Vodafonen korvausoikeudet sen jälkeen, kun 'asiakkaat ovat lähettäneet väärin laskuja tuhansilta'

Vodafone Group Plc

Horoskooppi Huomenna

Verkko sanoi, että 'tekninen virhe on nyt korjattu'(Kuva: AFP)



Vodafone on pyytänyt julkista anteeksipyyntöä sen jälkeen, kun asiakkaat eivät pystyneet käyttämään puhelimiaan ulkomailla viikonloppuna - jättäen monet ilman palvelua.



Maanantaina verkko sanoi, että 'tekninen virhe on nyt korjattu', ja myöntää, että laitteet olivat pois käytöstä Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolella sunnuntaina.



Toiset sanovat, että sähkökatkon seurauksena heille lähetettiin väärin tuhansien puntien laskut.

'Olemme erittäin pahoillamme, että jotkut asiakkaat eivät voineet käyttää puhelimiaan eilen, kun he vierailivat ulkomailla', tiedotteessa todettiin.

'Tämä johtui teknisestä virheestä, jonka olemme nyt korjanneet.



'Jotkut asiakkaat saavat laskutusviestejä virheellisesti; käsittelemme näitä kiireellisesti ja poistamme virheitä asiakastililtä. ''

Ovatko nämä Vodafonen viat vaikuttaneet sinuun? Ota yhteyttä: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Ongelma koski lähinnä maasta tulevia (Kuva: Getty)

Jos olet Vodafone -asiakas, johon jokin kahdesta nimetystä ongelmasta on vaikuttanut, tarkista laskusi.

Selvitä, onko sinulta laskutettu oikea tariffi, onko sinulta laskutettu mahdollisia verkkovierailumaksuja ja onko kertomasi summa tarkka.

Muista, että verkkovierailu on ilmainen Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Euroopassa osana uusia sääntöjä, jotka otettiin käyttöön vuonna 2017.

Jos luulet, että jotain on pielessä, sinun on haastettava matkapuhelinlaskusi ilmoittamalla siitä Vodafonelle.

Yhtiö on kuitenkin sanonut, että se on parhaillaan korjaamassa kaikkia ongelmia - väittäen, että asiakkaiden ei tarvitse ottaa yhteyttä virheiden takana.

'Asiakkaita ei veloiteta, eikä heidän tarvitse huolehtia siitä, että otamme yhteyttä meihin, koska tarkistamme tilejä ennakoivasti', lausunto lisäsi.

Voit ottaa yhteyttä Vodafoneen joko soittamalla 191 ilmaiseksi Vodafone -matkapuhelimestasi tai ottamalla yhteyttä verkkoon .

Vaihtoehtoisesti voit avata online -chat klikkaamalla & apos; Maksa kuukausittain & apos; -painiketta ja valitsemalla & amp; Aloita live -chat & apos; vaihtoehto.

Aloita syöttämällä nimesi ja matkapuhelinnumerosi. Voit myös tulostaa tai tallentaa kopion kopiosta käyttämällä valintaikkunan yläosassa olevia kuvakkeita.

Varmista, että pidät kirjaa kaikesta kirjeenvaihdosta, mukaan lukien päivämäärät ja kaikkien niiden nimet, joiden kanssa puhut.

Jos et ole tyytyväinen verkon resoluutioon, voit laajentaa sen Oikeusasiamiehen palvelut: Viestintä kahdeksan viikon kuluttua - tai kun olet saanut virallisen vastauksen Vodafonelta tapaukseesi.

Ru Bhikha, matkapuhelimen asiantuntija paikassa uSwitch.com , sanoi: ”Vodafone -asiakkaat, joilta on laskutettu virheellisesti puhelimensa käyttäminen ulkomailla, joutuvat täydelliseen shokkiin seuraavan laskunsa saapuessa.

- Se, että hän voi vielä tapahtua, on uskomattoman pettymys, ja odotan Ofcomin osoittavan suurta kiinnostusta tämän ratkaisemiseen.

”Matkapuhelinoperaattoreilla on oltava velvollisuus korjata tämä ennakoivasti jokaiselle asiakkaalle, joka ei ole taskustaan. On myös tärkeää tunnustaa, miten tämä voi vaikuttaa heidän asiakkaidensa talouteen.

'Jos olet Vodafone -asiakas ja luulet, että sinua on laskutettu väärin, tarkista tiliotteistasi, vastaako sinulta veloitettu summa sitä, mihin olet kirjautunut

'Aina, kun sinulla on valitus matkapuhelinoperaattoriltasi, ensimmäinen askel on valittaa heille suoraan, joskus sosiaalisen median avulla, voi saada sinulle vastauksen nopeammin kuin sähköpostitse tai puhelimitse.

'Jos olet tyytymätön, voit aina viedä valituksesi asianomaiselle oikeusasiamiehelle, joka tutkii kantelusi itsenäisesti ja tekee sen ilmaiseksi.

oliver gobat st lucia

Palautus- ja korvausoikeudet, kun verkko katkeaa

Asiakkaat jäivät ilman palvelua ollenkaan (Kuva: AFP/Getty Images)

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Kun verkko katkeaa, palveluntarjoajasi on vastuussa siitä, että viat on korjattu, ja pitää sinut ajan tasalla edistymisestä.

'Useimmissa tapauksissa palveluntarjoajasi pitäisi pystyä selvittämään kohtuullisen nopeasti, mikä on mennyt pieleen, ja kertoa, miten ja milloin se korjataan verkkopalveluongelmasta', Ofcom selittää.

'' Olosuhteista riippuen saattaa olla asianmukaista, että palveluntarjoajasi tarjoaa sinulle rahaa takaisin korjauksen aikana. ''

Äärimmäisissä tapauksissa, joissa korjaukset kestävät paljon kauemmin (esimerkiksi mastosivustolle pääseminen kestää tavallista kauemmin korjausten suorittamiseen), sinulla voi olla oikeus ylimääräiseen hyvitykseen tai tililuottoon.

Tämä on otettava huomioon katkon aikana aiheutuneista haitoista.

Jos tekninen virhe on jostain syystä jättänyt sinut taskusta, esimerkiksi jos joudut maksamaan julkisesta wifi -yhteydestä, voit valittaa palveluntarjoajalle ja pyytää korvausta odottamattomien kulujen kattamiseksi.

Vodafone

Voit ehkä vaatia rahaa takaisin aiheuttamastasi haitasta (Kuva: PA)

Säilytä kaikki todisteet, mukaan lukien kuitit ja sähköpostit tätä varten, koska sinun on todistettava korvauksesi kulut.

'Jos olet ollut ilman palvelua jonkin aikaa, sinulla voi olla myös oikeus irtisanoa sopimus ilman seuraamuksia', Ofcom lisää.

Sopimuksessasi voi olla ehto, joka sanoo, että voit tehdä tämän, jos palveluntarjoajasi on laiminlyönyt velvollisuutensa sinua kohtaan tai rikkonut keskeistä ehtoa.

Jos sinulle on lähetetty virheellinen lasku - ja siitä on tullut veloitettu liikaa - ota yhteyttä verkkoon heti saadaksesi hyvityksen.

Tämän pitäisi kestää enintään kolme tai viisi työpäivää.

Jos olet kärsinyt Vodafonen seurauksena taloudellisia tappioita, kuten tilinylityspalkkioita tai suoraveloitusmaksua, joka on palautettu riittämättömien varojen vuoksi, säilytä todisteet ja pyydä tämä takaisin Vodafonelta.

Vodafonen asiakkaat maksavat palvelusta, jonka he oikeutetusti odottavat saavansa.

Jos he eivät toimita, sinulla on myös oikeutesi pyytää rahaa takaisin kyseisten tuntien kattamiseksi.

Tämä olisi todennäköisesti kuukausilaskusi jaettuna kuukaudella ja kerrottuna tuntien määrällä. Vodafonella on todennäköisesti kynnys maksullisia asiakkaita varten.

Minun on vaikea päästä ratkaisuun - mitä minun pitäisi tehdä?

Jos nostat tapauksen Vodafonen kanssa, mutta et ole tyytyväinen tulokseen, voit lähettää valituksen riippumattomalle Vaihtoehtoinen riitojenratkaisujärjestelmä (ADR) kahdeksan viikon jälkeen.

Jos ongelmaa ei voida ratkaista, pyydä palveluntarjoajalta 'umpikuja' -kirje, jotta voit viedä riidan asianomaiseen ADR -järjestelmään suoraan ennen kahdeksan viikon ajanjaksoa.

Ofcom on hyväksynyt kaksi ADR -järjestelmää - CISAS ja Oikeusasiamiehen palvelut: Viestintä .

Katso Myös: