Argos, Debenhams ja Amazon myyvät Ryanairin matkatavaroita, joita et voi ottaa ilmaiseksi

Ryanair

Horoskooppi Huomenna

'Mutta kauppa sanoi, että se olisi hyvä!'(Kuva: PA)



Uusi tutkimus on paljastanut, että suuret pääkadut ja verkkokaupat ovat myyneet käsimatkatavaroita, joiden väitetään sopivan Ryanairiin ja joita ei voida käyttää maksamatta lisämaksua.



Nyt MoneySavingExpert, joka suoritti tutkinnan , varoittaa matkustajia tarkistamaan asia tai joutumaan maksamaan 25 euron (22,70 puntaa) suuruisen maksun ja näkemään matkatavaransa ruumaan, elleivät he ole jo maksaneet isommasta laukusta.



MoneySavingExpert.comin päätoimittaja Steve Nowottny sanoi: 'Ryanairin matkatavarasäännöt ovat erittäin tiukat, ja koska ne muutettiin kahdesti viime vuonna, matkustajat voivat yllättäen jäädä kiinni. Vähittäiskauppiaiden on kuitenkin tehtävä kaikkensa auttaakseen ja varmistamaan, että he ovat todella selkeitä matkatavaroiden myynnissä.

- Jos pussia markkinoidaan Ryanairille soveltuvaksi, monet luulevat, että voit lentää sen kanssa ilmaiseksi. Jos näin ei ole, ostajia tulee varoittaa selvästi. '

paddy doherty taisteluvideo

Jos laukku on liian suuri, laukkusi merkitään, laitetaan ruumaan ja saat 25 euron maksun (Kuva: SWNS)



Ryanair päivitti viimeksi käsimatkatavarasääntönsä marraskuussa sanomalla, että matkustajat voivat ottaa vain yhden laukun, jonka koko on enintään 40 cm x 20 cm x 25 cm.

Jos maksat Priority-, Plus/Flexi- tai jatkokuljetuksen, saat toisen laukun, jonka koko on enintään 55 cm x 40 cm x 20 cm.



Jos laukkusi ei sovi, Ryanair veloittaa 25 euron laukkumaksun ja matkatavarasi merkitään tunnisteella ja jätetään ruumaan.

parhaat käteisrahat 2015/16

Mutta Amazonin ja Ebayn myyjät sekä pääkadulla myytävät suuret myyjät ovat myyneet paljon suurempia laukkuja, joita kuvataan Ryanairille sopiviksi.

(Kuva: Getty Images)

MoneySavingExpert.com löysi Debenhamsin myyvän 'matkalaukun', jonka koko oli 55 cm x 39 cm x 20 cm ja sen kuvaus oli: 'sopii kaikille suurille lentoyhtiöille, mukaan lukien Easyjet, British Airways ja Ryanair'.

Argosin avulla voit valita pussit koon perusteella, mutta Ryanairin mitat ovat edelleen 55 cm x 40 cm x 20 cm - jos seurasit sen verkkosivustolla olevaa linkkiä, löydät useita laukkuja, joissa on merkintä `` Ryanair '' ja jotka ovat yli 40 cm x 20 cm x 25 cm.

mitä tapahtui jason orangelle

MoneySavingExpert seurasi myös Amazonin ja Ebayn listauksia Ryanair -laukkuista, jotka ovat suurempia kuin ilmainen korvaus.

Robert Dyas myi 55 cm x 35,5 cm x 20 cm kokoisia käsimatkoja, joiden sanottiin sopivan Easyjet- ja Ryanair -matkustamon kokorajoituksiin.

Samaan aikaan Rymanin nähtiin myyvän 'käsimatkatavaroita', joiden väitetään olevan 'suunniteltu sopimaan Ryanairille' - mutta mitat 55cm x 35cm x 20cm.

Kuinka iso laukkusi on? (Kuva: Getty)

Tutkimuksen jälkeen Argos päivitti verkkosivustonsa vastaamaan uusimpia käsimatkatavarasääntöjä Ryanairin ensisijaisille ja ei-ensisijaisille matkustajille erikseen.

uber syö liian kaukana

Debenhams päivittää myös sivustoaan 'kiireellisesti', ja Amazon sanoi poistavansa kaikki havaitsemansa vanhentuneet tiedot sekä pyytämällä kolmannen osapuolen myyjää päivittämään tuotekuvaukset, jotta ne olisivat tarkkoja.

Ebay sanoi myös poistavansa virheelliset tiedot ja lisäämällä: '' Ebayn käytännön mukaan myyjien on aina kuvattava tuotteet tarkasti ja he voivat joutua toimimaan, jos eivät tee niin. Rahat takaisin -takuu tarkoittaa, että jos tuote ei ole toimitettu kuvatulla tavalla, asiakkaalla on oikeus saada täysi hyvitys myyjältä.

Mutta Robert Dyas ja Ryman - jotka ovat saman yrityksen omistamia - eivät kokeneet, että heidän pitäisi muuttaa mitään.

'Emme missään vaiheessa väitä, että käsimatkatavaroiden ottaminen lennolle on ilmaista', tiedottaja kertoi MoneySavingExpertille.

'Kaikki 55 cm x 35 cm x 20 cm kokoiset matkustamokotelomme hyväksytään kaikille lennoille.'

MoneySavingExpertin Nowottny sanoi: 'On hyvä nähdä, että monet kaupat tekevät muutoksia sivustoihinsa tutkimuksen takana - mutta jos olet matkustaja, joka etsii uutta matkalaukkua, viesti on selvä.

'Älä oleta, että pystyt lentämään laukulla ilmaiseksi pelkästään markkinointikierroksen perusteella. Tarkista sen sijaan minkä tahansa laukun, jonka aiot ostaa, tarkat mitat ja lentoyhtiön päästöoikeudet. ''

ashanti elliott-smith

Katso Myös: