Ensimmäisen maailmansodan unikot: mitä erilaiset muistopäivän unikot tarkoittavat

Uk News

Horoskooppi Huomenna

Punaisen unikon lisäksi on valkoisia, violetteja ja mustia unikot(Kuva: Getty Images/iStockphoto)



Se on ensimmäisen maailmansodan satavuotisjuhla.



Yli 16 miljoonaa ihmistä kuoli sodan aikana ja kuolemansa vuoksi ihmiset ostavat unikot, joista miljoonia myydään maailmanlaajuisesti marraskuun aikana.



Ajatuksena on, että ne ovat kunnioituksen merkki sodan aikana kuolleille tai kärsineille.

Punaiset unikot symboloivat toivoa ja muistoa, mutta entä valkoinen, musta tai jopa violetti?

On olemassa joukko muita värillisiä unikot, joita ihmiset käyttävät, jokaisella on eri merkitys.



Punainen unikko

(Kuva: Getty Images)

Punainen unikko on muiston symboli. Unikot olivat yleinen näky. He kukoistivat länsirintamalla sekoitetussa maaperässä. Kuvat inspiroivat kanadalaista lääkäriä John McCraea kirjoittamaan 'Flanders Field' -kirjan, jonka hän kirjoitti vuonna 1915.



Vuonna 1918 amerikkalainen humanitaarinen Moina Michael kirjoitti: 'Ja nyt soihtu ja Poppy Red, me pukeudumme kuolleiden kunniaksi ...'. Hän kampanjoi tehdä unikosta symboli sodassa kuolleiden muistolle. Keinotekoiset unikot myytiin ensimmäisen kerran vuonna 1921, ja niillä rahoitettiin Earl Haig Fundia entisten sotilaiden ja konfliktissa kuolleiden perheiden tukemiseksi.

Vuonna 1922 British Legion perusti tehtaan omien unikkojen valmistamiseksi.

Muita unikot ovat kasvaneet vuosien varrella, valkoiset rauhaan, violetit eläimiin ja niin edelleen. Tässä ovat mitä ne tarkoittavat.

Musta Poppy Rose

Musta ruusuunikko

musta unikon ruusu luotiin edustamaan Afrikan/Mustan/Länsi -Intian/Tyynenmeren saarten yhteisöjä & apos; rooli sodassa. Hanke alkoi vuonna 2010.

BlackPoppyRose -kampanjan mukaan se on symboli meille muistaa paitsi sotilaita myös afrikkalaisten/mustien/länsi -intialaisten/Tyynenmeren saarten yhteisöjen sotilaita, mutta myös kansoja, jotka vaikuttivat kaikin tavoin sotatoimiin.

Violetti unikko

violetti unikko käynnistettiin vuonna 2016 kunnioittamaan palveluksessa kuolleita eläimiä.

Murphyn armeijan purppuranpunainen unikonnakampanja pyrkii lisäämään tietoisuutta eläinten roolista sodassa.

Rahat unikoilta menevät Murphyn armeijalle, Household Cavalry Foundationin eläkkeelle siirtyneille hevosille ja 'Cool coats for Service Dogs & apos;'.

Valkoinen unikko

(Kuva: Peace Pledge Union)

valkoinen unikko on kukka, jota käytetään pasifismin symbolina. Niitä jakaa rauhanlupausunioni (PPU).

Valkoisten unikkojen merkityksessä on kolme elementtiä: ne edustavat kaikkien sodan uhrien muistoa, sitoutumista rauhaan ja haastetta yrittää loistaa tai juhlia sotaa.

Ensimmäiset valkoiset unikot myytiin Osuuskunnan naisten killassa vuonna 1933.

caitlyn jenner autokolarissa

Ne, jotka edistävät valkoisten unikkojen käyttöä, väittävät, että punainen unikko välittää myös erityisiä poliittisia näkökantoja, ja huomauttavat punaisen unikon jakavasta luonteesta Pohjois -Irlannissa, jossa sitä käyttävät pääasiassa ammattiliitot, mutta Irlannin tasavaltalaiset boikotoivat sitä.

Valkoinen unikko voi osoittautua kiistanalaiseksi.

Britannian kuninkaallisella legioonalla ei ole virallista mielipidettä valkoisten unikkojen pukeutumisesta ja todetaan, että se on 'valinta, legioonalla ei ole ongelmia, käytätkö punaista vai valkoista, molempia vai ei ollenkaan' .

Toiset kuitenkin sanovat, että se heikentää punaista unikkoa.

Katso Myös: