Kuka oli Eleanor Rigby? Naisen salaisuudet, jonka kuolema inspiroi The Beatles -hittiä

Julkkis Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Yksinäinen ja haudattu ilman seremonioita Eleanor Rigbyn hahmo tuli kuolemattomaksi The Beatlesin osumassa.



Paul McCartney sanoi vuosien ajan, että nimi Eleanor Rigby tuli hänelle juuri kirjoittaessaan laulua.



Mutta myöhemmin kävi ilmi, että Eleanor Rigby oli naisen nimi, joka oli kirjoitettu hautakiveen hautausmaalla lähellä McCartneyn asuinpaikkaa ja jossa hän oli aiemmin käynyt John Lennonin kanssa.



Jotkut väittävät, että hän inspiroi kappaleen nimen, kun taas McCartney on aiemmin sanonut, että hänen nimensä oli täysin keksitty.

Mutta tosielämän Eleanor Rigby, joka kuoli pian toisen maailmansodan alkamisen jälkeen, on saattanut elää samanlaista elämää kuin sanoituksissa kuvattu Eleanor Rigby kuoli kirkossa ja hänet haudattiin nimensä kanssa. Kukaan ei tullut. '

Tommy Steele Eleanor Rigbyn patsas Stanley Streetillä, Liverpoolissa. Laatta kuvaa: 'Omistettu kaikille yksinäisille ihmisille' (Kuva: Wikipedia)



Eleanor Rigbyn hautakivi (Kuva: Getty Images Europe)

Teot Eleanor Rigbyn haudalle esillä Omega Auctionsissa Warringtonissa (Kuva: PA)



The Beatles Bangorissa elokuussa 1967 (Kuva: Daily Post Wales)

Eleanor syntyi 2. elokuuta 1895 Wooltonissa, Liverpoolissa, ja asui samassa talossa isovanhempiensa kanssa, lähellä John Lennonin lapsuudenkotia.

Hänen koko nimensä oli Eleanor Rigby Whitfield, mutta hänen isoisänsä oli käyttänyt nimeä Rigby pitääkseen sukunimen voimassa.

Kun hänen isänsä kuoli, kun hän oli 15-vuotias, Eleanorin äiti meni uudelleen naimisiin ja hänellä oli kaksi tyttöä, Edith ja Hannah, joiden piti olla Eleanorin sisaret ja myöhemmin avain haudan löytämiseen. Päivittäinen posti .

Eleanor avioitui vasta 35 -vuotiaana - 1900 -luvun alun muinaisena - ja meni naimisiin rautatiepäällikön Thomas Woodsin kanssa. Pariskunta ei ilmeisesti kyennyt saamaan lapsia.

Hän kuoli 10. lokakuuta 1939 - kuukausi toisen maailmansodan syttymisen jälkeen - aivoverenvuodon jälkeen samassa talossa Wooltonissa, missä hän oli syntynyt.

Hänen haudalleen tehdyt teot ilmenivät, kun Eleanorin kahden sisaren omistama kiinteistö jätettiin sukulaiselle, kun pari kuoli kuukauden kuluessa toisistaan ​​vuonna 2001. Hänen isoäitinsä oli ostanut hautakirjat vuonna 1915.

Siitä lähtien hautapaikalla on vieraillut legioonia faneja, jotka haluavat kokeilla palan Beatlesin historiasta.

Eleanor Rigbyn hautakivi oli hautausmaalla, jossa McCartney ja Lennon tapasivat Woolton Villagen puutarhajuhlissa vuonna 1957, joka on alueen sosiaalisen kalenterin kohokohta.

Pari otti säännöllisesti pikakuvakkeita hautausmaan läpi ennen kuin he muodostivat superryhmän, ja McCartney on aiemmin ehdottanut, että nimi saattoi tulla hänen alitajuntaansa heidän kulkiessaan läpi.

Toisella lähellä olevalla kivellä oli ilmeisesti nimi 'McKenzie'. joka saattoi myös alitajuisesti inspiroida yhtä kappaleen muista hahmoista - isä McKenzietä.

Vuonna 2008 ilmestyi Liverpoolin kaupungin sairaalan palkkarekisteri vuodelta 1911, joka sisälsi Eleanor Rigbyn nimen ja allekirjoituksen, joka tunnistettiin siellä työskenteleväksi 14-vuotiaana siivoojaksi.

McCartney lahjoitti asiakirjan Sunbeams Music Trustille vuonna 1990. Hän väitti, että tuuletin oli lähettänyt sen.

Kuitenkin McCartney myöhemmin kiisti teorian, jonka mukaan hautakivi olisi innoittanut kappaleen. Hän väitti, että kappaleen nimi oli ensin Daisy Hawkins ja nimi Eleanor Rigby oli kokonaan hänen keksimänsä.

Hän sanoi, että se sai inspiraationsa ryhmästä, joka työskenteli näyttelijä Eleanor Bronin kanssa Helpissa, ja Rigby otettiin Bristolin myymälän nimestä.

Eleanor Rigby vapautettiin Yellow Submarinen B -puolella (Kuva: Wikipedia)

Muotokuva brittiläisestä The Beatles-yhtyeestä Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr ja John Lennon BBC Television Studiosilla Lontoossa ennen maailmankiertueensa alkamista 17. kesäkuuta 1966 (Kuva: Hulton -arkisto)

Eleanor Rigby julkaistiin Yellow Submarinen B -puolella vuonna 1966 ja Revolver -albumilla. Kappale poikkesi heidän normaalista pop-musiikkityylistään ja keskittyi Eleanorin surulliseen hahmoon ja käytti jousikvartettoa.

milloin äänestyspaikat sulkeutuvat

Kirjat Eleanor Rigbyn haudalle, joka sijaitsee Pyhän Pietarin kirkon pihalla Wooltonissa, Liverpoolissa, on määrä myydä huutokaupassa ensi kuussa, ja niiden arvioidaan myyvän noin 5 000 puntaa.

Huutokauppaan kuuluu hautatilan lisäksi pienoiskoossa oleva Raamattu, vuodelta 1899 ja Eleanor Rigby kirjoitettuna.

Eleanor Rigbyn nuotit, käsin kirjoitettu lyijykynä, tarjotaan myös huutokauppaan, ja niiden odotetaan myyvän noin 20 000 puntaa.

Sen ovat allekirjoittaneet tuottaja George Martin ja McCartney, ja siinä todetaan, että kappale oli tarkoitus nauhoittaa Abbey Road Studion numero kaksi ja sen oli sisällettävä neljä viulua, kaksi alttoviulua ja kaksi selloa.

Eleanor haudattiin Pyhän Pietarin kirkon pihalle Wooltoniin, Liverpooliin (Kuva: Google Maps)

Pienikokoinen raamattu huutokaupataan - näytetään Eleanorin koko nimi Eleanor Rigby Whitfield (Kuva: PA)

Pienikokoinen raamattu myydään myös huutokaupassa (Kuva: PA)

Alkuperäinen partituuri on myös tarkoitus myydä (Kuva: PA)

Kun hautatila ostetaan, ostajilla on tyypillisesti 'yksinoikeus hautaamiseen' 99 vuodeksi Asiasta kertoo Guardian.

Koska Eleanorin tontti, johon hänet on haudattu useiden muiden perheenjäsentensä kanssa, ostettiin vuonna 1915, tämä yksinoikeus on nyt vanhentunut, eikä hautauksia saa tehdä ennen kuin tila ostetaan uudelleen.

Lain mukaan jäännöksiä voidaan häiritä 75 vuotta viimeisen hautaamisen jälkeen - joka tässä tapauksessa hautakiven mukaan oli vuonna 1949.

Tämä tarkoittaa sitä, että joka ostaa tilan, hänet voidaan haudata samaan paikkaan seitsemän vuoden kuluttua.

Warringtonissa toimiva Omega Auctions myy erät 11. syyskuuta, ja ne menevät alkuperäisen Eleanor Rigbyn sukulaiselle.

Katso Myös: