Applen tekstihuijaus väittää, että sinut on valittu iPhone 12:n kokeiluversioon – mitä tehdä, jos saat sen

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Sanonta kuuluu, että jos se on liian hyvää ollakseen totta, se luultavasti on sitä - ja näin on varmasti viimeisimmässä tekstihuijauksessa.



Sophosin tutkijat ovat varoittaneet uudesta tekstihuijauksesta, joka huijaa käyttäjiä ajattelemaan, että he ovat oikeutettuja iPhone 12 oikeudenkäyntiä.



Teksti näyttää olevan peräisin Omena chatbot, ja sen on tarkoitus näyttää siltä, ​​että se olisi lähetetty väärään numeroon.



Paul Ducklin, Sophosin johtava tutkija, selitti: Viestin on tarkoitus näyttää siltä, ​​että se olisi lähetetty väärään numeroon, joten roistot luottavat siihen, että olet tarpeeksi innostunut napsauttamaan läpi, minkä jälkeen he käyttävät jotain lujaa 'käänteisen todennuksen' psykologiaa. houkuttelemaan sinua lisää.

Huijaus näyttää ensin iloisia viestejä väärennetystä Applen chatbotista kertoakseen, miksi sinä – itse asiassa, miksi *Christopher* – oli onnekas tulla valituksi iPhone 12:n kokeiluun, ja sitten se kutsuu sinut itse asiassa se kutsuu *Christopherin* - liittymään.

Teksti näyttää olevan Applen chatbotista, ja sen on tarkoitus näyttää siltä, ​​että se olisi lähetetty väärään numeroon (Kuva: Sophos)



billie piper laurence fox

Viesti kehottaa sinua 'todistamaan' henkilöllisyytesi antamalla sinulle koko nimen ja osoitteen - tiedot, jotka verkkorikolliset antoivat sinulle avuliaasti alkuperäisessä tekstissä, mikä helpottaa 'testin' läpäisemistä.

Herra Ducklin sanoi: Voitte arvata, mitä tapahtuu seuraavaksi. Päädyt yhdelle useista eri huijaussivustoista (yritimme tätä huijausta toistuvasti), ja huomaat, että 'ilmaisesta' puhelimesta peritään kuriirin toimitusmaksu, joka on tyypillisesti 1–2 puntaa.



Sitten päädyt luottokorttimaksulomakkeeseen, jota isännöidään 'erikoistarjoussivustolta' näyttävällä verkkosivustolla, jonka nimi on tarpeeksi uskottava ja jossa on HTTPS-suojausriippulukko, jos etsit aikaa.

Videota ladataanVideo ei saatavillaKlikkaa pelataksesi Napauta Pelataksesi Video toistetaan automaattisesti pian8PeruuttaaPelaa nyt
iPhone 12 huhuja

Tietysti, jos yrität maksaa vaatimattoman toimituskulusi, luovutat vain henkilötietosi roistoille, mukaan lukien koko korttinumerosi ja turvakoodisi.

Havaintojen perusteella Sophos kehottaa kaikkia tekstin saaneita poistamaan sen välittömästi.

enkeli numero 717 tarkoittaa

On myös tärkeää huomata, että Apple on erityisen salaperäinen iPhonen julkaisuistaan, ja koska se ei ole vielä edes ilmoittanut iPhone 12:sta, kaikki 'kokeet' ovat todennäköisesti huijausta.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: