Viisi tyyppistä kohtaa, joita sinun ei pitäisi koskaan puristaa tai poimia – ja niitä kahta voit kokeilla

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Pahoittelut, jos syöt, mutta mitä on paikoista, jotka vain vaativat poimimista tai pomppimista?



Olitpa 13- tai 31-vuotias, ei-toivotun valkopään tai mustapään näkeminen saa sormet nykimään ja kutiamaan, jotta voimme kokeilla ärsyttävää näppylä .



Tiedämme, että meidän tulee olla varovaisia ​​sen kanssa, mitä ja miten puristamme - tai muuten uhkaamme infektioita ja arpia.



aidan turner ja eleanor Tomlinson

Silti niistä ei ole pulaa näppylöitä aiheuttavia opetusohjelmia Internetissä, jotka rohkaisevat meitä ottamaan yhteyttä iho-ongelmiimme.

Mutta jotkut pitäisi ehdottomasti jättää rauhaan.

Tässä on viisi spottityyppiä, joita sinun ei pitäisi koskaan puristaa, leikkiä tai pop.

1. Sisäänkasvaneet karvat

Tämä on vaikea asia, sillä sisäänkasvanut hius voi olla erittäin houkuttelevaa poimimaan tai puristamaan. Mutta jätä se rauhaan.



Sisäänkasvanut hius (Kuva: iStockphoto)




'Se yksinkertaisesti luo traumaa käsittelemättä tai vapauttamatta sisäänkasvua, mikä johtaa tulehdukseen ja arpeutumiseen', ihotautilääkäri tohtori Natasha Cook kertoo. Keho + sielu .

Jos hiukset on upotettu syvälle, ihotautilääkäri saattaa joutua ottamaan esiin ja vapauttamaan sisäänkasvun steriilillä neulalla.

Pidä vain kätesi itselläsi.

2. Huuliherpes

Nämä ilkeät eivät ole kuin sinun nöyrä paikkasi. Huuliherpes ovat aiheuttamia herpes simplex virus-1 ja ovat sellaisenaan ERITTÄIN tarttuvia.

Vaikka käyttäisit nenäliinaa, a yskänrokko voi levitä.

Huuliherpes on erittäin tarttuvaa (Kuva: iStockphoto)

Tohtori Cook sanoo, että voit erottaa huuliherpesen tavallisesta näppylästä pistelyn tunteesta, joka yleensä liittyy huuliherpeen.

ricky gervais house hampstead

'Ennen kuin ne nousevat pintaan, ne näyttävät ryhmiltä pieniä kirkkaita nestettä täynnä olevia rakkuloita, kun taas näppylät ovat yleensä punaisia ​​tai keltaisia.'

3. Tuhansia

Nämä ovat pieniä valkoisia näppylöitä, joita olet saattanut ajoittain nähdä kasvoillesi, jotka turhauttavana kieltäytyvät puristamasta tai poksahtamasta.

Miliaa on lähes mahdotonta puristaa (Kuva: iStockphoto)

Sen pitäisi olla varma merkki jättää heidät rauhaan.

Tohtori Cook lisää: 'Niissä ei ole aukkoa iholla, koska ne ovat koteloituja kuin kysta.

Sen sijaan sinun on hankittava ammattilainen, joka on aseistettu hienolla neulalla murtaamaan pinta ja irrottamaan kysta.

4. Hiomapaperi/kanan iho

Tämä on sairaus, joka sinulla on voinut hyvinkin olla lapsena, ja ihmisillä on taipumus kasvaa siitä pois.

Tunnetaan myös nimellä keratosis pilaris, se on hyvin yleinen, vaaraton tila, jossa iholle ilmestyy pieniä kuoppia. NHS .

Keratosis pilaris (Kuva: iStockphoto)

katie piperin happohyökkäystarina

'Paras hoito on voidetta, jolla on soluja kuorivia ominaisuuksia, tai keratiinia liuottavia ainesosia, kuten salisyylihappoa ja maitohappoa. Myös ohjeellinen A-vitamiini yöllä ja sen jälkeen kosteusvoide voi auttaa', tohtori Cook sanoo.

5. Kystinen akne

Täplät, joita saat, jos sinulla on kystinen akne, tulisi myös jättää leveäksi, koska ne ovat niin syvälle upotettuina, että voit arpeutua, jos yrität puristaa niitä itse.

Tässä tapauksessa sinun tulee kysyä neuvoa ihotautilääkäriltä.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt

Millaisia ​​pisteitä voin valita tai puristaa?

Mustapäät ja valkopäät ovat riistaa – mutta niiden on oltava aivan ihon pinnalla, ja sinun tulee aina käyttää nenäliinaa. '

Salisyylihappo tai maitohappo voi vaihtoehtoisesti liuottaa ne, jos et ole riista', tohtori Cook neuvoo.

Lue lisää

Lue lisää

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: