Ovatko jääkarhut vasenkätisiä? Totuus myytin takana - ja voivatko eläimet olla vasenkätisiä

Jääkarhuja

Horoskooppi Huomenna

Ovatko jääkarhut todella vasenkätisiä?(Kuva: Getty Images)



On jo pitkään raportoitu, että jääkarhut ovat vasenkätisiä tai tarkemmin vasenkätisiä.



Väite jaetaan usein verkossa tai siitä puhutaan pubissa, mikä usein herättää keskustelua siitä, kuinka paljon totuutta lausunnossa on.



Ne, jotka ovat havainneet suuria karhuja, ovat itse asiassa kumonneet heitä ympäröivät myytit.

Joten kuinka tarkka on myytti, että he käyttävät enimmäkseen vasenta tassuaan?

Tässä on mitä sinun tarvitsee tietää kansallisena vasenkätisten päivänä.



Ovatko jääkarhut vasenkätisiä?

(Kuva: Getty Images)

Valitettavasti ei ole todisteita, jotka tukevat väitettä, jonka mukaan kaikki jääkarhut, Ursus Maritimus - eli 'merikarhu', ovat vasenkätisiä. Tiedemiehet sanovat, että jääkarhut näyttävät itse asiassa kaksikielisiltä - ja suosivat molempia tassuja yhtä paljon.



mary marja paistettu kinkku

Mukaan Polar Bears International : 'Ei ole todisteita, jotka tukevat käsitystä siitä, että kaikki suuret valkoiset karhut jätetään käpälään. Eläimiä tarkkailevat tutkijat eivät huomanneet mieltymystä. Itse asiassa jääkarhut näyttävät käyttävän oikeaa ja vasenta tassuaan tasapuolisesti. ''

He käyttävät vain sitä tassua, joka on paras tehtävään, ja käyttävät usein molempia tassuja samaan aikaan tarttumalla saaliinsa ja kaivaakseen.

Sama koskee uimista - he käyttävät vain isoja etutaskojaan eteenpäin ja takajaloja ohjaamaan.

Voiko eläimet olla vasenkätisiä vai oikeakätisiä?

Kissat ovat enimmäkseen oikeakätisiä! (Kuva: Getty)

Vastaus tähän on, että se todella riippuu eläinlajista ja yksilöstä. Vaikka jääkarhut eivät suostu, monet muut eläimet tekevät.

döner-lihaa ja siruja

Kissat esimerkiksi suosivat oikeaa tassuaan, tutkimusten mukaan .

Kädellisillä on myös taipumuksia oikeakätisille tai vasenkätisille, kuten myös jyrsijät ja jopa puusammakot jotka saattavat olla taipuvaisempia hyppäämään yhteen suuntaan toisen yli. Kiehtova.

Tämä johtuu siitä, että kädellisyys johtuu aivojen epäsymmetriasta - aivan kuten ihmisissä. Yksinkertaistettuna vasen puoli ohjaa oikeaa kättäsi ja päinvastoin, ja kätesi etusija paljastaa osan toiminnasta, joka tapahtuu aivojen molemmilla puolilla.

Mitä muita myyttejä jääkarhuista on?

Aww (Kuva: Getty Images)

Toinen jääkarhuista yleisesti mainittu maininta on, että ne peittävät nenänsä metsästäessään. Arktisella tundralla eläminen tarkoittaa, että heidän mustat nenänsä näkyvät jäisellä taustalla, kun taas niiden paksu turkki ei.

Valitettavasti tämä myytti on hauska kuvitella, mutta se on myös epätosi.

Polar Bears Internationalin mukaan tiedemiehet ovat katsoneet teleskooppeja katsellakseen häiriöttömiä jääkarhuja, jotka metsästävät hylkeitä Kanadan korkealla arktisella alueella useita vuosia, joskus katsellen lähes 24 tuntia kerrallaan.

Lue lisää

Eläimet tekevät hauskoja asioita
Eläimet pitävät hauskaa valokuvakilpailussa Torpedopöllö lentää siivillä Jääkarhun pennut heiluttavat hei Delfiinit hyppäävät 30 jalkaa ilmaan

Verkkosivustolla sanotaan: 'Yhtään karhua ei ole nähty laittavan tassua nenänsä päälle, kun hän ajaa sinettiä. Tietääksemme myöskään muut jääkarhun biologit eivät ole koskaan havainneet tätä käyttäytymistä.

'Kuvittele, kuinka karhu voisi kävellä, ryömiä tai varrella kolmella jalalla pitäen tassuaan nenänsä päällä pitkään'.

siunaus 9/11

Koska useimmat metsästykset kattavat 50-200 metriä, tämä olisi karhun kannalta melko vaikeaa ...

Katso Myös: