Asda kertoo 3000 työntekijälle, että heidän työpaikkansa ovat vaarassa suurissa rakenneuudistuksissa 6,8 miljardin punnan myynnin aikana

Asda

Horoskooppi Huomenna

Asda on käynnistänyt neuvottelut 5 000 työntekijän kanssa suuren rakennemuutoksen vuoksi, joka voisi vaarantaa noin 3 000 toimistotyöntekijää.



Ruokakaupan mukaan rakenneuudistusta on johtanut 'rakenteellinen muutos' kohti päivittäistavarakauppoja Covid -pandemian aikana.



Tiedottaja sanoi, että neuvottelut vaikuttavat hallinnollisissa tehtävissä työskenteleviin henkilöihin käteismaksutapahtumien jatkuvan laskun keskellä.



joululahjat hänelle 2016

Yhtiö sanoi myös aikovansa sulkea Dartfordin ja Hestonin kotikauppakeskukset, joissa on noin 800 työpaikkaa, koska se aikoo siirtää lisää keräilytoimintaa kauppoihin.

Se lisäsi, että noin 1100 sen myymäläjohtajan roolia muutetaan tukemaan verkkokauppoja, kun kaupoissa tapahtuu enemmän poimintoja.

Toimitusjohtaja Roger Burnley sanoi, että päätös 'muuttaa' liiketoimintaa.



'Pandemia on nopeuttanut muutosta koko vähittäiskaupan alalla, etenkin siirtymistä päivittäistavarakauppaan, ja ensisijainen tavoitteemme on palvella asiakkaita tavalla, jolla he haluavat tehdä ostoksia kanssamme', hän sanoi.

Oletko tämän ilmoituksen kohteena Asdan työntekijä? Kerro meille ajatuksesi: emma.munbodh@NEWSAM.co.uk



Asda sanoi, että työpaikkojen vähentäminen liittyy siirtymiseen verkkokauppaan pandemian aikana (Kuva: LightRocket Getty Imagesin kautta)


- Viimeiset 12 kuukautta ovat osoittaneet meille, että yritysten on oltava valmiita sopeutumaan nopeasti muutoksiin, ja olen uskomattoman ylpeä tavastamme osoittaa ketteryytemme ja sietokykymme pandemian aikana.

'Tiedämme, että nämä ehdotetut muutokset ovat huolestuttavia kollegoille, ja ensisijainen tavoitteemme on tukea heitä tässä kuulemisprosessissa.'

Burnley sanoi, että muutos luo tänä vuonna noin 4500 työpaikkaa verkkotoiminnassa.

mitä 1001 tarkoittaa

Uudelleenjärjestelyn kohteena olevat Asda -työntekijät asetetaan etusijalle näissä tehtävissä.

'' Suunnitelmamme muuttaa liiketoimintaa johtavat siihen, että luodaan enemmän rooleja kuin ne, joita ehdotamme poistettavaksi, ja ehdoton tavoitteemme on varmistaa, että mahdollisimman moni kollega pysyy kanssamme, sekä luoda tilaisuus toivottaa uudet ihmiset tervetulleiksi liiketoimintaamme, ' hän lisäsi.

Pomo Roger Burnley sanoi, että rakenneuudistus 'muuttaa' liiketoimintaa (Kuva: PA)

Ilmoitus tulee sen jälkeen, kun Asdan yhdysvaltalainen omistaja Walmart ilmoitti aikovansa myydä yrityksen Issa -veljeksille Ison -Britannian miljardööri -huoltoyhtiöille 6,8 miljardilla punnalla.

Katso Luciferin kausi 1 Netflix

Sopimus - jota parhaillaan tarkastelee Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailunvalvontaviranomainen - saa vaihdettua kätensä Euro Garage (EG) -ryhmä, jonka omistavat Mohsin ja Zuber Issa, sekä pääomasijoitusyhtiö TDR Capital .

Tämä sisältää kaikki 631 myymälää ja huoltoasemien etupihat.

EG, joka toimii yli 6 000 etualalla maailmanlaajuisesti, sanoi odottavansa, että huoltoasema siirtyy päätökseen toisella vuosineljänneksellä olettaen, että Isdan hankinta on hyväksytty Ison -Britannian kilpailuviranomaisella.

Veljet Mohsin ja Zuber Issa [kuvassa] ilmoittivat lokakuussa aikovansa ostaa Ison -Britannian kolmanneksi suurimman supermarketin pääomasijoitusyhtiö TDR Capitalin rinnalle

Uudet pomot: Issa -veljet Zuber ja Mohsin Issa

Yhdysvaltalainen jättiläinen Walmart, joka on omistanut Asdan vuodesta 1999, säilyttää vähemmistöosakkeet Big Four -kaupassa, kun yrityskauppa saa alkunsa.

Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun ketju on brittiläisessä omistuksessa yli kahteen vuosikymmeneen.

'Asda jatkaa jakeluominaisuuksien käyttöä, eikä kaupalla ole päivittäistä vaikutusta näiden sivustojen toimintaan, Asdan toimitusketjuun tai työvoimaan', EG sanoi.

Saat viimeisimmät neuvot rahasta, uutisia ja apua suoraan postilaatikkoosi - rekisteröidy osoitteessa NEWSAM.co.uk/email

Asdan toimitusjohtaja Roger Burnley liittyy myös hallitukseen.

Uusien omistajien mukaan ketju muuttuu miljardin punnan arvosta.

saada covid rokotteen jälkeen

'' Tulevaisuudessa ja vaadittujen viranomaisten hyväksyntöjen mukaisesti odotamme innolla yhteistyötä Asda -kollegoidemme kanssa rakentaaksemme entistä vahvemman ja erilaistuneemman jälleenmyyjän - muun muassa investoimalla yli miljardi puntaa seuraavien kolmen vuoden aikana liiketoimintaa ja sen toimitusketjua. ''

Walmart, joka osti Leedsissä sijaitsevan Asdan vuonna 1999, toi ketjun markkinoille viime heinäkuussa, vuosi sen jälkeen, kun Ison-Britannian kilpailuvalvoja esti fuusion kilpailevan Sainsburyn ketjun kanssa.

Katso Myös: