Vodafone merkitsi luottotietoni punaisella merkillä sopimuksen purkamisen jälkeen - ja he jopa yrittivät lähettää perintätoimistot

Vodafone Group Plc

Horoskooppi Huomenna

Suchandrika yritti irtisanoa sopimuksensa sen päätyttyä, mutta jäi loukkuun(Kuva: NASA)



Vodafonen asiakas, joka yritti lähteä sopimuksensa päätyttyä, on paljastanut, kuinka yritys uhkasi häntä perintäperusteilla ja merkitsi hänen luottoluokituksensa punaiseksi, vaikka maksamatta olevia maksuja ei ollut.



Suchandrika Chakrabarti kutsui televiestintäjätin perumaan suunnitelmansa lokakuussa 2017, lähes kaksi vuotta sen jälkeen, kun hän oli tehnyt 18 kuukauden sopimuksen kodin laajakaistayhteydestä.



'' Minulla oli jatkuva sopimus kesäkuusta 2017 lähtien, mutta muutin kotiin, joten päätin 18. lokakuuta lopettaa sopimuksen '', hän kertoi NEWSAM Money -lehdelle.

Hän soitti asiakaspalveluun, jossa agentti selitti suunnitelmansa päättyvän 31. lokakuuta. Hän ei saanut maksamattomia maksuja tietoonsa ja hän jatkoi lopullisen laskunsa maksamista.

Kuitenkin neljä päivää ennen joulua ja yli kuukausi uuteen osoitteeseen muuton jälkeen hän oli kauhuissaan saadessaan sähköpostin Vodafonelta, jossa vaadittiin 78,15 puntaa.



'Soitin heti asiakaspalveluun selvittääkseni, mitä oli tapahtunut', hän sanoi.

'Puhelinoperaattori kuunteli viimeisimmän puhelun 18. lokakuuta nauhoituksia ja selitti, että tiliä ei tuntemattomasta syystä suljettu kunnolla.



'Hän välitti minut peruutuksille, jotka sitten lähettivät minulle sähköpostin tilini sulkemisen vahvistamiseksi. Kaikki oli lajiteltu, se asetettiin 'inhimilliseen erehdykseen'. ''

Helpottuneena Suchandrika uskoi sen päättyneen - hän oli väärässä.

Suchandrika sai jopa sähköpostin Vodafonelta vahvistaakseen peruutuksen

16. maaliskuuta, kun Vodafonen asiakaspalvelut olivat jo uuvuttaneet kolme kuukautta aikaisemmin, hän sai jälleen uuden sähköpostin Vodafonelta, jossa nyt pyydettiin yhteensä 62,64 puntaa.

Sähköposti jatkoi lukemista:

Mitä nyt tapahtuu?
Sinulla on 14 päivää aikaa ottaa meihin yhteyttä maksamaan saldo. Jos et kuule sinusta, meidän on tehtävä kaksi asiaa:

1. Rekisteröi & apos; oletustila & apos; luottovirastoasi koskevaa tiliäsi vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että saatat joutua vaikeaksi saada lainoja, luottokortteja ja muita puhelinsopimuksia tulevaisuudessa.

2. Kehota perintätoimistoa keräämään maksu puolestamme. Kun he ovat mukana, sinun on maksettava ylimääräinen 15% nykyisestä saldostasi (enintään 100 puntaa).

Tämä kattaa kustannukset, joita meille aiheutuu, koska olet rikkonut sopimustasi, ja toimiston kulut maksun perimisestä. Virasto lisää tämän summan nykyiseen velkaanne.

Hämmästynyt Suchandrika soitti asiakaspalveluun uskoen sen olevan jälleen yksi inhimillinen virhe. Mutta tällä kertaa hänelle kerrottiin, että vika oli hänen.

'Soitin heti asiakaspalveluun ja selitin tilanteen', hän sanoi.

`` Mutta tällä kertaa agentti ei ollut niin yhteistyöhaluinen - he väittivät, että heillä ei ollut kirjaa tililtäni kaikista lokakuun 2017 puheluistani. ''

Tämä johtuu siitä, että soittohistoria on hänen laskutuslausunnoissaan mustavalkoisena. He kertoivat hänelle kaikki jäljet ​​puheluista, joita edellinen agentti oli kuunnellut, eivät olleet enää saatavilla.

'Pyysin agenttia tarkistamaan puheluhistoriani, mutta hän kertoi minulle, ettei ollut näyttöä siitä, mitä tarkalleen vaatin. Hän sanoi, ettei puhelun tallenteita tai siihen liittyviä muistiinpanoja ollut. Agentti sanoi olevansa yllättynyt siitä, että minulla oli lupa peruuttaa 21. joulukuuta erääntyneellä saldolla. Mikä tasapaino? Olin täysin heitetty pois. '

Myöhemmin samana päivänä ongelma paheni entisestään, kun Vodafonen uhista tuli totta.

'He maksoivat & amp; lippu luottotiedostossani ja pyytää 62 punnan laskua - palvelusta, jota en koskaan saanut. '

Lue lisää

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää luottotiedoista
Kuinka parantaa luottoluokitusta Tarkista luottotietosi ilmaiseksi 5 luottotietojen myyttiä Mitä pankit näkevät, kun haet lainaa

NEWSAM Money otti yhteyttä Vodafoneen kysyäkseen, mikä oli erääntynyt saldo, miksi hänen useat peruutusyritykset eivät olleet onnistuneet ja mitä oli tapahtunut kadonneen tallennuksen salaperäiselle tapaukselle.

Vodafone kieltäytyi kommentoimasta yksityiskohtia ja laskenut tapauksen 'inhimilliseen erehdykseen'.

Tiedottaja kertoi lausunnossaan: 'Olemme erittäin pahoillamme, että rouva Chakrabartilla oli näitä ongelmia inhimillisen erehdyksen vuoksi. Kun hän soitti meille, neuvonantajamme ei valitettavasti tehnyt muistiinpanoja keskustelustaan ​​tililleen, ja siksi meillä ei ollut kirjaa hänen pyynnöstään peruuttaa sopimus.

'Olemme nyt poistaneet erääntyvän erän, koska tiliä ei ole peruutettu ajoissa, ja varmistamme, että tämä ei vaikuta haitallisesti hänen luottotiedostoonsa.'

Lue lisää

Kuluttajien oikeudet
Oikeutesi pääkadun hyvitykseen Kuinka valittaa palkkapäivälainasta Matkapuhelinsopimukset - oikeutesi Huonot arviot - kuinka saada hyvitys

Vastaavassa tilanteessa? Sinun oikeutesi

Jos haluat peruuttaa sopimuksen, sinun on yleensä puhuttava ensin palveluntarjoajasi peruutusosaston kanssa.

Kirjoita muistiin päivämäärä, kellonaika ja edustajan nimi ja kysy kysymyksiä:

A) viimeinen päivämäärä
B) maksamattomat maksut ja
C) saatko kirjallisen vahvistuksen.

Jos mahdollista, pyydä myös viitenumero.

Jos olet sopimuksessa, valmistaudu mahdollisiin varhaisen irtautumisen maksuihin, ellet lopeta niiden äkillisen hinnankorotuksen vuoksi.

Jos toimittaja ei anna sinun purkaa sopimustasi ja olet noudattanut sääntöjä, ensimmäinen askel on puhua asiakaspalveluun. Jos tämä ei onnistu, eskaloi se valituksiin.

Jos teet tämän, muista pitää kirjaa siitä, kenelle puhut ja mitä sanottiin.

Jos ongelma ei edelleenkään ratkea sen jälkeen, kun olet lopettanut sisäiset menettelyt, seuraava toimintatapa on pyytää 'umpikujakirje'.

Näin voit tehdä valituksen yhtiötä vastaan ​​vaihtoehtoisen riitojenratkaisujärjestelmän (ADR) avulla, joka tutkii asian puolueettomasti puolestasi.

Teleyritysten on kuuluttava jompaankumpaan näistä järjestelmistä, joko Ombudsman Services: Communications tai CISAS (Communications and Internet Services Adjudication Scheme).

Voit selvittää asian ottamalla yhteyttä toimittajaan tai osoitteeseen Ofcomin kotisivut täältä .

Jos luottotietosi vaikuttaa prosessin aikana, sinulla on oikeus pyytää yritystä palauttamaan se takaisin edellyttäen, että se oli syyllinen.

Jos he kieltäytyvät tai et pääse tulokseen, voit pyytää luottotiedostoosi 'korjausilmoituksen' selvittämistä, miten kaikki tämä tapahtui.

Mahdollisia lainanantajia vaaditaan lukemaan nämä muistiinpanot, joten vaikka pisteet vaikuttavatkin, he näkevät puolesi myös ennen päätöksen tekemistä.

suojalasilaatikon sisarukset ellie ja izzi

Katso Myös: