Saanko hyvityksen, jos peruutan lomani? Oikeutesi toisen aallon pelkoina vahvistuvat

Matkavakuutus

Horoskooppi Huomenna

Onko tällä hetkellä tapa varata loma turvallisesti?(Kuva: LightRocket Getty Imagesin kautta)



Viime viikonloppuna miljoonien ihmisten lomasuunnitelmat menivät sekaisin, kun ilmoitus Espanjasta ja sen saarilta palaavien ihmisten joutui karanteeniin.



Viikon edetessä myös muut maat ovat lähestymässä itsensä samalle listalle.



Iso-Britannian parhaat eläintarhat

Riippumatta Covid-19-tapausten toisen aallon laajuudesta, tosiasia on, että asiat ovat näin lähitulevaisuudessa ulkomaille matkustamisen suhteen.

Mitä vaihtoehtoja sinulla on, kun majoitusmahdollisuudet kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ovat jo lähes varattuja vuodeksi 2021?

Olen tutustunut tarinan uusimpiin käänteisiin ja tuonut sinulle ajan tasalla olevat vinkit ja ohjeet. Mutta kuten olen usein sanonut lukituksen takia, pidä silmällä uutisia ja päivityksiä hallituksen verkkosivuilla.



Mitä tapahtui Espanjalle ja vaikuttaako se muihin maihin?

Neuvo muuttui yön aikana, kun ihmiset olivat vielä lomalla (Kuva: NEWSAMpix)

Koska tartuntojen määrä kasvaa, liikenneministeriö päätti, että kaikkien Espanjasta, Kanariansaarilta ja Baleaareilta palaavien ihmisten on oltava karanteenissa 14 päivän ajan saapuessaan.



Lisäksi ulkoministeriö (FCO) ilmoitti suosittelevansa kaikkea muuta kuin välttämätöntä matkaa Espanjaan ja saarille.

Tämä tarkoitti sitä, että kyseisten alueiden ulkopuolella jo olevat ihmiset (tai jotka lähtivät ilmoituksen jälkeen) joutuivat karanteeniin saapuessaan takaisin Yhdistyneeseen kuningaskuntaan. FCO -neuvo on tärkeä, koska se tarkoittaa, että jos päätät matkustaa, vakuutuksesi mitätöidään ja teet sen omalla vastuullasi.

Tätä kirjoitettaessa monet muut maat, joilla on merkittävä matkailuala, näkevät nousua Covid-19-tapauksissa, joten on todennäköistä, että muut maat liittyvät Espanjaan pian.

Mitä pitäisi tehdä, jos olet lomalla, kun matkuneuvonta muuttuu?

Ajeletko ulos vai lähdetkö kotiin mahdollisimman pian? (Kuva: Getty Images)

Ota nyt yhteyttä matkavakuutusyhtiöön saadaksesi selville, mitä he neuvovat. Pidä silmällä FCO -verkkosivustoa - neuvot päivittyvät ja muuttuvat koko ajan. Voit lukea uusimmat ohjeet täältä: https://www.gov.uk/foreign-travel-advice/spain

Tarkista lentoyhtiöltäsi, onko kotilentosi muuttunut, ja puhu hotellille etukäteen, onko lentojen muutoksessa joustavuutta.

Onko vakuutus edelleen voimassa, jos matkuneuvonta muuttuu?

Matkavakuutukset ovat edelleen voimassa Espanjassa, vaikka vakuutusten kattavuus vaihtelee huomattavasti.

Esimerkiksi jotkut vakuutukset on myyty ”Covid 19 -suojaksi”. Käytännössä tämä kattaa sinut sairastumasta virukseen poissa ollessasi, mutta ei ennen matkaa tai päättäessäsi olla matkustamatta.

Kun otetaan huomioon, että useimmissa maissa on käytössä karanteenimenettelyt niille, jotka antavat positiivisen testin, on kiistatonta, kuinka paljon hyötyä tästä on.

Jotkin kattavammat käytännöt kattavat sinulle joitain kuluja, jos oleskelua jatketaan karanteenin vuoksi tai esimerkiksi suljet hotellisi, vaikka sinulla ei olisi diagnosoitu virusta.

Mitä tulee ennenaikaiseen lähtöön, vaikka jotkut vakuutuksenantajat voivat sallia tämän, käytännössä tämä riippuu usein olemassa olevista FCO -ohjeista, jotka eivät tällä hetkellä sano tulevan kotiin.

Onko minulla oikeus hyvitykseen, jos olen varannut kesäloman Espanjasta?

Saatko rahat takaisin? (Kuva: SWNS)

Sinulla on oikeus hyvitykseen vain, jos lentoyhtiö tai pakettiloma peruutetaan.

Jos lennot menevät eteenpäin, mutta FCO: n neuvot ovat 'kaikki paitsi välttämätön matka', se ei tarkoita, että saat hyvityksen, vaikka voit esittää tämän väitteen yritykselle.

Jos olet varannut lennot ja majoituksen erikseen tai sinulla ei ole pakettitarjousta, neuvottele. Ole valmis tekemään kompromisseja ja että kupongit ovat hyvä tulos, koska muita vaihtoehtoja ei ole.

Voit ehkä hakea vakuutusta, jos se on olemassa oleva vuosittainen vakuutus, eikä sitä ole uusittu pandemian puhkeamisen jälkeen, mutta tarkista asia vakuutusyhtiöltäsi.

Lopuksi, jos maksoit luotto- tai pankkikortilla lomalta, voit pyytää kortin tarjoajaa 'veloittamaan takaisin' maksusi - mutta tämä ei ole mitenkään taattu.

Luottokorttimaksut yli 100 puntaa maksaville tuotteille antavat sinulle mahdollisuuden tehdä 75 kohdan vaatimus korttisi tarjoajaa vastaan, jos tavaroita tai palveluita ei voida tarjota - argumentti, jota voit käyttää myös täällä.

Entä varata loma nyt?

Mitä voit tehdä suojellaksesi itseäsi

Jos varaat lomasi nyt, olet vastuussa riskistä.

Kuluttajan perusoikeudet pysyvät muuttumattomina, mutta monet ihmiset kohtaavat tilanteita, joissa ei ole selvää, mistä - tai miten - voit saada rahasi takaisin.

ystävät lähtevät Netflix uk:sta

Mielestäni tämä ei ole reilua. Resolver vaatii Lahjakortit laajennetaan ihmisille, jotka ottivat riskin ja eivät voineet matkustaa eri syistä - ja että nämä taataan hallitukselle, jos yritys menee konkurssiin .

Toistaiseksi on kuitenkin tärkeää tarkistaa varausehdot ennen sitoutumista - ja ottaa niistä kopiot. Saatat huomata, että voit pyytää vaihtoehtoista päivämäärää tai tositteen (tai jopa hyvityksen) osana yrityksen omia ehtoja, jos et voi matkustaa.

Uudet matkavakuutukset sisältävät lähes varmasti poissulkemisia koronavirukseen liittyvistä korvausvaatimuksista, mutta vakuutuksen pitäisi silti kattaa sinut muuhun kuin Covidiin liittyvään sairauteen tai vammaan ulkomailla tai jos joudut peruuttamaan, jos esimerkiksi sinut irtisanotaan.

Lentoni on juuri peruttu

Milloin heidän on palautettava rahat takaisin (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Jos aiot lentää pian ja lentoyhtiö on peruuttanut lentosi, sinun pitäisi saada täysi hyvitys tai joskus mahdollisuus varata tai siirtää lento tulevaan päivämäärään.

Vaikka laki sanoo, että tämän pitäisi tapahtua seitsemän päivän kuluessa, tiedän, että näin ei tapahdu usein.

Lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen käyttäytymistä tutkitaan parhaillaan, mutta toistaiseksi pidä kiinni aseistasi, ota kuponki, jos siltä tuntuu, mutta vaadi hyvitystä, jos et.

Entä jos tulevaa lentoa/lomaa ei ole peruttu?

Mitä jos se väittää etenevänsä eteenpäin? (Kuva: Getty Images/EyeEm)

Kuten näimme sulkemisen aikana, kaaos aiheutti yhteydenoton lomayrityksiin ja lentoyhtiöihin, hyvitysten saamisen ja kiertotien. Tämän ei olisi pitänyt tapahtua.

Sinulla on kuitenkin oikeus hyvitykseen vain peruutettu lento (7 päivän kuluessa) tai a peruutettu pakettiloma (sinulla on oltava todistus, joka osoittaa, että se on pakattu kauppa ja hyvityksen pitäisi tapahtua 14 päivän kuluessa).

Kuulen jo lentoyhtiöistä, jotka eivät peruuta lentoja FCO: n neuvoista huolimatta, ja näyttää todennäköiseltä, että jotkut lomayritykset saattavat kokeilla tätäkin. Tämä on naurettavan epäoikeudenmukaista, ja odotan lujaa vastausta sääntelyviranomaisilta ja hallituksen elimiltä, ​​mutta toistaiseksi olkaa valmiita neuvottelemaan kuten ennenkin.

Jos yritys ei pelaa palloa, pyydä heitä vahvistamaan se kirjallisesti (käytä tarvittaessa sosiaalista mediaa).

Pahimmassa tapauksessa voit pyytää pankkiasi tai kortin tarjoajaasi 'veloittamaan takaisin' käyttämäsi rahat, koska yritys kieltäytyy hyvityksestä. Jälleen tämä palvelu viivästyy pyyntöjen määrän vuoksi, joten ole kärsivällinen.

En saa kiinni lentoyhtiöstä/lomayrityksestä

Valitettavasti vastaus tähän on pysyä. Vaadimme lisää selvyyttä matkustajien tilanteesta lentoyhtiöiden ja lomayritysten verkkosivuilla. Pidä kirjaa siitä, milloin soitit ja kuinka kauan odotit, sekä kuvakaappauksia verkkosivustoon liittyvistä ongelmista.

Minua veloitettiin varaukseni muuttamisesta

Ensimmäisen lukituksen aikana lentoyhtiöt ja matkatoimistot luopuivat varausmaksuista. Mutta nyt jotkut ovat ilmeisesti palauttaneet nämä maksut.

Jälleen tämä on todella epäoikeudenmukaista. Jos joudut nielemään maksun, voit silti valittaa sen jälkeen, joten merkitse muistiin, mitä sinulle kerrottiin, ja tee virallinen valitus lentoyhtiölle.

Olen varannut loman, mutta haluan peruuttaa

Vaikka et matkustakaan seuraavien viikkojen aikana, tästä tulee ongelma, kun tulet lomalle sen mukaan, miten virus leviää.

Sinulla on muutamia päävaihtoehtoja tarkasteltavaksi:

  • Matkavakuutuksesi
  • Lomasi varaava yritys
  • Lentoyhtiösi
  • Hotellisi

Matkavakuutus

Mihin olet oikeasti suojattu? (Kuva: Getty Images/iStockphoto)

Ellei sinulla ollut ennen lukitusta (maaliskuu 2020) vuosittaista vakuutusta, jota ei ole vielä uusittu, et todennäköisesti ole vakuutettu siitä, ettet voi matkustaa-etkä varmasti, jos päätät, ettet halua matkustaa.

Tarkoittaako se siis, että menetän rahani?

Ei välttämättä. Matkavakuutus sisältää peruutuslausekkeet. Joten jos lääkäri sanoo, ettet voi esimerkiksi matkustaa sairauden vuoksi, voit yleensä vaatia.

Nyt on aika kaivaa esiin käytäntö ja katsoa se läpi nähdäksesi, mitä sinulle kuuluu. Keskustele myös vakuutusyhtiön kanssa, niin saat selville vaihtoehtosi.

Englannin huonoimmat koulut

Mitä muuta voin tehdä?

Kannattaa jatkaa yrittämistä (Kuva: iStockphoto)

Jousta. Oikeutesi peruuttaa ja saada hyvityksiä lomayhtiöiltä, ​​matkatoimistoilta ja lentoyhtiöiltä vaihtelevat, joten tarkista ne nyt ennen lomaa.

Jos et halua mennä ja ehdot eivät ole sinun eduksesi, miksi et keksisi vaihtoehtoista ratkaisua?

Saatat silti pystyä siirtämään lentosi toiseen kohteeseen tai päivämäärään pidemmälle tulevaisuudessa, joten et menetä rahojasi kokonaan, jos päätät olla matkustamatta.

Kysy lomayhtiöltä heidän suunnitelmiaan, jos jotain tapahtuu lähempänä aikaa. Onko heillä vaihtoehtoisia hotelleja tai majoitusta esimerkiksi muilla alueilla?

Suuri uhkapeli

Monet ihmiset, joiden kanssa olen puhunut, ovat kertoneet minulle, että he ovat peruuttaneet lomansa ja menettäneet kaikki rahansa.

Älä tee tätä ellet ole pakko. Niin kauan kuin yrityksellä on rahaa, sinulla on sen huomio. Joten kysy heiltä, ​​mitä vaihtoehtoja sinulla on, ja saat kirjallisen vastauksen.

Muista, että lomasi peruuttamisen (saat yleensä hyvityksen) ja peruuttamisen välillä on suuri ero (et ehkä, jos ei ole virallista neuvoa, jonka mukaan et voi matkustaa).

Mieti siis tarkkaan, mitä olet valmis tekemään ja mitä et - sitten katso, mistä voit neuvotella.

Resolver voi auttaa sinua kaikissa matkavalituksissa - ja se on täysin ilmaista. Ota yhteyttä osoitteeseen www.resolver.co.uk

Katso Myös: