Miksi perjantaita 13 pidetään epäonnisena - pelottavia taikauskoja selitetään

Maailman Uutiset

Horoskooppi Huomenna

Miksi perjantai 13 on niin onneton?



Perjantai 13. päivä on vihdoin koittanut marraskuussa 2020, ja monet odottavat huonoa onnea tapahtuvan heille tällä hetkellä - varsinkin loppuvuoden jälkeen - mutta mistä taikausko tulee?



Pelko numero 13: n uskotaan alkavan keskiajalla, koska se pelättiin niiden ihmisten lukumäärän pelosta, jotka olivat läsnä torstaina torstaina Jeesuksen Kristuksen viimeisen illallisen ja ristiinnaulitsemisen tarinassa kristillisessä raamatussa.



Monet uskovat sen johtuvan siitä, että petollinen opetuslapsi Juudas Iskariot oli kolmastoista vieras, joka istui alas Jeesuksen puolesta. viimeinen ehtoollinen.

Jotkut kirjoitukset uskoivat myös, että perjantai oli itsessään onneton, joten se pariksi numeron 13 kanssa oli kaksinkertaisesti hankala.

Viimeinen ehtoollinen - Leonardo da Vincin freskon jälkeen 15. huhtikuuta 1452 - 2. toukokuuta 1519 (Kuva: Hulton -arkisto)



Playstation plus -pelit huhtikuu 2016

Yksi teoreettinen historiallinen syy pelolle on se, että Ranskan kuningas Filippus IV pidätti perjantaina 13. lokakuuta 1307 satoja temppeliritareiden jäseniä ja kutsui yliluonnollista vihaa.

Toiset ovat kuitenkin viitanneet Thomas W.Lawsonin vuonna 1907 ilmestyneeseen romaaniin Friday the Thirteenth lisäämällä taikauskoa päivämäärän ympärille, kun tarinan mukaan välittäjä käyttää päivämäärää koskevia huolenaiheita aloittaakseen paniikin Wall Streetillä.



Joten ei näytä olevan yksiselitteistä vastausta päivämäärän pelkoon, mutta älä stressaa siitä liikaa. Vai pitäisikö ?!

Pelkäätkö perjantaita 13. Kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Katso Myös: