Paljastui, mitä vanhoille 1 punnan kolikoille tapahtui ja kuinka paljon niistä eroaminen maksoi

Uusi Punta Kolikko

Horoskooppi Huomenna

Hyvästi ystäväni(Kuva: OJO Images RF)



Veronmaksajat ovat hakenut 5,5 miljoonaa puntaa hävittäen 1,5 miljardia vanhaa 1 punnan kolikkoa.



1 punnan kolikot korvattiin 12-puolisilla kolikoilla viime vuoden maaliskuussa, ja ne lakkasivat olemasta laillinen maksuväline kuusi kuukautta myöhemmin.



Tuolloin kuninkaallinen rahapaja sanoi, että heille lähetetyt vanhat puntakolikot sulatetaan ja niistä valmistetaan uusi 1 punnan kolikko.

Mutta uudet luvut osoittavat, että se oli kaukana ainoasta hinnasta.

Tiedotusvapautta koskevan pyynnön jälkeen valtiovarainministeriö on paljastanut 4,6 miljoonan punnan veronmaksajien rahoja pyöreiden puntojen murskaamiseen, jotta niitä ei enää voisi käyttää.



Valtiovarainministeriö käytti toisen 865 017 punnan vanhan kolikon keräämiseen. Ilmoitettiin, että ne myytiin myöhemmin sulattamiseen muualla.

Entä väärennökset?

Uusi 1 punnan kolikko lanseerattiin osana Royal Mintin pyrkimyksiä vähentää väärennöksiä. Suunniteltu maailman turvallisimmaksi kolikoksi, se on valmistettu kahdesta metallista, siinä on hologrammimainen kuva ja toinen- salainen turvallisuusominaisuus.



Sitä tarvittiin - luvut ennen vetäytymistä osoittivat, että jopa yksi 36: sta vanhasta 1 punnan kolikosta oli väärennettyjä ja jopa 50 miljoonaa väärennöstä oli liikkeessä tammikuussa 2017.

Miehesi kastroimisen etuja

Näitä ei voitu käyttää uusiin 1 punnan kolikoihin, mutta ne oli erotettava muualla sulattamiseksi.

Mitä tehdä, jos löydät vanhan 1 euron kolikon

Siellä on edelleen miljoonia kolikoita (Kuva: Bloomberg)

Jos löydät vielä yhden £: n vaihtosi, säästöpossun, hansikaslokeron tai sohvan selkänojan, voit tehdä sen muutamalla tavalla:

mitä 823 tarkoittaa
  • Suuntaa paikalliseen pankkiisi tai rakennusyhteisöön ja talleta summa säästötilille.

  • Vie kolikot paikalliseen Postitoimistoon ja talleta ne pankkitilillesi.

  • Pakkaa kaikki kolikot rahapussiin ja vaihda ne paikalliseen pankkitoimistoon. He voivat tehdä tämän puolestasi maksutta. Jotkut saattavat pyytää sinua olemaan asiakas ennen kuin suostuvat vaihtamaan.

Mutta ennen kuin teet sen, tarkista takaosa - se johtuu siitä, että monet vanhat 1 punnan kolikot olivat lopulta yli 1 punnan arvoisia, koska keräilijät halusivat harvinaisia ​​malleja.

Tässä ovat arvokkaimmat vanhat 1 £ kolikon mallit.

Lue lisää

Harvinainen raha: Onko sinulla jotain näistä?
Harvinaiset 1p kolikot Lopullinen opas harvinaisiin kolikoihin Arvokkaimmat 2 £ kolikot Harvinaiset 50p kolikot

Katso Myös: