Valkoinen ja kultainen mekko: Tässä on tiedettä, miksi jotkut ihmiset näkevät sinisen

Tekniikka Ja Tiede

Horoskooppi Huomenna

Koko internet on hämmentynyt tästä mekosta. Näetkö sen valkoisena ja kultaisena vai mustana ja sinisenä? Jotkut näkevät sen jopa sinisenä ja kultaisena.



Tiedämme, että todellinen mekko - brittiläiseltä jälleenmyyjältä Roman Originals - on kuninkaallista ja mustaa. Mutta se on heikkolaatuinen valokuva - otettu tämä Tumblr -bloggaaja - mekosta, joka on hämmentänyt meitä kaikkia ja herättänyt hauskoja meemejä.



Joten miksi me kaikki näemme sen eri tavalla?

Alkuperäinen mekko on ehdottomasti sininen, mutta kuva siitä on hyvin hämmentävä ihmisen aivoille

Alkuperäinen mekko on ehdottomasti sininen, mutta kuva siitä on hyvin hämmentävä ihmisen aivoille



On selvää, että tapa, jolla ihmissilmät ovat kehittyneet katsomaan värejä maailmassa, jossa tärkein valonlähde on auringonvalo.

Näemme esineet ympärillämme, koska valo pomppii niistä pois ja takaisin verkkokalvoomme. Aivot ovat oppineet rekisteröimään, mikä väri todellinen valonlähde on, ja sitten vähentämään kyseisen värin kohteen todellisesta väristä.

Joten kuvittele keltaista valoa valkoiselle esineelle - aivot ymmärtävät, että keltainen valo vaikuttaa sen pinnan väriin, johon se laskeutuu, ja yrittää jättää sen huomiotta.



Näyttääkö tämä kuva siniseltä vai kultaiselta?

Näyttääkö tämä kuva siniseltä vai kultaiselta?

Ihmissilmät kehittyivät ymmärtämään valonlähteen värin ja kohteen värin välisen eron

Ihmiset ovat kehittyneet käsittelemään erilaisia ​​värillisiä valoja, koska olemme tottuneet siihen, että aurinko vaihtuu eri väreissä auringonnoususta auringonlaskuun. keskellä päivää.



'Visuaalisen järjestelmämme on tarkoitus heittää pois tietoa valaisimesta ja poimia tietoa todellisesta heijastuskyvystä', sanoi neurotieteilijä Jay Neitz Washingtonin yliopistosta. Wired.com .

Jotkut aivoistamme leikkaavat pois sinertäviä sävyjä, kun taas toiset leikkaavat kellertäviä sävyjä

Jotkut aivoistamme leikkaavat pois sinertäviä sävyjä, kun taas toiset leikkaavat kellertäviä sävyjä

Jotkut aivot vähentävät sinistä 'valoa', kun taas toiset vähentävät kellertäviä kultaisia ​​sävyjä

Sinisen mekon tapauksessa aivot yrittävät vähentää valonlähteen aiheuttamaa värivirhettä. Mutta joidenkin ihmisten aivot yrittävät päästä eroon sinertävistä sävyistä - niin he näkevät valkoisen ja kullan - ja jotkut yrittävät päästä eroon kellertävistä kultaisista sävyistä, mikä tarkoittaa, että he näkevät sinisen ja mustan.

'Mutta minä näin sen yhtenä värinä ja nyt toisena'

Vielä oudompaa on, että jotkut ihmiset näkevät sen aluksi valkoisena ja kultaisena, mutta katsovat sitten parannettua versiota kuvasta ja näkevät sitten toisen version.

Se osoittaa kontekstin tärkeyden siinä, miten aivomme käsittelevät kuvia. On olemassa monia muita hämmästyttäviä optisia harhoja, jotka osoittavat tämän.

Sen arvoista Neitz näkee valkoisen ja kullan ja sanoo: 'Olen tutkinut yksilöllisiä eroja värinäkymässä 30 vuoden ajan, ja tämä on yksi suurimmista yksilöllisistä eroista, joita olen nähnyt.'

kyselyn lataus

Minkä värinen #Mekko?

Yli 18000 ÄÄNETTÄ

Sininen ja mustaValkoinen ja kulta

Katso Myös: