Varoitus 'erittäin vaarallisista' lasista, joita myydään briteille verkossa

Kuluttajien Oikeudet

Horoskooppi Huomenna

Nainen käyttää silmälaseja tietokoneella

Nainen käyttää silmälaseja tietokoneella(Kuva: Getty Images/Tetra Images RF)



Verkkokauppiaiden on havaittu myyvän huonolaatuisia ja mahdollisesti vaarallisia laseja, jotka voivat johtaa käyttäjiin näön vääristymiseen. on sanonut.



Kuluttajajärjestö työskenteli optikoiden kanssa selvittääkseen yhdeksältä eri verkkokauppiaalta ostettujen lasien laadun ja turvallisuuden. Tulokset olivat huolestuttavia.



Seitsemän 26 testatusta parista epäonnistui, koska he eivät täyttäneet Ison -Britannian standardeja tai olivat huonolaatuisia.

Natalie Hitchins, mikä? 'Vaikka yksinkertaiset reseptit ovat vähemmän riskialttiita, tutkimuksemme osoittavat, että monimutkaiset lasit, kuten varifokaalit, eivät ehkä täytä odotuksiamme.'

Tiedätkö mitä saat, kun tilaat verkossa? (Kuva: Getty)



Noin 11 paria tehtiin huonosti, mikä? sanoi. Näistä kahdeksalla parilla oli huonolaatuisia linssejä, jotka olivat naarmuuntuneet, löysät, vääntyneet tai huonosti sijoitetut, kahdella parilla oli ongelmia nenätyynyjen sijoittelulla ja kahdella löysät kädet.

Vaikka kaikki yhdeksän lasiparia, jotka tilattiin yksinkertaisella reseptillä, ohittivat optikot & apos; tarkastuksissa seitsemän yhdeksästä varifokaaliparista aiheutti huolta, koska korkeusmittauksia ei tehty.



Optikot sanoivat, että tämä voi olla 'erittäin vaarallista', koska huonosti sijoitetut varifokaalilinssit voivat aiheuttaa käyttäjälle näön vääristymistä, mikä voi puolestaan ​​lisätä putoamisriskiä ja olla vaarallista ajon aikana.

päivittäinen peili uk

Kaksi epäonnistuneista pareista oli Fashion Eyewearista ja kaksi Goggles4U: sta, ja Spex4Less, Select Specs ja Direct Sight myivät yhden parin, joka epäonnistui.

Testauksessa havaittiin myös, että Direct Sightin ja Goggles4U: n korkeammat silmälasit olivat käyttökelvottomia painon ja näkövääristymien vuoksi.

Glasses Directin, Mister Spexin ja Smart Buy Glassesin lasit läpäisivät kaikki testit.

Monet testatut lasit läpäisivät lentävät värit (Kuva: Caiaimage)

Lue lisää

Parhaat rahatarinat
Morrisons myy pääsiäismunia hintaan 25 p Lomautuspäivä vahvistettu KFC avaa jälleen 100 myymälää toimitettavaksi Supermarkettien toimitusoikeudet selitetty

Kumpi? ilmoitti ilmoittaneensa havainnoistaan ​​yleiselle optiselle neuvostolle ja varoittanut, että vaikka netistä tilaaminen voi olla halvempaa, asiakkaat olivat vaarassa joutua huonolaatuisiin ja mahdollisesti vaarallisiin laseihin.

Glasses Direct ja Select Specs sanoivat, että varifokaalien sietokyvyttömyysaste oli 'erittäin alhainen', ja Glasses Direct kertoi tutkineensa varifokaalien optimaalisia korkeusmittauksia. Herra Spex selitti tarjoavansa varifokaalisesti sopivan valokuvan.

Goggles4U sanoi: 'Jokaiselle lasiparille tehdään eri tuotantovaiheet ja laadunvalvontatarkastus ennen kuin lähetämme ne loppukuluttajalle.'

Kumpi? oli seuraavat neuvot ihmisille, jotka valitsivat silmälaseja verkkokaupoista:

  • Ole varovainen, kun syötät tietosi, sillä ei ole automaattista oikeutta hyvitykseen, jos annat väärän reseptin tai jos silmälasisi valmistetaan erittelysi mukaan (elleivät ne ole todella viallisia).
  • Jotkut sivustot, kuten Glasses Direct ja Mister Spex, tarjoavat ilmaisen kokeilemispalvelun. Tämä voisi olla hyvä tapa korvata henkilökohtaisten neuvojen puute, ja voit käyttää jonkin aikaa päättääksesi, mikä sopii sinulle.
  • Jos sinulla on suhteellisen yksinkertainen resepti, tutkimuksemme ehdottaa, että sinun ei pitäisi joutua liiallisiin ongelmiin tilaamalla verkossa.

Katso Myös: