Mitä tapahtui James Bulgerin tappajille Jon Venablesille ja Robert Thompsonille? Kanava 4: n The Bulger Killers: Onko oikeus tehty?

Tv Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Harvat unohtavat jäähdyttävän kuvamateriaalin kahdesta 10-vuotiaasta pojasta, jotka pitivät pikkulapsen kättä, kun he johtivat hänet kuolemaan.



Nyt, 25 vuotta sen jälkeen, kun Jon Venables ja Robert Thompson syytettiin ja tuomittiin kaksivuotiaan James Bulgerin raa'asta murhasta, tapausta on käsitelty uudella dokumentilla, jossa tutkitaan, onko oikeus toteutettu.



Bulger Killers: Onko oikeus tehty? sisältää haastatteluja vuoden 1993 oikeudenkäyntiin osallistuneiden kanssa, mukaan lukien Jamesin isä Ralph Bulger, Jon Venablesin asianajaja Laurence Lee ja etsivä kersantti Phil Roberts, joka haastatteli Robert Thompsonia.



TV -ohjelma esitettiin maanantaina 5. helmikuuta ja on nyt saatavilla Kanava 4 Kysyntä .

Mitä tapahtui James Bulgerille?

James -äiti Denise Bulger oli teurastajien tiskillä Strand -ostoskeskuksessa Bootlessa, Liverpoolissa, 12. helmikuuta 1993, kun hän vapautti hetkeksi poikansa käden saadakseen jotain laukusta.

James Bulger oli vain kaksi, kun hänet murhattiin raa'asti (Kuva: Reuters)



CCTV -videot osoittivat, että Thompson ja Venables veivät hänet pois (Kuva: PA)

Hän oli käynyt ostoksilla äitinsä Denisen kanssa (Kuva: PA)



Kun hän kääntyi hetken kuluttua ympäri, hänen poikansa oli poissa.

Rakeiset CCTV -videot osoittivat myöhemmin viattoman taaperon, jota Venables ja Thompson johdattivat pois, ja jotka marssivat pikkupoikaa Bootlen kaduilla kahden mailin verran - kävely, joka olisi kestänyt tunteja hänen kokonsa vuoksi.

He ohittivat 36 ihmistä, joista yksi muistutti, kuinka he kehottivat poikia ottamaan pikkuveljensä. kotiin, koska hän itki äitinsä puolesta.

Kun he vihdoin saapuivat käyttämättömälle rautatiekiskolle lähellä poliisiasemaa, murhaava duo kidutti Jamesia, heitti kiviä ja tiiliä ja vauvaa, potki ja leimautti häntä ennen kuin pudotti lopulta raskaan rautatangon puolustuskyvyttömälle.

claire isoveljestä

He piilottivat hänen ruumiinsa tiilien alle niin, että ensimmäinen saapunut juna leikkasi ruumiin kahtia, mutta hän oli jo kuollut ennen kuin tämä tapahtui.

Patologi sanoi myöhemmin, että loukkaantumisia oli niin paljon - yhteensä 42 -, että ketään ei voitu eristää, koska se aiheutti pojan kuolettavan haavan.

James joutui kävelemään kaksi kilometriä ennen kuin hänet jätettiin kuolleeksi käyttämättömälle rautatielinjalle (Kuva: PA)

Robert Thompson (Kuva: )

Jon Venables (kuva: PA)

Jon Venables

prinssi Harry sisko sarah

Turvallisuus käynnisti Jamesin etsimisen keskustasta ja James & apos; perhe etsii poikaansa yön yli.

Kolme päivää myöhemmin hänen ruumiinsa löydettiin, ja kolme päivää sen jälkeen tuli vihje kauppiaalta, joka oli nähnyt kaksi poikaa leikkimässä kaveria päivänä, jolloin James katosi ja antoi poliisille kaksi nimeä - Jon Venables ja Robert Thompson.

Kumpikaan ei antanut todisteita tuomioistuimelle, mutta heidät todettiin syyllisiksi sen jälkeen, kun upseeri kertoi, kuinka Venables myönsi murhan ja sanoi: 'Teimme sen. Kerrotko hänen äidilleen, että olen pahoillani? '

Miksi oikeudenkäynti oli kiistanalainen?

Paria syytettiin Jamesin sieppaamisesta ja murhasta aikuisina, koska he olivat yli 10 -vuotiaita, mikä on lain mukaan rikosoikeudellisen vastuun ikä.

Poliisi muisti, että Venables oli niin pieni, että hänen jalkansa eivät koskettaneet lattiaa istuessaan säilöönoton jälkeen.

Preston Crown Courtin telakan pohjaa oli nostettava 18 tuumaa, jotta jokainen poika näki sen yli.

Thompsonia ja Venablesia kokeiltiin aikuisina (Kuva: Getty Images)

Telakan pohja oli nostettava ylös, jotta pojat näkisivät (Kuva: Getty Images)

Vuonna 2010 Meggie Atkinson, silloinen Englannin lasten komissaari, vaati rikosoikeudellisen vastuun nostamista 12 vuoteen oikeudenkäynnin valossa.

Rikosoikeudellisen vastuun ikä tässä maassa on 10 - se on liian alhainen. Se on ehdottomasti siirrettävä 12: een; joissakin Euroopan maissa se on 14, hän sanoi.

'Koska tiedätte, mitä teoillanne ovat kaikki seuraukset, olette vanhemmassa lapsuudessa tai murrosiässä.

”Nuoria tuomitaan yleensä nuorisotuomioistuimessa, [Thompsonia ja Venablesia] aikuisten tuomioistuimessa. Se, mitä he tekivät, oli poikkeuksellisen epämiellyttävää, ja se tosiasia, että pieni poika päätyi kuolleeksi, ei ole asia, jonka kansakunta voi helposti unohtaa. Mutta heitä ei olisi pitänyt tuomita aikuisten tuomioistuimessa, koska he olivat vielä lapsia. '

Rikoksesta syytetyille lapsille annetaan yleensä nimettömyys, mutta oikeudenkäynnin päätteeksi tuomari antoi molempien nimet, 'koska yleinen etu syytti syytettyjen edut'.

Vuonna 1999 Euroopan ihmisoikeustuomioistuin päätti, että pari ei saanut oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä ja tuomitsi 29 000 punnan kustannukset Jon Venablesille ja 15 000 puntaa Robert Thompsonille.

Denise kampanjoi väsymättä saadakseen rangaistuksensa korotuksen (Kuva: Lehdistöjärjestö)

Pariskunnan asianajajat väittivät, että aikuisten tuomioistuinpaikka ja julkisuus tekivät mahdottomaksi koulupoikien oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin.

Lue lisää

katie hinta synnyttää
James Bulgerin murha
Kuinka James Bulger murhattiin Mitä tapahtui James Bulgerin tappajille? Jon Venablesin ahdistavat sanat & apos; vanhemmat Jon Venablesin salainen elämä

Kuinka kauan heidät tuomittiin?

Heidät määrättiin pidätettäväksi hänen majesteettinsa mieltymyksestä - eli loputtomiin aikoihin - mutta vuonna 2001 ehdonalaislautakunnan kuuden kuukauden katsauksessa todettiin, että he eivät enää uhanneet yleistä turvallisuutta, ja heidät vapautettiin henkilisenssillä palveltuaan juuri kahdeksan vuotta.

Molemmat kiellettiin palaamasta Liverpooliin ja heille annettiin uusia henkilöllisyyksiä 1,5 miljoonan punnan kustannuksella.

James & apos; äiti Denise uskoo, että heidän olisi pitänyt jäädä elinkautiseen vankeuteen, ja hän on väsymättä kampanjoinut heidän oikeuksiaan nimettömyyteen vastaan.

Ralph Bulger poikansa Jamesin kanssa (Kuva: Pan Macmillan)

Denise myönsi kerran eläneensä pelossa. oikeudenkäynnistä lähtien (Kuva: Peter Powell)

Maaliskuussa 2010 Venables kutsuttiin vankilaan, koska se on ladannut ja jakanut yli 100 lasten hyväksikäytöstä otettua kuvaa. Hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankeuteen ennen kuin hänet saatiin ehdonalaiseen uudelleen heinäkuussa 2013.

Viime marraskuussa hänet pidätettiin ja kutsuttiin vankilaan epäiltynä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien kuvien hallussapidosta.

Kruunun syyttäjävirasto julkaisi tammikuussa lausunnon, jossa vahvistettiin, että Venables oli syytetty.

Lausunnossa sanottiin: 'Mies, joka tunnettiin aiemmin nimellä Jon Venables, on syytetty rikoksista, jotka liittyvät sopimattomiin lasten kuviin, ja hän tulee kruununtuomioistuimeen.

'' Oikeudenmukaisuuden varmistamiseksi tässä vaiheessa ei julkisteta muita yksityiskohtia ja menettelyyn liittyy raportointirajoituksia. ''

Samaan aikaan Thompson ei ole loukkaantunut uudelleen vapautumisensa jälkeen, ja hänen uskotaan olevan pitkäaikaisessa suhteessa miehen kanssa, joka tietää, kuka hän todella on.

Venables myöntää syyllisyytensä useiden lasten hyväksikäyttökuvien hallussapitoon

Jon Venables myönsi 7. helmikuuta 2018 salassa pidetyssä oikeudenkäynnissä, että hänellä oli lasten hyväksikäyttökuvia ja 'pedofiilikirja'.

Venables sai kiinni 1170 sopimattomasta valokuvasta lapsista kannettavalla tietokoneellaan, Old Baileylle kerrottiin.

chanelle hayes löysät naiset

James Bulgerin äiti ja isä Raph ja Denise olivat läsnä oikeudessa todistaakseen hänen syyllisyytensä.

Katso Myös: