Lahjakorttisi ja hyvitysoikeutesi, kun yritys siirtyy hallintoon, selitetään

Laura Ashley

Horoskooppi Huomenna

(Kuva: Universal Images Group Getty Imagesin kautta)



Se on ollut hieman synkkä muutama vuosi joillekin pääkadun suurille tuotemerkeille. Tuhannet yritykset purivat pölyä viime vuonna-ja tämä tapahtui ennen COVID-19: n alkamista.



Tällä viikolla saimme tietää, että useammat yritykset voivat mahdollisesti joutua selvitystilaan. Joten ymmärrettävästi monet ihmiset, joille puhun, ovat huolissaan siitä, mitä tapahtuu, kun yritys kaatuu, kun sinulla on vielä tositteita, lahjakortteja tai odottavia tilauksia.



Sitten ovat lentoyhtiöt ja lomayhtiöt, jotka myöntävät tositteita tulevaa käyttöä varten ihmisille, jotka eivät voi matkustaa tai pitää lomaaan lukitusrajoitusten vuoksi ympäri maailmaa.

Mitkä ovat oikeutesi ja mitä voit tehdä, jos olet huolissasi yrityksen lopettamisesta?

Lahjakortit

Debenhams, Oxford Street

Debenhams on nimennyt seitsemän ensimmäistä myymälää, jotka suljetaan pysyvästi (Kuva: PA)



Kuponki on pohjimmiltaan paperi, joka oikeuttaa sinut ostamaan tavaroita tai palveluita tiettyyn ennalta maksettuun määrään asti - vaikka monet ovat olemassa nykyään virtuaalimuodossa.

on lacey in eastenders raskaana

Lahjakortteja voi ostaa lahjaksi tai myöntää hyvityksen sijaan esimerkiksi kaupasta, jos olet päättänyt, että et pidä ostamistasi tai sinulle annetuista tavaroista.



Lahjakortteihin on yleensä painettu viimeinen voimassaolopäivä, ja sinun on & amp; käyttää sitä tai kadottaa se & apos; tähän päivämäärään mennessä.

Monet lahjakortit kohtaavat tämän kohtalon lompakoihin ja kukkaroihin makaamassa ympäri maata. Siksi kaltaiset yritykset - ihmiset unohtavat lunastaa ne. Jos sinulla on kuponki, laita muistutus kalenteriisi vähintään kuukaudeksi ennen vanhentumisaika, jotta et menetä.

Lahjakortit

Lahjakortit toimivat samalla tavalla kuin tositteet, ja ne ostetaan lähes yksinomaan lahjaksi.

Jälleen kerran niissä pitäisi olla selkeät viimeiset voimassaolopäivät, vaikka aikaisemmin on ollut kiistoja näiden hankautumisesta tai epäselvyydestä.

Jos teet valituksen lahjakortista, ostajan on yleensä tehtävä valitus.

Mitä jos menetät kupongin tai lahjakortin?

Koska ne ovat itse asiassa käteistä, jolla on aikaraja, saatat - ehkä - saada kadonneen lahjakortin tai kupongin uudelleen. Se riippuu ehdoista ja siitä, pystytkö todistamaan, että sinulla oli todella tosite tai kortti.

Mitä tapahtuu, kun yritykset kaatuvat?

Jos sinulla on lahjakortti ja on huhuja, että yritys voisi menettää, paras neuvo on käyttää se

Virallisesti, kun yritys kaatuu, liityt pitkään luetteloon velkojista, joille yritys on velkaa. Käytännössä kuitenkin liityt jonon takaosaan. On todella harvinaista saada käteistä takaisin. Joten useimmille yrityksille, kun yritys kaatuu, kuponkeistasi ja lahjakorteistasi tulee arvottomia.

Mutta yritys, joka siirtyy hallintoon, ei yleensä tapahdu hetkessä. Yleensä on mahdollisuusikkuna, jossa voit käyttää tositteen tai kortin nopeasti ennen kuin yritys menee hukkaan.

Tähän ei voi valmistautua lopullisesti. Sinun on vain seurattava uutisia ja muistettava, mitä tositteita ja kortteja sinulla on.

Joskus yrityksen järjestelmänvalvojat voivat käyttää kupongin tai kortin - tai jopa kunnioittaa heitä. Mutta nyrkkisääntö on tämä - jos kuulet yrityksen menevän alle, käytä kuponki.

Lomat, tositteet ja hyvityslaskut

Matkalla käyttämäsi kuljetusmuoto on tärkeä ilmastonmuutostekijä

Yritykset ovat jääneet kiinni kieltäytymästä maksamasta palautuksia (Kuva: Getty Images/Westend61)

COVID 19 -vaikutus on aiheuttanut sen, että valtavat määrät lomaa tai lentoa varanneita ihmisiä ovat saaneet kuponkeja hyvityksen sijaan.

Lentojen ja pakettilomien osalta sinulla on oikeus hyvitykseen - mutta koska haluaisin pitää lomaa jossain vaiheessa ja pitää nämä yritykset toiminnassa, olen kannustanut ihmisiä ajattelemaan lomansa siirtämistä ajoissa tai tosite.

Mutta tässä on riskin elementti. Jotkut lomayritykset tai lentoyhtiöt ovat kaatuneet viime vuonna ja on todennäköistä, että jotkut tekevät niin uudelleen. Joten jos otat tositteita, pidä silmällä uutisia.

Jotkut lentoyhtiöt ovat kertoneet minulle, että tositteita ottavat ihmiset voivat hakea hyvitystä ennen kuin ne vanhenevat, jos he päättävät, että he eivät voi matkustaa tai eivät halua tulevaisuudessa. Tämä ei kuitenkaan ole aina selvää, joten pyydä lentoyhtiötä tai lomayhtiötä selventämään tämä, jos et ole varma, mitä tehdä.

Luottotiedot ja pakettilomat

Jotkut lomayritykset tarjoavat luottolaskuja kuponkien sijaan. Ero näiden kahden välillä on melko monimutkainen, joten lyhyesti sanottuna sinulla on yleensä muutamia muita oikeuksia luottotietoihin, jotka on määritettävä ehdoissa.

Matkatoimistojen liitto (ABTA) on vahvistanut, että sen jäsenten antamat luottotiedot ovat yhtä suojaisia ​​kuin lomapäivät, sanoen:

[Hyvitys] -hyvitysilmoitus oikeuttaa sinut varaamaan loman uudelleen myöhempänä ajankohtana tai vastaanottamaan käteispalautuksen setelin viimeisenä voimassaolopäivänä. Se säilyttää myös taloudellisen suojan, joka sinulla oli alkuperäisen varauksesi yhteydessä.

Jos alkuperäisellä varauksellasi, esimerkiksi lentomatkalla, on ATOL -taloudellinen suoja, RCN tarjoaa silti tämän suojan. Jos alkuperäinen varauksesi sisältää ABTA: n taloudellisen suojan, esimerkiksi risteilyloman tai muun pakettimatkan, mukaan lukien rautatie- tai linja -automatkat, RCN tarjoaa edelleen tämän suojan.

On kuitenkin tärkeää lukea käyttöehdot perusteellisesti, jotta tiedät oikeutesi, jos yritys menee alle. Ei ole mitään väärää, jos pyydät tämän selvennystä ennen kuin hyväksyt luottotiedot.

shaun wright-philips naomi ruskea

Resolver voi auttaa sinua ratkaisemaan valitukset melkein mistä tahansa. Tarkista www.resolver.co.uk ja jaa kokemuksesi osoitteessa yourstories@resolvergroup.com

Katso Myös: