Tinderin käyttäjiä kehotettiin varomaan uusia huijauksia – näin huomaat sen

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Se on treffisovellus monille ihmisille ympäri maailmaa, mutta jos käytät Tinder , uusi raportti saattaa soittaa sinulle hälytyskelloja.



Financial Services and Markets Authorityn (FSMA) asiantuntijat ovat varoittaneet, että huijarit esittävät 'ihana naisia' Tinderissä toivoen houkutellakseen uhreja sijoittamaan. huijauksia .



FSMA selitti: Treffisivustot ja sovellukset, kuten Tinder, ovat paikkoja, jotka edistävät tunnehuijausyrityksiä.



Näitä sivustoja ja sovelluksia on viime aikoina käytetty myös mahdollisten sijoituspetossaaliiden etsimiseen. Uhrit ovat enimmäkseen miehiä. Treffia etsiessään he ottavat yhteyttä väitetysti aasialaista syntyperää oleviin naisiin.

FSMA:n mukaan huijaus etenee neljässä vaiheessa.

Ensinnäkin huijari luo valeprofiilin 'viehättävästä naisesta' ennen kuin pudottaa 'Super Like' -merkin uhrinsa profiiliin.



Tinder (Kuva: Getty Images)

Sitten, kun yhteys on otettu, huijari aloittaa keskustelun uhrin kanssa ja selittää kuinka hän on taloudellisesti riippumaton ja ansaitsee 'helposti'.



Sitten hän kertoo, että hän ansaitsi rahaa sijoittamalla ja että hän voi auttaa sinua tekemään samoin. Hän lähettää sinulle linkin väärennetylle verkkosivustolle, jolta näyttää siltä, ​​​​että voit ostaa kryptovaluuttoja.

On huolestuttavaa, että jos laitat luottokorttitietosi, laitat itse asiassa rahaa suoraan huijarin taskuun.

Hakkeri

Hakkeri (Kuva: Getty)

FSMA sanoi: Kun olet maksanut, sinulla ei ole toivoa saada rahojasi takaisin. Heti kun alat ihmetellä tarjouksen todenperäisyyttä, chat-kumppanisi katoaa eikä vastaa enää viesteihisi.

Valitettavasti, kuten sanonta kuuluu, jos se kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se todennäköisesti on sitä.

Puhuessaan The NEWSAMille ESETin kyberturvallisuusasiantuntija Jake Moore neuvoi: 'Monet meistä ovat erittäin tietoisia siitä, kuinka huijaus toimii, kun joku lähettää tietojenkalasteluviestin, ja siksi vastausprosentti voi olla erittäin alhainen tietoisuuden vuoksi.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
Treffisovellukset

'Kuitenkin kun huijari käyttää meille tuttua sovellusta mahdollisen houkutuksen, kuten supertykkäyksen, ohella, suuri osa yleisistä tietoisuuden lisäämisneuvoista jää sivuun.

'On elintärkeää tehdä tutkimusta kenestä tahansa, jonka kanssa olet tekemisissä Internetissä, ennen kuin aloitat keskustelun validoinnin lisäämiseksi. Monet huijarit käyttävät nykyään tunnettuja sovelluksia piiloutuen tavalliselle sivustolle.

'Et saa koskaan luovuttaa rahaa kenellekään, jota et ole tavannut, ja yrittää pysyä puolueettomana, kun he käyttävät termejä ja kohteliaisuuksia, joita toivoisit odottavasi.'

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: