TSB kaatuu 204 miljoonan punnan tappioon, kun pandemia nopeuttaa pankkikonttoreiden sulkemista

Tsb Pankki Oyj

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: Bloomberg)



TSB Bank on pudonnut 204 miljoonan punnan tappioon sen jälkeen, kun tulot kärsivät Covid-19-pandemiasta, rakenneuudistuskustannuksista ja uusista tilinylityssäännöistä.



Espanjalaisomistuksessa oleva pääkadupankki ilmoitti sukeltaneensa tappiolle edellisen vuoden 46 miljoonan punnan voitosta ennen veroja, kun heikot talousnäkymät johtivat 164 miljoonan punnan arvonalentumiseen.



TSB sanoi, että sen kokonaistulot laskivat 90,1 miljoonaa puntaa eli 9,1%894,8 miljoonaan puntaan vuonna 2020 pandemian ja rajoitusten vaikutuksen jälkeen.

Se sanoi, että tämä johtui myös pienentyneistä tilinylitystuloista, alemmista koroista ja kuluttajamenojen laskusta.

Ryhmä on myös raportoinut, että rakenneuudistuskustannukset yli kaksinkertaistuivat 90,6 miljoonaan puntaan vuodessa.



TSB luopui viime vuonna 93 sivukonttorista osana jatkuvaa muutossuunnitelmaansa, ja prosessi vaikutti noin 600 työntekijään.

ray-j ja kim

TSB luopui viime vuonna 93 sivukonttorista osana jatkuvaa muutossuunnitelmaansa, ja prosessi vaikutti noin 600 työntekijään (Kuva: Getty)



Syyskuussa ryhmä ilmoitti aikovansa sulkea vielä 164 konttoria vuonna 2021 ja noin 900 työntekijää irtisanotaan.

Konsernin luotonanto kasvoi vuoden aikana ennätyksellisen nopeasti ja nousi 7,2% 33,3 miljardiin puntaan, kun leimaveron loma herätti asuntolainojen kasvua ja yrityslainananto nousi Bounce Back Loan Schemen avulla.

Se kertoi myös, että asiakkaiden talletukset nousivat 13,9% ja olivat 34,4 miljardia puntaa, kun monet ihmiset säästävät, koska kulutusta on rajoitettu.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

TSB: n toimitusjohtaja Debbie Crosbie sanoi: '' TSB: n taustalla oleva suorituskyky on parantunut paljon.

'Olemme strategian toteuttamisessa suunnitelmaa edellä ja olemme käynnistäneet brändimme uudelleen, mikä kaikki asettaa meidät hyvin tulevaisuuteen.

'' Pandemian vaikutus ja rakenneuudistuksen lisäkustannukset kuitenkin varjostavat vuoden taloudellista tulosta.

'' Ensisijainen tavoitteemme on kasvustrategiamme, joka tarjoaa poikkeuksellista asiakaskokemusta ja palaa kannattavuuteen. ''

Katso Myös: