21 syytä, miksi sinun pitäisi harrastaa seksiä ja hyödyt terveydellemme

Elämäntapa

Horoskooppi Huomenna

Et todennäköisesti tarvitse paljon vakuuttamista, mutta terveellisellä seksielämällä on monia terveyshyötyjä.



Joten saattaa olla aika jakaa tämä rakkaasi kanssa kansalliseksi seksipäiväksi (lauantai 9. kesäkuuta).



Uusimpien tutkimusten mukaan säännöllinen seksi – eli yhdestä kahteen rakastelukertaa viikossa – voi tarjota uskomattomia lisäyksiä terveydelle ja hyvinvoinnille.



mihin aikaan on adesanya taistelu

Seksin harrastamisesta on monia etuja, hedelmällisyyden lisäämisestä nuoreen näyttämiseen (kyllä, se on asia), saat jopa terveemmän (eräänlaisena).

Tässä on eritelmä parhaista syistä saada rakkaasi lakanoiden väliin.

1. Näytät nuoremmalta

Kypsä nainen

Näytä nuoremmalta luonnollisella tavalla (Kuva: Getty)



Tohtori David Weeks, kliininen neuropsykologi Royal Edinburghin sairaalasta, paljasti psykologian konferenssissa, että hänen laajan tutkimuksensa mukaan vanhemmat miehet ja naiset, joilla oli aktiivinen rakkauselämä, näyttivät viidestä seitsemään vuotta nuoremmalta kuin heidän todellinen ikänsä.

Mutta sinun ei tarvitse olla mukana joka ilta nauttiaksesi nuoruutta lisäävistä vaikutuksista! Itse asiassa Weeks havaitsi 10 vuotta kestäneen tutkimuksensa aikana, että laatu oli yhtä tärkeä kuin määrä, ja ikääntymistä estävät hyödyt olivat vahvempia, jos sukupuoli luokitellaan rakastavaksi.



2. Lisää hedelmällisyyttäsi

Tämä kuulostaa musiikilta useimpien miesten korville – tutkimukset ovat osoittaneet, että mitä useammin rakastelet, sitä laadukkaampaa siittiösi on.

Siemennesteen terveyden todettiin olevan paras, kun seksiä oli viimeksi ollut alle kaksi päivää ennen siittiöiden testaamista, ja se heikkeni huomattavasti 10 päivän raittiuden jälkeen.

Jos yrität saada vauvaa, pidä siittiöt tuoreena ja huippukunnossa harrastamalla seksiä vähintään kahdesti viikossa, ei vain naisen ovulaation aikaan.

Toistuvan seksin on myös havaittu auttavan tasapainottamaan naisen hormoneja ja säätelemään kuukautisia, mikä voi entisestään lisätä hedelmöittymismahdollisuuksia.

3. Taistele vilustumista ja flunssaa vastaan

Aivastelu (Kuva: Getty)

Kerran tai kahdesti viikossa harrastamisen on havaittu nostavan elimistösi immunoglobuliini A:n eli IgA:n vasta-aineen määrää, joka voi suojata sinua vilustumiselta ja flunssalta. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että ihmisillä, jotka harrastavat seksiä useammin kuin kerran viikossa, on 30 prosenttia korkeammat IgA-tasot kuin niillä, jotka pidättyvät.

4. Suojaa kehosi taudeilta

Korkean luonnollisen steroidi-DHEA-pitoisuuden, joka tunnetaan nimellä ikääntymistä estävä hormoni, uskotaan olevan avainasemassa pitämään kehosi kunnossa pidempään. Seksin aikana DHEA:ta erittyy koko kehoon, ja orgasmin jälkeen verenkierron taso nousee viisinkertaiseksi normaaliin verrattuna.

5. Pidennä elämääsi

Australiassa tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ihmisillä, jotka kulkivat vähintään kolme kertaa viikossa, oli 50 % pienempi mahdollisuus kuolla mistä tahansa lääketieteellisestä syystä kuin niillä, jotka kulkivat vain kerran kuukaudessa.

6. Muuta keski-ikääsi ja pysy kunnossa

Kolmekymmentä minuuttia voimakasta seksiä polttaa jopa 100 kaloria, mikä on sama kuin pieni lasillinen viiniä.

Ja jos harrastat kohtalaista aktiivista seksiä kahdesti viikossa, kulutat 5000 ylimääräistä kaloria vuodessa!

Asennon vaihtelu on myös loistava, hauska tapa virkistää eri lihasryhmiä ja pitää raajat hoikkina ja joustavina.

7. Helpota niitä ikäviä kauden kouristuksia

Se voi auttaa torjumaan kuukautiskipuja (Kuva: Getty)

Monet naiset sanovat, että kuukautiskipu vähenee, jos he tekevät teon kramppikohtauksen aikana.

Eräs teoria miksi on se, että lihasten supistukset, jotka tapahtuvat, kun saavutat jännityksen huipputason, lievittävät kohdun lihasten jännitystä – niitä, jotka aiheuttavat kuukautiskipuja – mikä lievittää kipua.

Treffit, parisuhteet, seksi ja erot

8. Auttaa vähentämään inkontinenssiriskiäsi

Hyvä seksi on loistava harjoitus naisen lantionpohjan lihaksille – lihaksille, jotka hallitsevat orgasmeja ja myös estävät virtsan virtausta vähentäen vuotoja ja inkontinenssia.

zayn malik ja Louis Tomlinson polttavat ruohoa

Raskaus ja vaihdevuodet voivat heikentää näitä lihaksia merkittävästi, mutta mitä vahvempia ne ovat, sitä pienempi on riski saada stressiinkontinenssi ja prolapsi myöhemmin.

Ja totta puhuen, seksi on paljon hauskempaa kuin lantionpohjaharjoitusten tekeminen yksin!

9. Estä sydänkohtaus

Mies puristaa rintaansa paniikissa tuskallisen sydänkohtauksen alkaessa (Kuva: Getty)

Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että säännöllinen seksi voi estää sydänkohtauksia, ei saada niitä aikaan, kuten aiemmin pelättiin.

Eräässä Belfastin Queen's Universityssä tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että seksi kolme kertaa viikossa voi puolittaa riskin saada sydänkohtaus tai aivohalvaus.

Eräässä Israelissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että naiset, jotka saivat kaksi orgasmia viikossa, olivat jopa 30 % pienempi todennäköisyys sairastua sydänsairauksiin kuin ne, jotka eivät nauttineet seksistä tai eivät saaneet orgasmia.

10. Lisää houkuttelevuuttasi muille

Korkea seksuaalinen aktiivisuus saa kehon vapauttamaan enemmän feromoneja, kemikaaleja, jotka lisäävät vetovoimaasi vastakkaiseen sukupuoleen.

Tästä syystä mitä enemmän harrastat seksiä kumppanisi kanssa, sitä vahvempi on halu harrastaa seksiä hänen kanssaan uudelleen.

11. Tasoita ryppyjäsi

Päästä eroon ryppyistäsi (Kuva: Sekoita kuvia)

Estrogeenihormonia pumpataan ulos seksin aikana, millä voi puolestaan ​​olla ihoa täyteläinen vaikutus, mikä auttaa tasoittamaan hienoja juonteita.

Tämä on erityisen hyödyllistä vaihdevuosien jälkeen, jolloin naisen iho voi kuivua ja ryppyisä, kun estrogeenitasot laskevat luonnollisesti.

Eräs amerikkalainen tutkimus havaitsi, että vaihdevuodet ylittäneillä naisilla, jotka harrastivat seksiä joka viikko, estrogeenitasot olivat kaksi kertaa korkeammat kuin pidättäytyneillä.

12. Anna itsellesi kauttaaltaan terve hehku

Royal Edinburgh Hospitalissa tehdyn tutkimuksen mukaan seksi edistää ihon uusiutumista, koska se on aerobinen liikuntamuoto.

Tämän tutkimuksen takana oleva tiedemies havaitsi, että voimakas seksi pumppaa korkeampaa happea ympäri kehoa, lisää veren ja ravintoaineiden virtausta ihoon ja työntää uudempia, tuoreempia ihosoluja pintaan, jolloin iho näyttää terveemmältä.

13. Paranna itsetuntoasi

Se lisää itseluottamustasi (Kuva: Getty)

Yksi tärkeimmistä eduista, joka todettiin Teksasin yliopiston Yhdysvalloissa hiljattain tekemässä tutkimuksessa, oli se, että säännöllisesti seksiä harrastaneet tunsivat itsevarmuutta kehostaan.

14. Laske verenpainettasi

Skotlaisessa tutkimuksessa havaittiin, että paljon seksiä harrastaneet miehet ja naiset selviytyivät hyvin stressistä ja heillä oli alhaisempi verenpaine kuin pidättäytyneillä. Yhdysvaltalaisen Brigham Youngin yliopiston tutkijat liittivät myös tiheän yhdynnän alentamaan verenpainetta.

15. Karkottaa masennusta

Kuten mikä tahansa harjoitus, joka nostaa sykettäsi, seksi saa aivosi vapauttamaan hyvän olon kemikaaleja, jotka lisäävät serotoniinin – ilohormonin – tasoa ja kohottavat mielialaasi.

Serotoniini on kehon tärkein masennuslääkekemikaali ja yksi tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset hymyilevät ja tuntevat olonsa onnelliseksi ja rentoutuneeksi seksin jälkeen.

matthew garber mary poppins

Psykologi Gordon Gallupin American Archives of Sexual Behavior -julkaisussa tekemän lähes 300 naisen tutkimuksen mukaan pitkäaikaisissa parisuhteissa olevat seksuaalisesti aktiiviset naiset kokevat myös vähemmän masentuneisuutta kuin naiset, jotka eivät ole seksiä harrastaneet.

16. Paranna päänsärkyä (kyllä, todella!)

Kyllä se on asia (Kuva: Getty)

Päänsärky voi olla ikivanha tekosyy olla harrastamatta seksiä, mutta tieteelliset todisteet sanovat, että päinvastoin, seksi voi auttaa siirtämään kipua!

Tämä johtuu siitä, että rakastelu aiheuttaa rakkaushormonin oksitosiinin sekä muiden hyvän olon endorfiinien määrän nousua, mikä voi lievittää kipua.

Naiset ovat raportoineet, että heidän sekä päänsäryn että niveltulehduksen aiheuttama kipu parani yhdynnän jälkeen.

17. Slash stressiä

Psychology-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat havaitsivat, että ihmiset, jotka olivat harrastaneet seksiä viimeisen 24 tunnin aikana, selviytyivät paremmin stressaavista skenaarioista – kuten julkisesta puhumisesta – kuin ne, jotka eivät olleet sitä harrastaneet.

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että koskettaminen ja halailu seksin aikana ja sen jälkeen alentaa kehon kortisolitasoja – hormonia, jota erittyy stressin aikana.

18. Kick teidän unettomuus koskettaa

Se voi auttaa sinua saamaan zzzzs (Kuva: Getty)

Orgasmin aikana vapautuvalla oksitosiinilla on toinenkin etu – se voi auttaa sinua jäämään pois, tutkimus väittää.

Sekä miehet että naiset vapauttavat tätä hyvänolon hormonia juuri ennen orgasmia, ja kun se kulkeutuu kehosi läpi, se edistää rentoutumista ja uneliaisuutta.

Joten hänellä on todellinen tekosyy nukahtaa niin nopeasti seksin jälkeen...

Nukkua

19. Vahvista luita

Koska säännöllinen seksi voi nostaa estrogeenitasoja postmenopausaalisilla naisilla, se voi tarjota jonkin verran suojaa estrogeenin puutteen aiheuttamaa luuta ohenevaa osteoporoosia vastaan.

Myös miehet voivat hyötyä, sillä testosteronitasojen on havaittu nousevan seksin aikana ja sen jälkeen, mikä voi tarjota jonkin verran suojaa miesten osteoporoosilta.

20. Vähennä eturauhassyövän riskiä

Nottinghamin yliopiston tutkijat ovat havainneet, että säännöllisestä seksielämästä nauttivilla 50-vuotiailla miehillä on pienempi riski sairastua eturauhassyöpään.

Tämä johtuu siitä, että seksi puhdistaa eturauhasen myrkkyistä, jotka muuten voisivat viipyä ja laukaista syöpämuutoksia.

Yhteyttä ehdotettiin ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun useat tutkimukset osoittivat, että munkeilla näytti olevan suurempi mahdollisuus sairastua eturauhassyöpään.

21. Voi paremmin koko päivän

Jos päätät aloittaa päiväsi aamun intohimolla, sen tuoma piristys mielialaasi voi jatkua iltaan asti tutkimuksen mukaan.

Amerikkalainen tiedemies tohtori Debby Herbenick havaitsi, että aikuiset, jotka rakastelivat ensimmäisenä aamulla, eivät olleet vain pirteämpiä loppupäivän ajan, vaan he myös hyötyivät vahvemmasta immuunijärjestelmästä kuin ihmiset, jotka valitsivat vain kupin teetä ja paahtoleipää ennen kuin lähdet ulos ovesta.

Toisin sanoen – miksi odottaa tähän iltaan?

Kuinka parantaa terveyttäsi
Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: