista veloitetaan RPI + 3%.

Tämä taas laskee syyskuusta 5,6 prosentista 4,5 prosenttiin.

Suunnitelman 1 ja suunnitelman 4 lainat: Tämä koskee kaikkia englantilaisia ​​ja walesilaisia ​​opiskelijoita, jotka aloittivat kurssinsa vuosien 1998 ja 2011 välillä, Pohjois -Irlannin ala- ja jatko -opintolainoja vuodesta 1998 lähtien, sekä skotlantilaisia ​​opiskelijoita, sekä ala- että jatko -opintoja, jotka aloittivat yliopiston syyskuusta 1998 lähtien.

Näitä henkilöitä veloitetaan sen mukaan, kumpi on alhaisempi RPI: stä tai Bank of Englandin peruskorosta plus 1%. Nykyinen korko on 1,1%peruskoron ollessa historiallisen alhaisella 0,1%: lla.

Tämä pysyy todennäköisesti samana, ellei peruskorko nouse.

Ylioppilaslainat ennen vuotta 1988: Korko täällä opiskelijoille, joilla on laina ennen vuotta 1998, lasketaan RPI-koron perusteella.

Se on tällä hetkellä 2,6% ja sen odotetaan laskevan 1,5%: iin syyskuussa, jos tämän luvun luomiseen käytettyjä aiempia laskelmia noudatetaan.

Katso Myös: