WhatsApp alkaa näyttää ADS:iä tilapäivityksissä ensi vuonna – tältä ne näyttävät

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Facebook on tehnyt kiistanalaisen päätöksen alkaa näyttää mainoksia WhatsAppissa ja on paljastanut esikatselun siitä, miltä ne näyttävät.



siepattu selkeästi näkyvä meemi

Mainokset näkyvät aluksi vain sovelluksen Tila-osiossa, joka lisättiin viime vuonna ja on hyvin samanlainen kuin Instagram Tarinoita.



Mainokset näkyvät tilapäivitysten välillä ja kattavat koko näytön, aivan kuten Instagramissa.



Mainoksia napsauttavat käyttäjät ohjataan mainostajan verkkosivustolle Facebookin mukaan, joka esitti esikatselun markkinointihuippukokouksessaan Rotterdamissa, Alankomaissa.

Tällä hetkellä ei ole tarkoitus sisällyttää mainoksia sovelluksen Chatit-pääosioon.

Marraskuussa 2018 Facebook ilmoitti ottavansa käyttöön mainoksia WhatsAppissa yrittääkseen ansaita rahaa suositulle viestisovellukselle.



Sen lisäksi, että yritys näyttää mainoksia sovelluksen Tila-osiossa, yritys veloittaa yrityksiltä maksun yhteydenpidosta asiakkaisiin.

Käyttäjät voivat löytää asiakaspalvelun sovelluksen kautta ja lähettää heille kysymyksen tai valituksen.



Yrityksiltä veloitetaan vastaamisesta joissakin tilanteissa, ja viestit maksavat 0,003–0,07 puntaa riippuen siitä, missä maassa käyttäjä asuu.

(Kuva: E+)

Siirto on kiistanalainen, koska se on suoraan vastoin Brian Actonin ja Jan Koumin toiveita, jotka perustivat WhatsAppin vuonna 2009.

Kun WhatsApp käynnistettiin, sitä tarjottiin maksullisena sovelluksena. Käyttäjät maksoivat sen lataamisesta ennakkomaksun, ja viestintä oli silloin ilmaista.

Vuonna 2013 yritys teki sovelluksesta ilmaisen, mutta lisäsi 1 dollarin vuosimaksun (noin 0,70 puntaa) palvelun käytöstä.

WhatsAppin osti Facebook Vuonna 2014, ja ennen Facebookin hankintaa kirjoitetussa blogissa Acton ja Koum lupasivat, ettei sovelluksesta tulisi 'vain uusi mainosten selvityskeskus'.

WhatsApp-huijaukset

Vuonna 2016 WhatsApp ilmoitti kuitenkin, että se ei enää veloita palvelusta maksua, mikä ei jättänyt yritykselle selvää tapaa ansaita rahaa.

Sekä Acton että Koum erosivat yrityksestä viime vuonna sen jälkeen, kun tuli ilmi, että Facebook aikoi ansaita rahaa sovelluksella myymällä palveluita yrityksille ja mainontaan.

Acton sanoi, että hänen oli lähdettävä, koska Mark Zuckerbergin kiire ansaita rahaa sovelluksella teki hänestä 'onnettoman'.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: