Iso -Britannia on asettanut kylmimmän talven viiteen vuoteen arktisen napapyörteen takia

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Valmistaudu käärimään lämpimästi - mahdollisuudet kylmään talveen ovat suurimmat, joita he ovat olleet viisi vuotta, asiantuntijat ovat varoittaneet.



Muutokset arktisissa olosuhteissa ja 'epätavalliset' trooppiset sademallit tarkoittavat, että marraskuusta lähtien lämpötilan nousun todennäköisyys on jopa 30%Met Officen mukaan.



ryanairin lakko syyskuussa 2018

Mahdollisuus varhaisiin kylmiin napsahtamisiin on korkein sitten talven 2010/2011, jolloin joulukuuta oli kylmin 100 vuoteen, virasto sanoi.



Frosty Autumn Morning Kent

Tällaisista pakkasista aamuista voi tulla pian normi Met Officen mukaan

Luun jäähdyttävästä ennusteesta huolimatta on kuitenkin vielä liian aikaista ennustaa, pitäisikö brittien valmistautua lumisiin, märkiin tai kuiviin olosuhteisiin seuraavan kolmen kuukauden aikana.

Professori Adam Scaife, Met Office Hadley Centerin pitkän matkan ennustamisen johtaja, sanoi, että se on edelleen 'tilastollisesti ... todennäköisempää, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa alkaa normaali talven alku'.



Mutta hän lisäsi: ”Talven kylmän alun riski on noussut tänä vuonna 30 prosenttiin.

'' Useiden tekijöiden, kuten trooppisten sademäärien, tiedetään johtavan Ison -Britannian ja Euroopan talviolosuhteisiin: viime vuoden vahvan El Ninon jälkeen tropiikkiin vaikuttavat nyt heikko La Nina ja epätavalliset sademäärät Intian valtamerellä.



'' Historialliset säähavainnot ja uusimmat tietokonemallisimulaatiomme ovat yhtä mieltä siitä, että nämä tekijät lisäävät kylmän talven alkamisen riskiä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, mutta tämä ei todennäköisesti jatku koko talven ajan. ''

Frosty Autumn Morning Kent

Luun jäähdyttävästä ennusteesta huolimatta on vielä liian aikaista ennustaa, pitäisikö brittien valmistautua lumeen (Kuva: LNP)

Keskeisiä tekijöitä, jotka johtavat kylmempiin lämpötiloihin, ovat 'häiriintynyt' arktinen ilmakehä, joka tunnetaan nimellä polaarinen pyörre, joka vaikuttaa suihkuvirtaan, ja La Nina, El Ninon vastakohta, mikä alentaa lämpötiloja tropiikissa.

mitä 0000 tarkoittaa

Mutta Met Office huomautti, että on vielä 70% mahdollisuus lievempiin lämpötiloihin leuto Halloweenin jälkeen, kun elohopea oli 18 ° C.

Tämän vuoden helmikuussa odotettujen ilmakehän muutosten jälkeen vallitsevat länsituulet voivat lisätä lämpimien ja märien olosuhteiden mahdollisuuksia.

Ennustajat saavuttivat pitkän aikavälin ennusteen syötettyään näiden tekijöiden analyysin tietokonemalliin, ja tulos oli korkeampi kuin odotettu 20 prosentin todennäköisyys, jota 30 vuoden liukuva keskiarvo ehdottaa vuoteen 2010 asti.

Professori Scaife sanoi: '' Tilastollisesti on kuitenkin edelleen todennäköisempää, että Yhdistynyt kuningaskunta kokee normaalin alkavan talven, mutta kylmän räjähdyksen riski on lisääntynyt tämän päivän ja joulun välillä, vaikka tämä ei välttämättä tarkoita, että saamme suuria lunta. ''

Frosty Autumn Morning Kent

Met Officen ennusteet tulevat leuto Halloweenin jälkeen, jolloin elohopea osui 18C: een. (Kuva: LNP)

Samaan aikaan lokakuussa julkaistussa tutkimuksessa ehdotettiin, että arktisen alueen lämpeneminen vaikuttaa suihkuvirtaan, joka on nopeasti liikkuvan ilman korkeakäytävä.

Uskotaan, että tämä olisi voinut aiheuttaa vakavia pakkasilmia, kuten New Yorkin ennätyksellisen lumisateen talvella 2014/15 ja epätavallisen kylmiä talvia Yhdistyneessä kuningaskunnassa vuosina 2009/10 ja 2010/11.

Talvella 2010 Isossa -Britanniassa oli kylmin joulukuu 100 vuoden ajalta.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun suihkuvirta seuraa 'aaltoilevaa' epäsäännöllistä polkua, arktisesta alueesta etelään laskeutuu keskelle leveysasteita enemmän kylmää säätä, mikä saa aikaan viileitä olosuhteita, jotka jatkuvat viikkoja kerrallaan.

Katso Myös: