7 ajolakia, joita sinun on noudatettava, jos lähdet lomalle Eurooppaan tänä vuonna

Autot

Horoskooppi Huomenna

Tammikuun 1. päivänä Yhdistynyt kuningaskunta lähti EU: sta, ja vaikka mielentilaamme on hallinnut pandemia, ajosäännöissä ja -määräyksissä on tapahtunut suuria muutoksia ulkomaille matkustaville autoilijoille.



Se tulee Englannin lakimuutosten lisäksi, joihin sisältyy mahdollisuus uuden päällysteen pysäköintikielto tänä vuonna ja korkeampi tievero tästä kuusta alkaen , vaikka polttoainevero on jäädytetty pienellä voitolla.



dibley castin kirkkoherra

Vaikka hallituksella on edelleen kaksi mieltä siitä, voivatko britit matkustaa ulkomaille tänä kesänä, yksi asia on varma, että saapuessanne on noudatettava joitain tärkeitä liikennesääntöjä.



Vaikka uutissykliä hallitsevat muut asiat, Brexit ei ole kadonnut mihinkään, ja brittiläiset kuljettajat ovat todennäköisesti melkein unohtaneet, miten Yhdistyneen kuningaskunnan ero EU: sta vaikuttaa heidän ajamiseensa, kertoo autonvuokrausyrityksen Nationwide Vehicle johtaja Keith Hawes. Sopimukset.

Lopulta voimme kaikki matkustaa vapaasti ympäri ETA: ta, ehkä heti kesän lopulla, ja vaikka tämä on jotain odotettavaa, ihmisten ei pitäisi jäädä odottamatta tai valmistautumatta ajaessaan Euroopassa.

1. Yhdistyneen kuningaskunnan ajokortit

Brexit -sääntömuutokset ovat nyt voimassa

Brexit -sääntömuutokset ovat nyt voimassa (Kuva: AFP Getty Imagesin kautta)



Tammikuun 1. päivästä lähtien suurin osa Yhdistyneen kuningaskunnan autoilijoista voi edelleen käyttää vakio -ajokorttiaan ajaessaan EU -maissa.

Tämä johtuu siitä, että Yhdistyneessä kuningaskunnassa myönnetyt ajokortit ovat edelleen voimassa ajettaessa EU: n jäsenvaltioissa.



Joitakin poikkeuksia on kuitenkin.

2. Kansainväliset ajokortit

Joissakin tapauksissa kansainvälinen ajolupa (IDP) saattaa olla tarpeen.

Tämä lupa vaaditaan ajamiseen 27 Yhdysvaltain maata , samoin kuin Sveitsi, Norja, Islanti ja Liechtenstein, jos olet yksi kolmesta miljoonasta brittistä, joilla on tällä hetkellä paperikortti, ei valokuvakortti.

Pakolaisia ​​sovelletaan myös, jos lisenssisi on myönnetty Gibraltarilla, Guernseyssä, Jerseyssä tai Mansaaressa.

Hallitus neuvoo, jos kuulut johonkin näistä ryhmistä, tarkistamaan sen maan suurlähetystöstä, johon aiot ajaa, tarvitsetko IDP: tä.

IDP voidaan ostaa postitoimistoista hintaan 5,50 puntaa ja kestää kukin kolme vuotta.

Euroopassa voi tarvita kahta erityyppistä IDP: tä. Esimerkiksi Ranskassa ja Saksassa jotkut näistä ihmisistä tarvitsevat 1968 maan sisäistä siirtolaisuutta.

1020 enkelinumeron merkitys

Siellä on myös vuoden 1949 IDP, joka kattaa vierailut esimerkiksi Andorraan.

Jos joudut ratin taakse EU: ssa tai ETA: ssa ilman oikeaa IDP: tä, saatat saada sakot, lähettää oikeuteen tai jopa takavarikoida autosi.

Mantereella tarvitaan kolme IDP: tä:

  1. 1926 IDP - tarvitset tätä IDP: tä vain, jos haluat ajaa Lichtensteinin läpi tai sisällä.
  2. 1949 IDP - vaaditaan ajettaessa Kyproksella, Islannissa, Maltalla ja Espanjassa.
  3. 1968 IDP - Kaikki muut EU/ETA -maat vaativat kuljettajia matkustamaan 1968 IDP: n kanssa

3. Eurooppalainen vakuutus

Vihreä kortti saapuu

Vihreä kortti on lakisääteinen vaatimus

Brexit -äänestyksestä huolimatta vakuutukset tarjosivat 1.1.2020 asti brittiläisille kuljettajille ulkomailla samanlaista suojaa kuin ennen vuotta 2016.

Kuitenkin nyt, kun siirtymäkausi on päättynyt, asiat ovat muuttuneet. Kuljettajat tarvitsevat nyt myös vakuutuksenantajansa antaman vihreän kortin, kun he ajavat Euroopassa.

Nämä vihreät kortit tarjoavat vähimmäistason kolmannen osapuolen suojan siltä varalta, että joudut onnettomuuteen.

Ei ole väliä, jos sinulla on kattavampi vakuutus Isossa -Britanniassa, vihreät kortit eivät välttämättä vastaa Yhdistyneessä kuningaskunnassa maksamaasi vakuutustasoa, vain perusvakuutus kolmansille osapuolille.

Kuljettajien tulee hakea vihreitä kortteja vähintään kuusi viikkoa ennen matkaa, jotta kortti saapuu ajoissa.

Ainutlaatuinen vihreä kortti on myös rekisteröitävä jokaiselle saattueesi pyörillä varustetulle ajoneuvolle, joten erillisiä vihreitä kortteja tarvitaan useille autoille, perävaunuille ja asuntovaunuille.

Jos mantereella sitä pyydetään, vihreä kortti on luovutettava fyysisessä muodossa, joten kuljettajat eivät voi luottaa pelkästään puhelimen näyttämiseen.

neljä sängyssä voileipä

4. Uusia testejä ulkomaille

Ennen tammikuun 1. päivää EU: n jäsenvaltioissa asui lähes puoli miljoonaa Yhdistyneen kuningaskunnan ajokortin haltijaa, jotka joutuivat vaihtamaan ajokorttinsa tai suorittamaan uuden testin.

Näin ei enää ole. Jokaisen brittiläisen maahanmuuttajan, joka muuttaa Euroopan maahan vuodesta 2021 lähtien, on nyt läpäistävä testi, jotta hän voi ajaa laillisesti maassa asuessaan.

Tämä vaikuttaa erityisen todennäköisesti brittiläisiin eläkeläisiin, jotka jäävät eläkkeelle esimerkiksi Ranskaan tai Espanjaan, joilla on saattanut olla vuosikymmeniä ajokokemusta viimeisimmän kokeen jälkeen.

5. Voinko ottaa vuokra -autoni lomalle?

Jos haluat viedä vuokra -ajoneuvosi ulkomaille, sinun on otettava yhteyttä rahoituspalveluntarjoajaasi saadaksesi tarvittavat luvat ennen matkallesi lähtöä.

on nick puuvilla tulossa takaisin itäisiin

Sinun on täytettävä Vehicle-on-Hire -sertifikaatin (VE103B) lomake, joka on oikeudellinen asiakirja, joka toimii vaihtoehtona V5C-lokikirjalle.

VE103B sisältää ajoneuvon tiedot, kuten rekisterinumero, merkki ja malli, ja se vahvistaa myös ajoneuvon vuokraajan nimen ja osoitteen sekä sopimuksen keston.

6. Pakkaa korkealaatuinen takki

Ranskassa kaikki autot on nyt varustettava varoituskolmion kanssa ja hätätilanteessa on oltava korkeatasoinen takki.

Ranskalaiset odottavat myös, että kaikilla kuljettajilla on aina mukanaan alkometri.

Tämä saattaa kuulostaa kalliilta, mutta kertakäyttöisiä alkometrejä on saatavana, ja on suositeltavaa ottaa nämä kaksi mukaan, jotta jos käytät toista, voit jatkaa matkaa varaosalla

7. GB Tarrat

Kaikissa autoissa, joissa ei ole EU -rekisterikilpiä, on oltava GB -tarra, joka osoittaa, että heidän autonsa on brittiläinen.

Poikkeuksena ovat autot, joissa on EU -kilpi, kuten suurin osa brittiläisistä autoista on valmistanut ennen brexit -aikaa.

Brexitin jälkeen valmistetuissa brittiläisissä autoissa on Yhdistyneen kuningaskunnan kilvet, joten kaikissa tämän vuoden jälkeen valmistetuissa autoissa on oltava EU-tarra matkustettaessa Euroopassa.

Jos ajat kuitenkin Espanjassa, Kyproksella tai Maltalla, autosi iällä ei ole väliä ja sinun on esitettävä GB -tarra rekisterikilvestäsi tai auton iästä riippumatta.

Katso Myös: