Terveellinen opas take away -ruokaan

Laihduttaminen

Horoskooppi Huomenna

Juustohampurilainen ja perunat

Juustohampurilainen ja perunat ovat kaikki erittäin hyviä, mutta yksi liikaa ja menetät peniksesi(Kuva: Getty)



Me kaikki tiedämme, että take away -ateriat eivät ole terveellisimpiä aterioita, mutta todennäköisesti emme myöskään ymmärrä, kuinka huonoja jotkut niistä todella ovat.



Keskimääräinen intialainen takeaway kana -tikka masala, pilau -riisi ja tavallinen naan sisältävät mahtavia 1338 kaloria ja 55 g rasvaa, raportin mukaan Mikä? aikakauslehti viime viikolla.



Se on kaksi kolmasosaa keskimääräisen naisen kaloreista ja lähes 80 prosenttia rasvasta koko päivän aikana. Kiinalainen makea ja hapan kana, muna -paistettu riisi ja vihannesten kevätrullat ovat vielä pahempia, ja ne sisältävät valtavia 1436 kaloria ja 60 g rasvaa!

Terveysministeriön ohjeissa sanotaan, että naisilla pitäisi olla enintään 2000 kaloria ja 70 g rasvaa päivässä ja miehillä enintään 2500 kaloria ja 95 g rasvaa yhteensä.

jason bell nadine coyle

Tässä on, kuinka taitavampi tilaaminen voi puolittaa suosikkisi rasva- ja kaloripitoisuuden.



Kiinalainen

Kiinalainen takeaway

Kiinalainen takeaway (Kuva: Getty)

Kiinalaisessa ruoanlaitossa käytetään paljon öljyä ja monet ruokia paistetaan. Mutta yllättäen sinun ei tarvitse huolehtia pääruoista, kuten naudanlihasta osterikastikkeessa, kananleikkurikastikkeesta ja katkarapuista mustapavukastikkeessa - ne sisältävät kunnioitettavia 350–450 kaloria ja 10–15 g rasvaa annosta kohti. Se on paistettua riisiä, alkupaloja ja sivutilauksia, jotka muuttavat kiinalaisen ruoan terveydelle vaaralliseksi.



Helppo tapa leikata pahikset

Valitse keitetty eikä munalla paistettu riisi - munapaistetun riisin vakiopakkaus sisältää 625 kaloria ja 32 g rasvaa, kun taas keitetyssä on vain 370 kaloria ja 1 g rasvaa.

Ohita rapea ankka - kolme täytettyä pannukakkua sisältävät valtavat 560 kaloria ja 21 g rasvaa, kun ankka tarjoillaan rasvaisen ihon kanssa.

Keitot ovat yleensä vähärasvaisia ​​ja sisältävät noin 3 grammaa kattilaa varten, joten syö niitä friteerattujen alkupalojen, kuten wontonien, kevätrullien, seesamileivän ja rapean merilevän sijasta - vain yksi pala seesamikatkaravun paahtoleipää sisältää 70 kaloria ja 7 g rasvaa.

Vältä katkaravun keksejä - ne voivat olla ilmaisia, mutta 400 kaloria ja 30 g rasvaa per pussi, ne lisäävät kiloa.

Sijasta...

Puolet annosta Pekingin ankkaa, rapeaa raastettua naudanlihaa munalla paistettua riisiä ja puoli pussia katkarapukeksejä: 1925 kaloria, 86 g rasvaa

Tilaus...

Rapu- ja sokerimaissikeitto ja kana osterikastikkeessa keitetyn riisin kanssa: 865 kaloria, 12 g rasvaa

Tallentaa: 1060 kaloria, 74 g rasvaa

Supermarketin vaihto ..

1 Sainsburyn kana & chili -kevätrulla 400 g: n pakkauksella Sainsburyn Chicken Chow Mein 510 kaloria ja 16,4 g rasvaa

Fish & sirut

Kalaa, siruja ja herneitä (Kuva: Gareth Morgan)

Annokset ovat usein suuria ja lähes kaikki on paistettua. Taikina lisää kaloreita kalaan, kanaan ja makkaroihin, joten jätä osa siitä pois tai valitse terveellisempiä, pakkaamattomia vaihtoehtoja, kuten grillattua kalaa tai paistettua kanaa.

Helppo tapa leikata pahikset

Puolita annoksesi - suuri osa murskattua turskaa ja siruja sisältää valtavan 1385 kaloria ja 77 g rasvaa, kun taas pieni osa sisältää 685 kaloria ja 38 g rasvaa.

Harvinaiset Mcdonaldsin monopolikappaleet 2014

Valitse turska tai kolja pikemmin kuin punakampela tai kivi, koska ne ovat vähemmän kaloreita ja rasvaa - pieni lyöty kolja on 280 kaloria; turska, 295 kaloria; punakampela, 385 kaloria; ja rock, 445.

Tyhjennä kala ja sirut talouspaperille ennen syömistä ja pyyhi ne pois ylimääräisestä rasvasta.

Tarjoile kalaa ja siruja pehmeillä herneillä tai paistetuilla papuilla - ne ovat vähärasvaisia ​​ja täynnä kuitua, jotka auttavat sinua täyttämään.

Ohita lisäominaisuudet, kuten currykastike, kastike ja vaalea leipä ja voi. Ne vain lisäävät ylimääräisiä kaloreita ateriaan, joka on jo täynnä niitä.

Sijasta...

Suuri murskattu kivi, jossa on suuria siruja, kastiketta ja 2 viipaletta leipää ja voita: 1920 kaloria, 115 g rasvaa

Tilaus...

Pieni lyöty kolja pienillä siruilla ja herkullisilla herneillä: 770 kaloria, 39 g rasvaa

Säästä: 1150 kaloria, 76 g rasvaa

Supermarketin vaihto

1 Young's Chip Shop Suuri koljafilee 135 g: ssa uunissa paistettuja McCain-uunisiruja ja puoli tölkkiä Harry Ramsdenin mushy herneet 523 kaloria, 21,7 g rasvaa

Pizza

Sammakon jalat pizza (Kuva: PA)

Sammakon jalat pizza (Kuva: PA)

Pizzat vaihtelevat suuresti kalorien ja rasvapitoisuuden mukaan koostaan, pohjastaan ​​ja täytteistään riippuen. Tämä tarkoittaa, että voit & räätälöidä & apos; oman pizzasi, jolloin voit hallita paremmin aterian ravintoaineita. Pizza Hut ja Dominos tarjoavat myös ravitsemustietoja verkkosivuillaan ( www.pizzahut.co.uk ja www.dominos.co.uk ).

Helppo tapa leikata pahikset

Valitse täytteet viisaasti - pepperoni, salami, mausteinen makkara, pekoni ja ylimääräinen juusto keräävät kaloreita ja rasvaa. Valitse sipulit, chili, sienet, tonnikala, paprika, pinaatti, oliivit, ananas, sokerimaissi, kana ja tomaatti.

mcdonald'sin salainen menu uk

Lisukkeet, kuten valkosipulileipä, kanansiivet tai dipperit, viipaleet ja täytetyt perunankuoret nostavat huomattavasti kalori- ja rasvapitoisuutta. Neljän pala valkosipulileipää sisältää noin 400 kaloria ja 17 g rasvaa. Vaihtoehtoisesti voit tilata salaatin, jonka päällä on kastiketta.

Varo & aterioita -tarjouksia & apos; - he houkuttelevat sinua järjestykseen ja syövät siksi liikaa.

Pyydä pizzaasi puoleen tavanomaisesta juustomäärästä.

Sijasta...

2 viipaletta valkosipulileipää juustolla ja puoli suurta täytettyä kuori -lihajuhlapizzaa: 2040 kaloria, 91 g rasvaa

Tilaus...

Puoli keskikokoista havaijilaista pizzaa ja salaattia kastikkeella: 765 kaloria, 25 g rasvaa

Tallentaa: 1275 kaloria, 66 g rasvaa

joey essex ja stephanie pratt

Supermarketin vaihto

8in Pizza Express Sloppy Giuseppe salaatilla ja rasvattomalla kastikkeella: 582 kaloria ja 19,2 g rasvaa

intialainen

Curryn värit

Ravintolat ja take away -ravintolat lisäävät edelleen keinotekoisia värejä curryihin kaksi vuotta terveysongelmien kieltämisen jälkeen (Kuva: Sunday NEWSAM)

Moniin ruokiin kuuluu paljon öljyä, ja pilau -riisin, alkupalojen ja lisukkeiden kanssa intialaiset takeoutit voivat olla vyötärön katastrofi. Katso myös, mitä juot. Kuumat currit voivat jättää sinut syömään korkealaatuista lageria jäähdyttämään suusi. Sen sijaan sekoita lusikallinen vähärasvaista luonnollista jogurttia, jotta curry jäähtyy.

Helppo tapa leikata pahikset

Kermainen curry, kuten masala, pasanda ja korma, on täynnä kaloreita ja rasvaa. Valitse sen sijaan tomaattikastikkeita, kuten jalfrezi, rogan tai madras, tai valitse kuivia ruokia, kuten tandoorikanaa.

Keitä ei pilau -riisiä - säästät 280 kaloria ja 34 g rasvaa laatikossa.

Valitse todella kuuma curry, kuten vindaloo tai madras - sitä on vaikea syödä liikaa. Käytä myös kanaa, katkarapua tai vihanneksia, koska ne ovat vähemmän kaloreita kuin naudanliha tai lammas.

Ohita paistetut alkupalat. Sipuli -bhaji sisältää 190 kaloria ja 16 g rasvaa, pieni kasvisamosa 110 kaloria ja 6 g rasvaa ja poppadum 65 kaloria ja 5 g rasvaa.

Naanissa on 455 kaloria ja 12 g rasvaa, joten valitse chappati, jossa on 110 kaloria ja alle 1 g rasvaa.

Sijasta...

2 kasvisamosaa, 2 poppadumia suolakurkkua, kanan kormaa pilau -riisiä ja puoli naania: 2200 kaloria, 116 g rasvaa

martin hughes games tyttöystävä

Tilaus...

Kana tikka -alkupala, naudanliha -madras basmatiriisillä ja puoli chapatti: 1240 kaloria, 33 g rasvaa

Tallentaa: 960 kaloria, 83 g rasvaa

Supermarketin vaihto

400 g pakkaus Painonvartijat Kana Tikka & Rice 1 Tesco Light Choices Mini Naan 500 kaloria, 4,2 g rasvaa

Harkitsetko ruokavalion aloittamista, mutta et tiedä mistä aloittaa? Liittyä seuraan NEWSAMdiets.com ja suunnittelemme kaiken sinulle!

Lue lisää

Kuinka parantaa terveyttäsi
Kuinka päästä eroon tahroista Miten käsitellä nivelkipua Huimata Akne 40?

Katso Myös: