Ovatko vanhat eurosi nyt arvottomia? Uudet setelit lanseerattiin mantereella

Lomarahat

Horoskooppi Huomenna

Vanhemmat eurosetelit poistetaan asteittain(Kuva: Getty Images/PA)



Jos olet ollut ulkomailla viime vuosina, olet todennäköisesti saanut käyttämättömän valuutan matkalta keräämällä pölyä jonnekin laatikon taakse.



Tutkimus viime vuonna Valuutta Online -ryhmä ja WeSwap ehdotti, että britit tuovat kotiin loman aikana keskimäärin 90 punnan arvoisia käyttämättömiä valuuttoja, ja yhteensä uskomattoman 819 miljoonan punnan käyttämätöntä ulkomaista käteistä istuu tekemättä mitään kodeissamme.



Ja se ei ole koskaan totta enemmän kuin euroilla - useimmat meistä olettavat, että menemme takaisin kanaalin yli kuluttaaksemme ne ennemmin tai myöhemmin.

Saatat kuitenkin olla shokissa - koska EU on käyttänyt viime vuosina paperivaluutan päivittämistä - prosessi on juuri päättynyt uusien 100 ja 200 euron setelien käyttöönotolla.

man utd siirtotavoitteet

Uudet eurot

Uusia seteleitä on otettu käyttöön asteittain vuodesta 2013 lähtien.

Uusia seteleitä on otettu käyttöön asteittain vuodesta 2013 lähtien. (Kuva: Euroopan keskuspankki)



Uusia 100 ja 200 euron seteleitä tulee liikkeelle tällä viikolla, ja ne täydentävät Europa -setelit.

Europa -setelit - jotka on nimetty, koska kaksi seteleiden turvaominaisuutta sisältävät muotokuvan kreikkalaisesta mytologisesta luonteesta Europa - ovat eurosetelien toinen sarja.



Ne on otettu asteittain käyttöön alkaen 5 eurosta vuonna 2013, 10 eurosta vuonna 2014, 20 eurosta vuonna 2015 ja 50 eurosta vuonna 2017.

Kovemmat suojausominaisuudet

Uudet setelit on suunniteltu kestävämmiksi väärentäjiä vastaan ​​ja kestävämpiä.

Uudet setelit on suunniteltu kestävämmiksi väärentäjiä vastaan ​​ja kestävämpiä. (Kuva: Euroopan keskuspankki)

Europa -sarja esiteltiin, koska niissä on parannetut turvaominaisuudet väärentämisen estämiseksi.

Näihin kuuluu selkeä tunnelma, ja korotetuissa tulostusversioissa on useita lyhyitä korotettuja viivoja vasemmalla ja oikealla reunalla. Lisäksi pääkuva, vuokraus ja suuri arvoluku tuntuvat paksummilta.

Lisäksi jos kallistat seteliä, hopeanvärinen raita paljastaa Europan muotokuvan läpinäkyvän ikkunan sisällä, kun taas smaragdiluku näyttää ylös ja alas liikkuvan valon vaikutuksen.

kuvia harvinaisista 2 punnan kolikoista

Europa -sarjan on myös tarkoitus olla kestävämpi kuin alkuperäiset eurosetelit, joten ne on vaihdettava harvemmin.

Mitä tämä tarkoittaa vanhoille muistiinpanoilleni?

Vanhan loman käyttämätön valuutta ei menetä laillisen maksuvälineen asemaa ... vielä.

Vanhan loman käyttämätön valuutta ei menetä laillisen maksuvälineen asemaa ... vielä. (Kuva: PA)

Hyvä uutinen on, että alkuperäinen eurosetelisarja julkaistaan ​​edelleen Europa -sarjan rinnalla, kunnes jäljellä olevat varastot on käytetty.

Kun tämä tapahtuu, ne poistetaan asteittain käytöstä ja lopulta lakkaavat olemasta laillinen maksuväline.

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole vahvistettu päivämäärää, milloin tämä todennäköisesti tapahtuu, vaikka EKP on luvannut, että se ilmoitetaan hyvissä ajoin.

On tärkeää, että vaikka ne romutetaan, ne säilyttävät edelleen arvonsa. Tämä tarkoittaa, että voit vaihtaa ne missä tahansa eurojärjestelmän kansallisessa keskuspankissa.

Entä 500 euron seteli?

On syytä huomata, että EKP on päättänyt lopettaa 500 euron setelin valmistamisen - sitä ei ole osana Europa -sarjaa.

On huolestuttavaa, että sitä voitaisiin käyttää laittoman toiminnan helpottamiseen, koska muistiinpanoa ei ole enää julkaistu vuodesta 2018 lähtien.

katie lohen rakkaussaari

Siitä huolimatta se on edelleen laillinen maksuväline, joten jos satut olemaan yhden sarjan setelin ympärilläsi, voit silti käyttää sitä tai ainakin vaihtaa sen pienempiin nimellisarvoihin, jotka voivat olla helpompia käyttää seuraavalla matkallasi.

pitch Invader Mestarien liiga

Mitä minun pitäisi tehdä vanhoille euroilleni?

On aika käyttää se vanha käyttämätön lomaraha paremmin.

On aika käyttää se vanha käyttämätön lomaraha paremmin. (Kuva: Getty)

Vaikka ei ole välitöntä uhkaa, että nämä vanhat eurosetelit poistetaan laillisen maksuvälineen asemasta, näiden uusien setelien käyttöönoton pitäisi toimia kannustimena käyttämättömien käteisvarojen hyödyntämiseen.

Loppujen lopuksi useimmat meistä eivät olisi erityisen pilkkaavia noin 100 puntaa istuessamme housujen laatikossa - sen ei pitäisi olla erilainen vain siksi, että seteli on eri valuutta, olipa se mikä tahansa.

Sinulla on myös paljon vaihtoehtoja. On olemassa joukko valuutanvaihtofirmoja, jotka ostavat mielellään nämä setelit sinulta, mutta varoitan, että valuuttakurssit ovat paljon vähemmän anteliaita kuin jos ostat valuutan heiltä.

Yksi sivusto kannattaa katsoa Jäljellä oleva valuutta , koska se ei ainoastaan ​​poista käyttämättömiä muistiinpanoja käsistäsi, vaan jopa maksaa kolikoistasi. Itse asiassa sivusto ostaa valuuttaa, jota ei enää edes käytetä - erinomainen vaihtoehto, jos istut edelleen pesetalla tai liiralla.

Käyttämätön matkaraha on toinen yritys, joka ostaa vanhentuneen vanhan valuuttasi ja on harkitsemisen arvoinen.

Lue lisää

Järjestelmän voittaneiden matkagenien salaisuudet
Perhe matkustaa ympäri maailmaa ilmaiseksi Matkusta ilman, että rahat loppuvat koskaan Mies, joka sai 40 000 punnan lennon 200 £: lla Olen käynyt 125 maassa 10 puntaa päivässä

Katso Myös: