Videopelien säilyttämisen tärkeys ja miksi Battlebornin kaltaiset pelit ovat kuluttajien vastaisia

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Tulin äskettäin töistä kotiin ja innostuin testaamaan Battleborn-kappalettani. Vaikka olinkin suhtautunut peliin skeptisesti – sen pelattavuus ei kiinnostanut minua heti, eikä MOBA-tyylinen pelaaminen todellakaan ole minua varten – sen muistaminen, että se oli ainakin melko eloisan värinen ja siinä oli yksinpelitila, antoi minulle hieman. toivoa.



Laitoin levyn konsoliini ja asennuksen jälkeen käynnistin pelin. Painan 'X' johdantonäytössä siirtyäkseni päävalikkoon, mutta sain heti viestin, jossa ilmoitettiin, etten ollut kirjautunut PlayStation Networkiin, enkä pystynyt näin ollen siirtymään johdantonäytön ohi.



Internet-yhteys minulla Playstation 4 oli ollut vähän ujo viime aikoina, joten en voinut pelata peliä - edes offline-yksinpelitilaa - sinä päivänä, koska en voinut kirjautua sisään.



Tämä tarkoittaa, että jokainen, joka ei pysty muodostamaan yhteyttä verkkoon joko huonon yhteyden tai itse PSN:n katkeamisen vuoksi, on mielivaltaisesti kielletty pelaamasta pelin offline-yksinpelitilaa.

Vasta silloin tajusin Battleborn oli toinen 'aina online-peli', ja silloin kaikki kiinnostukseni peliä kohtaan katosivat.

Battleborn-peli

Oli syy mikä tahansa, ei ole koskaan mitään tekosyytä sulkea pelaajia sisällöstä tällä tavalla



2K, Battlebornin julkaisija, selitti tämän 'aina verkossa' siirtymisen VideoGamer vielä maaliskuussa:

Amazonin tuoreet paikat

' Kaikki pelin jatkuvan etenemisjärjestelmän kautta ansaitut XP:t auttavat nostamaan yksittäisen hahmon sijoituksen sekä pelaajaprofiilin komentosijoituksen. Lisäksi tietojen eheyden säilyttäminen on tiimin tärkein prioriteetti, ja online-pelaamisen ansiosta pelaajien tiedot ovat käytettävissä myös laitteistovian tai uuden konsolin ostamisen jälkeen.



He lisäsivät myös, että tarvitset PlayStation Plus -jäsenyyden päästäksesi 'tiettyyn peliin ja toimintoihin' - siirto, joka vaikuttaa myös täysin mielivaltaiselta ja turhalta, mutta jätämme sen huomiotta toistaiseksi.

Oli syy mikä tahansa (ja se voi jopa perustua jossain määrin rationaalisuuteen), ja olipa peli kuinka hyvä tai ei, en yksinkertaisesti voi tukea mitään peliä, joka tekee tällaisen liikkeen.

'Aina verkossa' -ominaisuudet eivät tarkoita vain sitä, että ne, joilla ei ole toimivaa internetyhteyttä, suljetaan tarpeettomasti maksamasta tuotteesta, vaan se tarkoittaa myös sitä, että peliä ei voida säilyttää kokonaisuudessaan.

Lue lisää : Kahdeksan vuoden 2015 suurinta videopelikiistaa

Henkilöstö

Ubisoftin ajopeli The Crew sisälsi myös laajasti kritisoidun 'aina verkossa' -näkökohdan, joka johti useisiin teknisiin virheisiin.

Aina online-toiminnot tarkoittavat viime kädessä sitä, että jonain päivänä, kun pelin palvelimet suljetaan, et voi enää käyttää peliä. Tuote, josta olet maksanut ja johon haluat ehkä palata myöhemmin, ei enää toimi millään tavalla. Kukaan ei voi enää koskaan kokea sitä peliä.

Olemme nähneet tämän videopelien säilyvyyden puutteen nyt liian monta kertaa, mukaan lukien kuuluisimmat esimerkit SimCity ja The Crew.

Se osoittaa täydellistä kunnioituksen puutetta ei vain omia asiakkaitaan, vaan myös omaa työtään kohtaan. Haluaisit ajatella, että kehittäjät olisivat ylpeitä ja intohimoisia taiteestaan ​​ja haluavat sen olevan kaikkien saatavilla tulevina vuosina. Olen varma, että monet näiden pelien kehittämiseen osallistuvat ihmiset ajattelevat näin, joten se on vielä enemmän sääli.

Itse asiassa, älkäämme pidättäkö tässä: se ei ole vain sääli, se on suorastaan ​​vastenmielistä ja täysin epäeettistä. Se on suora hyökkäys kuluttajien oikeuksia vastaan. Se on huonompi käytäntö kuin kasvava trendi, jossa mikrotransaktiot, ennakkotilausbonukset ja kausikortit työnnetään pelaajien kasvoille.

Se on yksi videopeliteollisuuden pahimmista asioista, koska se ei kunnioita kuluttajiaan eikä itseään taideteoksena. Jos et täysin vihaa sitä, ehkä sinun pitäisi.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on katsoa Konami ja heidän käsittelynsä P.T. nähdäksesi, kuinka tämä säilyttämisen täydellinen piittaamatta jättäminen voi vaikuttaa videopeleihin.

P.T.

Kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimman videopelidemon P.T.:n poistaminen PlayStation Storesta johti paljon kritiikkiin Konamia kohtaan.

P.T., ehkä kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin demo, oli itse asiassa videopeli itsessään - ja hyvä siinä. Ohjaus Hideo Kojima, P.T. toimi 'pelattavana teaserina' pelille Silent Hills, joka on nyt peruttu osa Silent Hill -kauhupelisarjassa.

Kun Silent Hills peruutettiin, sen julkaisija Konami päätti poistaa kokonaan P.T. alkaen Peli asema Tallennus ja poistettiin mahdollisuus asentaa peli uudelleen, mikä tarkoittaa, että ellet peli ollut jo asennettuna PlayStation 4:lle, et voi pelata sitä enää koskaan.

Peli, joka on yhtä vaikutusvaltainen kuin P.T. on nyt täysin saavuttamattomissa suurimmalle osalle pelaajista. Ilman mitään hyvää syytä sen oikeus säilymiseen ja muisteluun on pyyhkäisty jalkojemme alta.

Pelit, joissa on yksinomaan online-pelaamista, ovat hieman eri asia. Kaikkien tuhansien online-moninpelien palvelimet suljetaan lopulta, ja voimme vain toivoa, että ne säilyvät jollain tavalla. Voit tietysti lyödä vetoa siitä, että julkaisijat pitävät niistä huolimatta siitä huolimatta, että niitä ei enää pidetä kannattavana ja kieltävät faneja pitämästä pelejä hengissä.

Ajatus esimerkiksi koko World of Warcraftin universumin menettämisestä ikuisiksi ajoiksi ilman mahdollisuutta päästä siihen enää koskaan saa minut todella huonovointiseksi – enkä edes pelaa peliä.

Varsinkin World of Warcraftin kehittäjät ovat jo tehneet selväksi, etteivät he välitä säilytyksestä, koska he ovat poistaneet kaikki yksityiset palvelimet, jotka yrittävät säilyttää pelin alkuperäisen version.

World of Warcraft

Blizzard on taistellut vuosia yksityisiä World of Warcraft -palvelimia vastaan, jotka yrittävät säilyttää pelin alkuperäisen tilan

On myönnettävä, että online-moninpelit ja -tilat ovat monimutkaisempi ongelma - mutta mitä tulee yksinpeleihin ja -tiloihin, ongelma ei ole ollenkaan monimutkainen.

Harvoin on olemassa tekosyy 'aina verkossa' oleville toiminnoille, ja vaikka niitä olisikin, ne eivät ole tarpeeksi hyviä. Ne ovat huonoja säilyvyyden kannalta, huonoja kuluttajille ja huonoja pelaajille.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: