Onko minulla oikeus kaksinkertaiseen palkkaan joulupäivänä? Lakimies selittää oikeutesi

Joulupäivä

Horoskooppi Huomenna

Tarkista oikeutesi, koska sinulla voi olla oikeus ylimääräiseen rahaan(Kuva: PA)



Tuhansien työntekijöiden työ on tavallista tänä jouluna - lääkäreiden, sairaanhoitajien, postihenkilöstön ja muiden odotetaan työskentelevän kahdesta arkipyhästä huolimatta.



Tilastojen mukaan yli miljoona brittiä työskentelee 25. joulukuuta, ja määrä kasvaa entisestään 1. tammikuuta, kun uusi vuosi alkaa.



Mutta onko sinulla oikeus ylimääräiseen palkkaan ponnisteluista ja mitkä ovat lailliset oikeutesi joulun aikaan?

Se, oletko oikeutettu lisäpalkkaan tai lomalle töistä 25. joulukuuta, riippuu työsopimuksestasi ja sen säännöistä arkipyhinä.

Jos olet vuorossa vuorotyössä, kaivaa sopimuksesi ja etsi termejä, kuten 'loma', 'lomaoikeus'. tai 'vuosiloma'.



Mitkä ovat ajatuksesi? Kerro meille alla olevissa kommenttiosioissa

Mies pukeutui joulupukkiin ostamaan ruokaa

Oletko töissä joulupäivänä? (Kuva: Getty)



fiona philips esther mcvey

Jos siinä ilmoitetaan, että vuosilomasi on yleisten vapaapäivien lisäksi, sinua ei voida pyytää töihin (varsinkin ilman suostumustasi), koska ne luokitellaan vapaapäiviksi.

Jos siinä kuitenkin ilmoitetaan, että vuosilomaoikeutesi (mukaan lukien pankki- ja yleiset vapaapäivät) on ... päivää, sinun todennäköisesti odotetaan työskentelevän (ainakin osa) näistä päivistä tai varaavan ne vuosilomasi avulla.

'' Tänä vuonna, kun joulu ja uusi vuosi on perjantaina, kannattaa tarkistaa, mikä on loma- ja palkka -asema '', kertoo asianajotoimiston työyhteistyökumppani Pam Loch Loch Associates .

Monet työntekijät, jotka ovat sopimuksen mukaan töissä arkipyhinä, kuten jouluna, pitävät asiansa normaalisti, ellet varaa vapaapäivää vuosilomakorvauksesi avulla.

'Jos loma -oikeus sisältää pankki- ja yleiset vapaapäivät, työntekijöiden odotetaan varaavan vuosiloman näille päiville', Loch lisää.

Useimmat sairaanhoitajat ja lääkärit joutuvat työskentelemään jouluna (Kuva: Getty Images/Blend Images)

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

”Jos et ole varannut lomaa ja sinun on työskenneltävä arkipyhinä normaalisti, sinun on tarkistettava työsopimuksestasi, saatko ylimääräistä palkkaa joulu- tai uudenvuoden juhlapyhinä.

'' Jotkut työnantajat ottavat yhteyshenkilöönsä oikeuden vapaapäivään tai kaksinkertaiseen palkkaan, jos teet sen (tai mahdollisesti enemmän). ''

Lain silmissä se ei kuitenkaan ole laillinen oikeus.

'' Jos työsopimuksessasi ei sanota tätä, sinulla ei ole oikeutta lisäpalkkaan tai vapaapäivään sen sijaan, mutta voit silti kysyä työnantajalta, antaisiko hän sinulle vapaapäivän joulun tai uudenvuoden töiden sijasta pyhäpäivinä.'

Kauppaliitto UsDaw selittää: '' Nykyisin työskentelyn palkka riippuu työsopimuksestasi ja kaikista unionin/yrityksen sopimuksista. ''

”Ei ole automaattista laillista oikeutta palkalliseen vapaa -aikaan pyhäpäivänä. Asenne suhteessa työpäivään/vapaapäivään pyhäpäivänä riippuu työsuhteesi ehdoista. ''

Kuitenkin Bradley Post, RIFT -veronpalautukset , sanoo, että yritysten pitäisi lain mukaan olla velvoitettuja palkitsemaan henkilöstöä, joka on pakko työskennellä juhlapyhinä.

'Joulu on perheiden ja rakkaiden tapaamisen ja juhlinnan aika, mutta meidän on myös kunnioitettava niitä ahkerasti työskenteleviä, jotka pitävät maan käynnissä joulun aikana', Post sanoi.

'Tutkimuksemme viittaa siihen, että työntekijöillä ei ehkä ole vaihtoehtoja työskennellä jouluna, ja jos mahdollista, haluaisin nähdä työnantajien antavan työntekijöilleen jonkinlaisen palkkion.'

Katso Myös: