Winston Churchillin pojanpojanpoika: 'Jeremy Paxman yrittää vain myydä esitystään'

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Sir Winston Churchill

Kansallinen kuvake: Sir Winston Churchill(Kuva: PA)



ray x -tekijä

Kun Sir Winston Churchill makasi kuolinvuoteellaan ja maailma pidätti hengitystään, hänen lapsenlapsenlapsensa otti elämänsä ensimmäiset huohot.



Randolph Spencer-Churchill syntyi 22. tammikuuta 1965, vain kaksi päivää ennen kuin suuri sota-ajan johtaja kuoli vakavan aivohalvauksen jälkeen.



Mutta hänen 50 -vuotispäivänsä viikolla ja kun Britannia täyttää 50 vuotta siitä, kun menetimme kansallisen sankarin, hän tuntee vahvan siteen.

Sanomalehdet, jotka ilmoittivat hänen kuolemastaan ​​25. tammikuuta, sisälsivät myös syntymäilmoitukseni, sanoo Randolph ylpeänä. On hienoa, että sillä on merkittävä yhteys historiaan.

Hän oli jo koomassa, kun synnyin. Tunnen olevani vain siunattu, että olen kasvanut sukupolvessa, joka ei ole koskaan tiennyt kahden maailmansodan kauhuista.



Kansan hyvästit Winston Churchillille 30. tammikuuta 1965 merkitsivät ainoita valtion hautajaisia ​​tavalliselle koko 1900 -luvulla.

Se heijasti valtavaa kansallista kiintymystä sotilasta, kirjailijaa, toimittajaa, historioitsijaa, taidemaalaria ja poliitikkoa kohtaan, joka johti maansa voittoon toisessa maailmansodassa.



Randolph Churchill (Winston Churchillin pojanpoika)

Ylpeä: Randolph Churchill (Kuva: Science Museum, Lontoo | Science & Society Picture Library)

Se on perintö, jonka Randolphin poika John, seitsemän, tiivisti äskettäin.

Olimme Cardiffin kuninkaallisessa rahapajassa lyömällä uutta Churchill-kolikkoa, ja toimittaja kysyi häneltä, mitä hän tiesi isoisänsä, kertoo hänen isänsä.

En ollut kertonut hänelle, mutta hän katsoi kameraan ja sanoi: Hän voitti sodan!

Churchill oli ensimmäinen johtava poliitikko, joka huomasi Adolf Hitlerin natsien uhan, ja kun hän aloitti pääministerinä kahdeksan kuukauden sodassa 10. toukokuuta 1940, hän antoi kansalle virtaa ensimmäisellä puheellaan Downing Street 10: ltä.

Minulla ei ole muuta tarjottavaa kuin verta, vaivaa, kyyneleitä ja hikeä, hän sanoi.

Edessämme on pahimman tyyppinen koettelemus. Edessämme on monia, monia pitkiä kuukausia taistelua ja kärsimystä. Kysyt, mikä on tavoitteemme? Voin vastata yhdellä sanalla: Voitto. Voitto hinnalla millä hyvänsä.

kerry katon uudet hiukset

Randolph on avannut uuden näyttelyn Lontoon tiedemuseossa, jossa korostetaan Churchillin tukea innovaatioille, kuten tutkalle, joka auttoi voittamaan natsit ja heidän liittolaisensa.

Mutta jopa 50 vuotta kuolemansa jälkeen sodan aikainen johtaja on edelleen kiistanalainen hahmo.

Jeremy Paxman, joka tuottaa BBC: n dokumenttielokuvan osavaltion hautajaisten vuosipäivän kunniaksi, kuvaili tällä viikolla häikäilemättömäksi egoistiksi, jota ei voitaisi valita tänään.

arkki Sir Winston Churchillin ylittäessä Trafalgar Squaren Lontoossa

Kunnioitettu: Lähikuva asevaunusta, joka kuljettaa Sir Winston Churchillin arkkua ja joka ylittää Trafalgar Squaren, Lontoo (Kuva: PA)

Paxman yrittää vain myydä ohjelmaansa, Randolph sanoo.

Olen varma, että Churchill osaisi innostaa kansakuntaa tänään. Hän kirjoitti omat puheensa, hän oli oma persoonansa ... eikä spin -lääkäreitä. Churchill oli itse asiassa hyvin edistynyt aikansa.

- Ja ihmiset pitävät siitä, että hän ei ollut aina oikeassa.

Ei voi kiistää, että hän on tehnyt monia asioita väärin. Kun hän siirtyi tooreista liberaaleihin vuonna 1904, hän vaihtoi takaisin 18 vuotta myöhemmin ja häntä syytettiin alasti poliittisesta kyynisyydestä.

Sisäsihteerinä vuonna 1910 hän lähetti asevoimia Etelä -Walesin iskeviä kaivosmiehiä vastaan.

Vain vuotta myöhemmin Sidney Streetin piirityksessä häntä pilkattiin, koska hän otti henkilökohtaisesti vastuun paikalta, kun joukot taistelivat anarkisteja vastaan.

Suuren sodan aikana hän valvoi Dardanelles -kampanjaa, jonka tarkoituksena oli pakottaa Turkki pois konfliktista. Se oli katastrofi, jonka seurauksena kuoli 46 000 sotilasta.

Churchill itse ajatteli, että hänen suurin erehdyksensä tuli valtiokonttorina vuonna 1925, kun hän palautti Britannian kultaisen tason sotaa edeltävillä hinnoilla ja vahingoitti vakavasti taloutta.

1930 -luvulla hänen vastustuksensa Intian itsenäisyyteen johti hänet kuumaan veteen. Kun Gandhi aloitti nälkälakon, Churchill kannatti hänen antaa nälkään kuolla.

Jeremy Paxman

Churchill -slam: Jeremy Paxman (Kuva: BBC)

Randolph puolustaa häntä jälleen.

Meidän aikamme ihmisten on erittäin vaikeaa arvioida henkilöä, joka asui eri aikaan, hän sanoo.

scarlett moffattin plastiikkakirurgia

Se oli hyvin erilainen maailma. Ei ollut joukkotiedotusvälineitä ja tietoa, joka meillä on tänään.

Mutta hän vaatii, että pyrkiessään säilyttämään Sir Winstonin perinnön hän ei halua esittää ruusun sävyistä näkemystä.

Nuoremmalle sukupolvelle olemme rakentaneet tämän upean verkkosivuston, Churchillcentral.com, hän sanoo.

Siinä tarkastellaan kaikkia hänen elämänsä osa -alueita ja viitataan kiistanalaisempiin alueisiin. Haluamme tuoda kaikki tiedot esiin.

”Ihmisten on tarkasteltava alkuperäisiä asiakirjoja ymmärtääkseen menneisyyden selkeämmin.

30. marraskuuta 1874 syntynyt Winston Leonard Spencer-Churchill oli seitsemännen Marlborough'n herttuan pojanpoika, jonka perhepaikka on Oxfordshiren Blenheimin palatsin valtava koti.

Hän epäonnistui kolme kertaa pääsemään Sandhurstin kuninkaalliseen sotilasakatemiaan ennen kuin lopulta onnistui vuonna 1893.

Hän jatkoi sotilaana työskentelyä Kuubassa, Intiassa, Egyptissä ja Sudanissa, missä hän osallistui Omdurmanin taistelun aikana vuonna 1898 viimeiseen brittiläiseen ratsuväkihyökkäykseen.

Teneriffan aallot osuivat hotelliin
Churchill  ragu

Inspiraatio: Churchill päivittäisessä peilissä

Toisen Boer -sodan aikana Etelä -Afrikassa hän oli sotakirjeenvaihtaja ja liittyi joukkoihin tiedustelutehtävässä. Hänet otettiin kiinni, mutta hän pakeni PoW -leiriltä ja vaelsi 300 mailia turvallisuuteen.

Hänen kuuden vuosikymmenen poliittinen uransa alkoi, kun hänet valittiin konservatiivien kansanedustajaksi vuonna 1900 ja hän oli edelleen kansanedustaja kuolemaansa edeltävään vuoteen asti.

Monien vastoinkäymisten joukossa oli vuoden 1945 yleisvaalien tulos kaksi kuukautta Euroopan sodan voiton jälkeen. Britannia oli nälkäinen radikaaleille muutoksille ja jätti Churchillin toriesin Clement Attleen työväenhallituksen hyväksi.

Mutta hän palasi valtaan vuonna 1951 ja oli pääministeri, kunnes erosi vuonna 1955.

Vaikka Randolph oli liian nuori saadakseen henkilökohtaisia ​​muistoja valtion hautajaisista, hän sanoo nyt: Jokainen perheemme jäsen ei koskaan unohda sitä päivää, jolloin Britannia seisoi paikallaan.

Olisit voinut kuulla nastan putoavan koko matkan parlamentista Pyhän Paavalin luo.

Katsoit upeita kuvia ihmisistä kaduilla kyynelillä - se todella merkitsi suuren aikakauden loppua ja uuden sukupolven merkkiä.

  • Churchillin tiedemiehet ovat nyt Lontoon tiedemuseossa.

Katso Myös: