Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy arvostelu: JRPG:n jatko-osa on viehättävä mutta monimutkainen

Tekniikka

Horoskooppi Huomenna

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy on ensimmäinen suora jatko-osa Atelier-sarjassa, ja sen tavoitteena on sytyttää fanien rakkaussuhde Reisaliniin (Ryza) ja hänen seikkailijoihinsa.



Atelier-sarjan uudet fanit hämmästyvät kuullessaan, että se on ollut olemassa 24 vuotta sen mystisen tarinan kanssa, joka kattaa 22 erilaista pelejä .



Vaikka ensimmäisiä pelejä ei julkaistu Japanin ulkopuolella, suurin osa on siirtynyt länteen, jolloin sarjasta on tullut globaali franchising ja valtava nimi joukossa. JRPG faneja.



Jokainen peli keskittyy eri sankariryhmiin, mutta heillä on tapana seurata samaa luomis-/syntetisointisilmukkaa, jota käytetään vuoropohjaisissa taisteluissa.

Ryza ratsastaa hirviöllä

Tämä jatko on loistava lisä franchising-sopimukseen

Atelier Ryza: Ever Darkness & the Secret Hideout oli melko iso juttu vuonna 2019, ja sitä kehuttiin upeasta tarinastaan ​​ja uudesta näkökulmasta vanhaan mekaniikkaan. On turvallista sanoa, että monet ihmiset ovat odottaneet tätä jatkoa innolla.



Atelier Ryza 2 sijoittuu kolme vuotta ensimmäisen pelin tapahtumien jälkeen ja jatkaa Ryzan kanssa, kun hän jatkaa alkemian opintojaan Kurkenin saarella. Hän on kulkenut pitkän tien ja opettaa nyt saaren lapsia. Mutta hänen rauhansa katkeaa, kun hän saa kirjeen, jossa kerrotaan raunioista, jotka voivat liittyä alkemiaan ja salaperäisen hehkuvan kiven löytämiseen. Ryza lähtee onnellisena uuteen seikkailuunsa alkaen kuninkaallisesta pääkaupungista Ashra-am Bairdista.

Kieran tanssii jäällä

Fanit ovat myös iloisia kuullessaan, että Ryza tapaa kaikki ystävänsä ensimmäisestä pelistä lähtien, ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka kukin hahmo on kehittynyt kolmen vuoden tauon aikana. Lent on menettänyt iloisen asenteensa ensimmäisestä pelistä pitkän matkansa jälkeen, Tao on kypsynyt paljon, tullut rohkeammaksi kuin ennen ja Klaudia on paljon itsenäisempi.



Jokainen hahmoista on todella kasvanut ja saanut uusia piirteitä, jotka todella sopivat hyvin koko tarinaan. Fanit nauttivat uusien ominaisuuksien ja taitojen löytämisestä, joita he tuovat seikkailuun.

Atelier Ryza 2 tuo tarinaan myös joukon uusia hahmoja, kuten Fi, Patricia ja Clifford. Ne eivät ole vain upeita lisäyksiä taistelussa, vaan ne tuovat kukin oman ainutlaatuisen tarinansa.

Kaiken kaikkiaan Atelier Ryza 2:n tarina on erittäin hyvin kirjoitettu. JPRG:n on helppo pudota tuttuihin anime-tarinoihin, mutta mielestäni tässä seikkailussa on paljon syvyyttä, ja olemassa olevien hahmojen kehittäminen on erottuva ominaisuus.

Visuaalisesti Atelier Ryza 2 on kivan näköinen peli, jossa anime-estetiikka yhdistetään kehittäjä Gustin tunnusomaiseen taidetyyliin. Minulle tärkein kauneus piilee taisteluanimaatioissa, joissa on liukkaat kamerakulmat jokaisessa liikkeessä ja röyhkeä elokuvamusiikki jokaisen hahmon Fatal Drivessa. Hahmomalleissa, mukaan lukien NPC:t, on alkuperäisiä omituisia malleja, joita voit löytää vain JRPG:stä. Jokainen ydinhahmoista huokuu persoonallisuutta, mutta NPC:t ovat elottomia, ja heidän ilmeensä tuskin vaihtuu.

Päähenkilö Ryza poseeraa kaupungin edessä

Päähenkilö Ryza on palannut uuteen suureen seikkailuun

Enemy-mallit vaihtelevat todella paljon, ja pomot näyttävät upeilta ja uhkaavilta, mikä lisää pelaajien tyytyväisyyden tunnetta, kun heidät on voitettu, mutta suurin osa olennoista, joita vastaan ​​taistelet, näyttävät vain liian söpöiltä ja pehmoisilta minun makuuni. Minusta tuntui henkilökohtaisesti pahalta antaa Blue Puni- tai Flower Pixies -hävityksiä, kun he näyttävät siltä, ​​​​että he haluavat vain halata minua.

boris-seppele ylösalaisin

Atelier Ryza 2:n maailma on melko osuma. Jokainen raunio näyttää uskomattomalta ja esittelee dramaattisesti erilaisia ​​malleja, jotka on täynnä niin paljon persoonallisuutta, ja pelaajat haluavat vain viettää aikansa tutkimiseen. Kuitenkin, muut kuin rauniot, useimmat alueet näyttävät todella tylsiltä ja niiltä puuttuvat luovuus, ja paljon sellaisia ​​​​alueita, joita pelaajat olisivat nähneet muissa JRPG-peleissä. Näin ollen Atelier Ryza 2 on enimmäkseen ihanan näköinen peli, joka toimii sujuvasti Vaihtaa molemmissa tiloissa.

Atelier Ryza 2:ssa on upea taustamusiikki, joka sopii kaikkiin eri paikkoihin ja taisteluihin toistamatta liikaa. Aloitusteemamusiikki on mukava kosketus.

Combat pelistä Atelier Ryza 2

Taitoja voidaan käyttää vapauttamaan valtavia määriä vahinkoa

Pelissä on vain japanilainen ääninäyttelijä, mikä saattaa raivostua, sillä se julkaistaan ​​maailmanlaajuisesti, eivätkä kaikki halua jatkuvasti lukea tekstityksiä. En usko, että tämä on sopimuksen katkaisija, mutta tämä olisi selvästikin pitänyt sisällyttää peliin sen monipuolisen yleisön kanssa.

Peli on jaettu kolmeen pääosaan: tutkimiseen, taisteluun ja syntetisointiin. Jokainen näistä oli edellisessä pelissä, mutta niitä on parannettu huomattavasti. Tutkiminen on tärkeä osa peliä, ja vaikka kartta näyttää pelaajille, minne heidän on mentävä tarinan edetessä, pelin aikana on paljon salaisia ​​alueita, joihin pääsee käsiksi.

Ryzan mukana tulee paljon uusia toimintoja, kuten sukellusta veden alla, seinäkiipeilyä, ryömimistä tiukkojen rakojen läpi ja hän voi jopa tehdä maagisen koukun saavuttaakseen uusia korkeuksia. Mutta jännittävintä on kyky ratsastaa hirviöillä. Niiden avulla voit kulkea laajoilla mailla, mutta ne voivat myös löytää piilotettuja kaivauspaikkoja uusille esineille.

Nämä uudet toiminnot vain lisäävät Atelier Ryzaan ylimääräistä syvyyttä. Pelaajilla ei ole vain uusia toimintoja auttamaan heitä, vaan heidän on myös pakko miettiä, kuinka he voivat käyttää jokaista toimintaa päästäkseen johonkin uuteen.

Synthesise Items -valikko pelistä

Synthesise Items -ominaisuuteen on lisätty uusia järjestelmiä

Toinen uusi ominaisuus on Ryzan kyky nähdä menneitä tapahtumia maagisen kompassin avulla, joka auttaa häntä löytämään ja tulkitsemaan muinaisia ​​käsikirjoituksia – kadonneita legendoja – lisäämällä ylimääräisen arkeologisen elementin kokonaistutkimukseen. Maailman tutkiminen Atelier Ryza 2:ssa on hienoa, ja vaikka se ei ehkä olekaan avoimen maailman peli, jokainen alue on melko suuri, ja lukuisia alueita pääsee käsiksi vain, jos etenet pidemmälle, ja siellä on jopa nopea matkustamisvaihtoehto.

Yleiskartassa on muutamia ongelmia, joista puuttuu yksityiskohtia, kuten mitä rakennuksia kaupungeissa on tai se, että minikartalla ei näy muita minialueita, sekä jatkuva näkymä, joka toistetaan aina, kun avaat kompassikartan.

Synthesising palaa ja toimii samalla tavalla kuin ensimmäinen peli, mutta muutamalla uudella lisäyksellä, jotta prosessi tuntuu vähemmän mutkikkaalta. Ensimmäisessä Atelier Ryzassa Synthesis-järjestelmä käytti tiettyjä esineitä avaamaan eri haaroja ja materiaalisilmukoita esineiden luomisen aikana, mutta nyt pelaajat voivat muuttaa kunkin esineen elementtiominaisuutta Essence-ominaisuuden avulla, jolloin lopullinen esine sai aivan uusia ominaisuuksia.

Uuden Evolve Link -järjestelmän avulla pelaajat voivat yhdistää olemassa olevan esineen toiseen, mikä johtaa siihen, että ensimmäinen esine saa uusia tilastoja toisesta esineestä tai synnyttää täysin uuden esineen käytettäväksi.

Nämä uudet järjestelmät on toteutettu hyvin ja tarjoavat paljon räätälöintiä. Vaikka uudet toiminnot saattavat tuntua vähemmän monimutkaisilta kuin ensimmäisessä pelissä, uskon silti, että pelaajien on vaikea hallita sitä saadakseen parhaan hyödyn esineistään ja resepteistään.

molly ja tommy rakkaussaari

Yksi erottuvista ominaisuuksista on taistelukokemus, joka on vähintäänkin intensiivinen, ja tällä kertaa on paljon nähtävää, mutta se on silti huikeaa.

Toisin kuin perinteinen vuoropohjainen järjestelmä useimmissa JRPG-peleissä, Atelier Ryza 2 tarjoaa pelaajille reaaliaikaisen kokemuksen, jolloin jokainen hahmo saa hyökätä, kun odotusaika saavuttaa nollan, mutta pelaajien tulee muistaa, että viholliset voivat silti hyökätä, jos heidän odotusaikansa on ohi. valitset liikkeesi, joten valppaus on avainasemassa.

Kuvakaappaus räjähtävästä hetkestä taistelusta

Muokattu reaaliaikainen taistelujärjestelmä voi tulla kiihkeäksi

Pohjimmiltaan pelaajat haluavat ketjuttaa normaalit hyökkäykset komboihin rakentaakseen AP:n, jolloin hahmosi voivat käyttää taitojaan ja jopa luoda yhdistelmän heidän kanssaan.

Riippuen siitä, kuinka paljon AP:ta on saatavilla, pelaajat voivat käynnistää useita taitoja peräkkäin ja, jos ne on suunniteltu oikein, vetää jatkuvat taitoketjut, joiden teho kasvaa mitä pidempään ketju kestää. Taidot auttavat lisäämään CC:tä, jonka avulla hahmosi voivat käyttää useita kohteita peräkkäin.

Loistava lisäys on, että taktinen taso nousee nyt automaattisesti hahmojen hyökkätessä, mikä tarkoittaa vain sitä, että pelaajat voivat keskittyä käyttämällä kaikkea AP:taan taitoihin molempien sijaan.

Puolueen jäsenet antavat toimintakäskyjä myös muille jäsenille. Jos käskyjä noudatetaan, käskyn antanut hahmo seuraa hyökkäystä voimakkaalla taitohyökkäyksellä. Hahmoilla on myös erikoisliikkeitä, joihin kuuluvat Fatal Drive ja Core Drive, jotka molemmat aiheuttavat suuria määriä vahinkoa eeppisen elokuvan aikana.

Uusimmat peliarvostelut

On olemassa muutamia puolustusvaihtoehtoja, kuten Perfect Guard, joka myös nostaa AP:täsi, vähentää vahinkoasi ja pysäyttää tainnutusmittarin muodostumisen. Taistelut voivat aluksi tuntua pelottavilta kaikkien pelaajien oppimien lisäysten kanssa, mutta helppokäyttöisen pelimekaniikan ansiosta se riippuu vain ajoituksesta.

Tuomio

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy on loistava jatkoa ensimmäiselle pelille. Pelin paljon kaivatut parannukset loistavat todella ja parantavat yleistä kokemusta.

Peli on täynnä runsasta sisältöä, jonka viimeistely kestää kauan.

Ainoa suuri vaiva on, että monet järjestelmät voivat olla melko pelottavia ja monimutkaisia ​​ja voivat kestää hetken päästä käsiksi jopa JRPG-faneille, ja syntetisoinnin aikana tapahtuu paljon yritystä ja erehdystä, mikä voi tehdä prosessista uuvuttavan.

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy on kuitenkin loistava varhainen julkaisu vuodelle 2021 ja jämäkkä helmi JRPG-faneille.

Atelier Ryza 2: Lost Legends & the Secret Fairy julkaistaan ​​29. tammikuuta PlayStation 4:lle (ilmainen päivitys PlayStation 5:lle), Nintendo Switchille ja PC:lle.

Luetuin
Älä missaa

Katso Myös: