Kiireellinen petosvaroitus kaikille Barclays-, Halifax-, HSBC- ja Lloyds -asiakkaille

Barclays

Horoskooppi Huomenna

Ilmoita huijauksista ottamalla yhteyttä Action Fraudiin tai jos olet Skotlannissa, ota yhteyttä Skotlannin poliisiin

Ilmoita huijauksista ottamalla yhteyttä Action Fraudiin tai jos olet Skotlannissa, ota yhteyttä Skotlannin poliisiin(Kuva: SOPA Images/LightRocket Getty Imagesin kautta)



Veropankkiasiakkaille on annettu petosvaroituksia sen jälkeen, kun säästötileille kohdistetut tekstiviestihuijaukset ovat lisääntyneet verovuoden lähestyessä.



Viimeisen viikon aikana on lähetetty kymmeniä tuhansia huijausviestejä, joiden väitetään olevan peräisin Barclaysilta, Halifaxilta, HSBC: ltä ja Lloydsilta.



Huijaustekstit on kehystetty turvasanomiksi, joissa pyydetään vahvistusta maksusta, joka on suoritettu tunnistamattomasta digitaalilaitteesta.

Toisessa viestivaiheessa tekstit pyytävät vastaanottajaa napauttamaan linkkiä vahvistaakseen maksun nimetylle henkilölle.

Kaikki huijausviestit sisältävät petollisia linkkejä, jotka pyytävät arkaluonteisia tietoja, kuten verkkopankkitietoja ja täydellisiä nimiä, mikä altistaa henkilön varkauksille ja pankkipetoksille.



Lähes kaikki viestit sisältävät linkin kopiointisivustolle

Lähes kaikki viestit sisältävät linkin kopiointisivustolle (Kuva: ctsi)

Tämä hälytys saapuu tuoreena varoitusten takana, että rikolliset käyttävät Royal Mail -brändiä siepata ihmisten yksityiskohdat.



Chartered Trading Standards Institute (CTSI) sanoi, että viestit väittävät, että paketti odottaa toimitusta, mutta 'selvitys' on ensin maksettava.

Viestit sisältävät linkin vilpilliselle Royal Mailin verkkosivustolle, joka pyytää vastaanottajaa antamaan pankkitietonsa paketin luovuttamiseksi.

CTSI varoitti, että verkkokauppojen lisääntyminen tarkoittaa sitä, että yhä useammat ihmiset odottavat paketteja ja toimituksia, mikä tekee heistä alttiimpia tällaisille petoksille.

Puhuessaan pankkipetoshuijauksista CTSI: n johtava virkamies Katherine Hart sanoi: ”Olen todistamassa niin monia raportteja tästä huijauksesta; Itse asiassa olen saanut useita versioita siitä puhelimeeni. Yleisö on erittäin altis tällaisille petoksille, varsinkin kun useammat ihmiset luottavat verkkomaksuihin.

”Petokset muuttavat huijaustensa muotoa ja menetelmiä vastaamaan muuttuvaa kuluttajakäyttäytymistä. Verkko -ostosten ja -maksujen lisääntyminen tarkoittaa, että yleisön on oltava valppaampi suorittaessaan verkkomaksuja ja vastaanottaessaan viestejä, jotka väittävät olevansa heidän pankkiaan.

'Jos saat tällaisen epäilyttävän tekstin, ota yhteyttä suoraan pankkiisi ja tarkista ne. Välitä myös kaikki huijaustekstit osoitteeseen 7726, joka on Ofcomin ylläpitämä ilmainen raportointipalvelu. Meidän on suojeltava itseämme ja muita näiltä huijauksilta, mutta annettava myös elintärkeää älykkyyttä viranomaisille. '

Ilmoita huijauksista ottamalla yhteyttä Action Fraudiin tai jos olet Skotlannissa, ota yhteyttä Skotlannin poliisiin.

Jos haluat ilmoittaa sähköpostihuijauksista, ota yhteyttä National Cyber ​​Security Centeriin (NCSC) sähköpostitse report@phishing.gov.uk.

Kuluttajaneuvoja saat soittamalla kansalaisneuvonta -asiakaspalveluun numerosta 0808 223 1133.

Kuinka tarkistaa, onko viesti laillinen

Maineikkaat yritykset, kuten pankit ja Royal Mail, eivät koskaan pyydä sinua antamaan pankkitietojasi tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Jos olet epävarma, poista viesti ja soita viralliselle asiakaspalvelulinjalle.

  • Älä oleta, että kukaan, joka on lähettänyt sinulle sähköpostiviestin tai tekstiviestin - tai soittanut puhelimeesi tai jättänyt sinulle vastaajaviestin - on sitä, mitä he sanovat olevansa.

  • Jos puhelu tai vastaaja, sähköposti tai tekstiviesti pyytää sinua suorittamaan maksun, kirjautumaan verkkotilille tai tarjoamaan sinulle tarjouksen, ole varovainen.

    rosie huntington-whiteley nauha
  • Jos olet epävarma, tarkista se aito kysymällä yritykseltä itseltään. Älä koskaan soita numeroihin tai seuraa epäilyttävissä sähköposteissa olevia linkkejä; etsi virallinen verkkosivusto tai asiakastuen numero erillisellä selaimella ja hakukoneella.

Onko varoitusmerkkejä?

  • Vilpilliset viestit sisältävät usein virheellistä oikeinkirjoitusta tai kielioppia ja kuvat ovat usein huonolaatuisia. He voivat käyttää parittomia & sposlings & apos; tai & apos; cApiTals & apos; sähköpostin aiheessa huijataksesi roskapostisuodattimesi.

  • Jos he tietävät sähköpostiosoitteesi, mutta eivät nimesi, se alkaa jollain tavalla, kuten 'arvoisalle asiakkaallemme' tai 'Hyvä ... & apos; jota seuraa sähköpostiosoitteesi.

  • Verkkosivusto tai sähköpostiosoite ei näytä oikealta; aitot verkkosivustojen osoitteet ovat yleensä lyhyitä eivätkä käytä asiaankuulumattomia sanoja tai lauseita. Yritykset ja organisaatiot eivät käytä verkkopohjaisia ​​osoitteita, kuten Gmailia tai Yahoota.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirje, niin saat viimeisimmät neuvot ja uutiset

Yleisluotosta lomautukseen, työoikeuksiin, matkapäivityksiin ja hätäapuun - meillä on kaikki suuret taloudelliset tarinat, jotka sinun on tiedettävä juuri nyt.

Tilaa NEWSAM Money -uutiskirjeemme täältä.

Katso Myös: